首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The girls in this sixth grade class in East Palo Alto, California, all have the same access to computers as boys. But researcher
The girls in this sixth grade class in East Palo Alto, California, all have the same access to computers as boys. But researcher
admin
2013-09-28
48
问题
The girls in this sixth grade class in East Palo Alto, California, all have the same access to computers as boys. But researchers say, by the time they get to high school, they are victims of what the researchers call a major new gender gap in technology. Janice Weinman of the American Association of University Women says, "Girls tend to be less comfortable than boys with the computer. They use it more for word processing rather than for problem solving, rather than to discover new ways in which to understand information."
After re-examining a thousand studies, the American Association of University Women researchers found that girls make up only a small percentage of students in computer science classes. Girls consistently rate themselves significantly lower than boys in their ability and confidence in using computers. And they use computers less often than boys outside the classroom.
The instructor of this computer lab says he’s already noticed some differences. Charles Cheadle of Cesar Chavez School says, "Boys are not so afraid they might do something that will harm the computer, whereas girls are afraid they might break it somehow."
Six years ago, the software company Purple Moon noticed that girls’ computer usage was falling behind boys. Karen Gould says, "The number one reason girls told us they don’t like computer games is not because they’re too violent, or too competitive. Girls just said they’re incredibly boring."
Purple Moon says it found what girls want, characters they can relate to and story lines relative to what’s going on in their own lives. Karen Gould of Purple Moon Software says, "What we definitely found from girls is there is no
intrinsic
reason why they wouldn’t want to play on a computer; it was just a content thing."
The sponsor of the study says it all boils down to this, the technology gender gap that separates the girls from the boys must be closed if women are to compete effectively with men in the 21st century.
What’s the main idea of the passage?
选项
A、It discusses the difference in using computers between girls and boys.
B、It criticizes the lack of access to computers among school girls.
C、It argues for a more balanced educational program for boys and girls.
D、It explains why it is important to include computer games into classroom education.
答案
A
解析
主旨题。B和C都与全文所述事实相反,可参见第一段,因此排除。D在全文陈述中只是间接提到,不是主线,可见选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GDLK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Bettybroketheschoolrulesandregulationsrepeatedlysotheprincipalfinallyhadnoalternativebutto______her.
Ifweviewascienceasabodyofsystematizedknowledge,thenchemistryisusuallycalledanaturalsciencebecauseit【C1】____
ShoppinghabitsintheUnitedStateshavechangedgreatlyinthelastquarterofthe20thcentury.【C1】______inthe1900smostA
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcatersonlytotheelite.【C1】______,recentresearchpoints
WeatherintheWorldBecomesWarmtoExhaustwithGreenhouseGasItwastimetogetcreative.In2006,aheadofgovernment
VirginiaDeprivestheRighttoVoteofFormerFelonsFouryearshavepassedsinceJenniferMcDanielwasreleasedfromaVirg
Knowingisdiscipline-specific;itdefinesallthosethingswecometolearnwhenwepursuethecraftofourparticulartraining
Knowingisdiscipline-specific;itdefinesallthosethingswecometolearnwhenwepursuethecraftofourparticulartraining
Unlessallthemembersagreeto______totheplantheremaybefurtherdevelopmentinthecourseofaction.
______,itisquiteeasytodrillaholeonitwithalaser.
随机试题
A、肋间神经痛B、非化脓性肋软骨炎C、心包炎D、肺梗死E、心脏神经官能症胸痛位于第1、2肋软骨,患部隆起,疼痛剧烈,但皮肤不红,可见于()
在考虑国家及地方利益的前提下,把对人民负责和对国家负责统一起来,对项目的利益和当地人民的利益等同重视,尽力做到两者兼顾,并在涉及人民切身利益的问题上,把人民利益摆在首位,突出反映了社会评价的哪项原则和要求。()
根据股价移动的规律,我们可以把股价曲线的形态分成()两大类型。
信息收集的具体步骤包括()。
应收账款转让的优点有()。
个别教学系统,也称PSI系统,它可用于一门完整的课程,其开发者是()
20世纪30年代,我国幼教界有“南陈北张”之称,即指南京有陈鹤琴,北方有()
下列诗句中,出自杜甫笔下的是:
Nowadaysinmostoffamiliesa________amountofmoneyhasbeenspentonbooks.
ReapingtheRewardsofRisk-TakingA)SinceSteveJobsresignedaschiefexecutiveofApple,muchhasbeensaidabouthimasape
最新回复
(
0
)