首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It happens often in college libraries that too many students choose academic libraries for their study area. As a result, the ph
It happens often in college libraries that too many students choose academic libraries for their study area. As a result, the ph
admin
2016-01-26
64
问题
It happens often in college libraries that too many students choose academic libraries for their study area. As a result, the phenomenon of occupying library seats is becoming increasingly serious. Worse still, some occupied seats are underutilized, causing a waste of resources.
Write on a composition of about 200 words on the following topic:
My Views on College Students’ Occupying Library Seats
选项
答案
My Views on College Students’ Occupying Library Seats The issue of "occupying seats" in university libraries has attracted much attention, and some occupied seats are underutilized, causing the waste of resources, which makes the whole situation worse. In my opinion, college administrators are responsible for the problem, and should strengthen the management of libraries and open more classrooms for students to use after class. First, some measures should be taken to avoid students’ occupying a seat without using it. Just like any other public resource, the time of occupancy of unused library seat should be limited to the minimum length of time. Some universities introduce registration policy that during certain hours in a day, everyone who wants to get a seat in the library must register in advance. If they leave the library, they need to log-off in the machine too. This policy is really a very feasible one and is welcomed by most students. Besides, college administrators should open more classrooms for students to use after class, since the limitation on classroom use is actually the root of the problem of limited library seats. In many universities, classrooms are forbidden to be used for anything other than classes. Such policies can really save a lot of maintenance expense for the school, but at the same time, it intensified the students’ need for learning resources. Under such circumstances, it is almost inevitable that the library is overly crowded all the time. From what we have discussed above, we can conclude that libraries are colleges’ public resources. On the one hand, college administrators should strengthen the management and open more classrooms for students. On the other hand, students should respect college regulations and constrain individual behavior.
解析
本文要求考生针对大学生图书馆占座这一现象发表自己的看法,同时也可提出解决这一问题的方法。针对该题目,可以根据以下思路展开写作:
思路1:从学校管理者的角度提出解决方法。
图书馆属于学校的公共资源,学校管理者应加强对图书馆的管理,对学生浪费资源的行为加以约束;同时,学校应开放更多教室供学生课外学习使用。
思路2:从加强学生自身素质教育上进行论述。
从学生自身而言,占座是一种自私的表现。学校应该加强对学生自身素质的教育,积极引导学生多为他人着想,而不是自己独占资源,造成不必要的浪费。
范文选取了思路1,从学校管理者的角度,提出加强对图书馆的管理和开放更多教室供学生课外学习使用的解决方法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GDWK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
TheHistoryoftheAtomicBombOnAugust2,1939,justbeforethebeginningofWorldWarII,AlbertEinsteinwrotetothen
Theword"open"isreallyusedalot.You’veprobablyheard"openup"inmanywaysovertheyears.Probablymostpeoplewouldli
______,heisappointedasgeneralmanagerofthecompany.
Intheworldofentertainment,TVtalkshowshaveundoubtedlyfloodedeveryinchofspaceondaytimetelevision.Andanyonewho
Rightnow,Internetphonecallsaretypicallymadeonacomputer,usingaspecialheadsetoronaphonewithaspecialadaptor.
Thecoupletoldthedecoratorthattheywantedtheirbedroomgailypainted.Theunderlinedpartmeans______.(2013-80)
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
Humanity’sprimaleffortstosystematizetheconceptsofsize,shapes,andnumberareusuallyregardedastheearliestmathemati
Westoodstill,gazingoutoverthelimitless______oftheocean.
Thesecontradictionsmadehisevidence______.
随机试题
消防水源设置出现困难必须把雨水清水池、中水清水池、水景和游泳池作为消防水源时,应有保证在火灾时能满足消防给水系统所需的水量和水质的技术措施。()
下列关于前置胎盘的超声诊断,正确的是
简述密度测定试验(环刀法)的步骤。
路基工程的地下排水设施主要有()。
基金经营机构应妥善保存交易时段客户交易区的监控录像资料,保存期限不得少于()。
丁某趁其他顾客试戴、选购手表之际迅速从柜台窃取了一块价值5000元的手表放入口袋,转身刚走出不到10米,就被一巡视的保安喝住,丁某心一慌,将手表扔在地上,迅速逃离。那么,丁某的行为属于()。
中共中央总书记、国家主席、中央军委主席习近平在莫斯科国际关系学院发表题为《顺应时代前进潮流促进世界和平发展》的重要演讲,其中提到“我们主张各国和各国人民共同享受尊严,鞋子合不合脚穿着才知道,一个国家的发展道路,只有这个国家的人民才知道”。这说明()
划横线的句子中,“这个”一词指代的是()下列说法符合原文意思的一组是()①二氧化碳是温室气体,②地球温度指的就是全球气候,③全球气候变化是全球变化的一个方面,④温室气体增加可造成环境破坏,⑤二氧化碳的增加是由能源增加引起的
《刑法》第171条第1款规定:出售、购买伪造的货币或者明知是伪造的货币而运输,数额较大的,处3年以下有期徒刑或者拘役,并处2万元以上20万元以下罚金。对此理解错误的是()。
古希腊神话中,为了追寻亡妻的灵魂而下到冥界,用音乐感动了冥王哈里斯的诗人、音乐家是()。
最新回复
(
0
)