首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Detroit seems to be where Wall Street meets Main Street. Tight credit is reckoned to have cost the American carmakers 40,000 sal
Detroit seems to be where Wall Street meets Main Street. Tight credit is reckoned to have cost the American carmakers 40,000 sal
admin
2015-10-21
60
问题
Detroit seems to be where Wall Street meets Main Street. Tight credit is reckoned to have cost the American carmakers 40,000 sales in August, worth about $1 billion in revenue. The impact has been felt most by America’s Big Three—General Motors, Ford and Chrysler—which have suffered this year as consumers shunned gas-guzzlers in favour of the smaller cars mostly made by Japanese firms in American factories. Overall light-vehicle sales hit a 15-year low in September, with a fall of 27% compared with a year earlier. The problem is finance. "We have plenty of customers—what we don’t have is financing available to meet their needs," Mike Jackson, chief executive of AutoNation, a leading car-dealer chain, told CNBC this week. He reckons that tighter credit and limits on finance for leases have cost his firm a fifth of its sales this year.
The Big Three have been hit by petrol prices pushing towards $4 a gallon, by more demanding federal fuel-economy rules and by the credit crunch wrecking consumer finance. But the federal government came to their aid this week when George Bush signed an energy bill that includes $25 billion in loan guarantees to ease their pain. Supposedly this is to allow the Big Three to retool their factories to produce more economical vehicles. David Cole, director of the Centre for Automotive Research, an industry body, estimates that such retooling could cost at least $100 billion. But money is money, so the infusion of cheap credit will help the carmakers pay their bills next year. "Given the market position of the Big Three, things will get sticky by mid-2009, because they have to keep spending on new programmes," says Joe Philippi of Auto Trends, a consultancy.
The rules are still being worked out, but the deal means that car companies—blessed with the government guarantee—should get loans with an interest rate of around 5% rather than the 15% they would face on the open market in today’s conditions. The stipulation that the loans are only for firms with factories at least 20 years old rules out nearly all the "transplant" factories that foreign carmakers built in America to get around tariff barriers. And even if some Japanese carmakers do qualify for loans, they are not expected to ask for them.
So a sum that seemed preposterous only a few months ago has won overwhelming approval from politicians. Compared with the demand for $700 billion to underpin the financial system, who can complain about a mere $ 25 billion for carmakers? And using government money to keep honest, hardworking car-industry workers in their jobs is easier for politicians to justify than handouts for greedy Wall Street bankers. The sales-pitch is even more compelling in an election year.
Once industrial subsidies like this begin to flow, it is difficult to stop them. A recent study by the Cato Institute, a right-wing think-tank, found that the federal government spent some $92 billion subsidising business in 2006 alone. Only $21 billion of that went to farmers: much of the rest went to firms such as Boeing, IBM and GE in the form of export-credit support and various research subsidies.
The Big Three are already complaining that it will take too long to dish out the money, and they want the process speeded up. They also want a further $25 billion, possibly attached to the second version of the Wall Street rescue bill. The logic of bailing out Wall Street is that finance underpins everything. Detroit cannot begin to make that claim. But, given its successful lobbying, can it be long before ailing airlines and failing retailers join the queue?
U. S. carmakers, especially the Big Three, are in deep trouble because of the following factors EXCEPT______.
选项
A、the increasingly high petrol prices
B、the impact of imported cars from other countries like Japan
C、the tighter credit which impairs customers’ finance capability
D、the consumers’ preference to more fuel-efficient vehicles
答案
B
解析
细节题。第一段的第三句和第五句以及第二段的首句阐明了汽车制造商受到打击的多种因素,包括用户转向青睐小型汽车、融资困难、高油价等,因此排除[A]、[C]、[D]。但三巨头流失的客户转向了日本公司在美国的工厂.且第三段第二句提到,美国为了保护本国汽车产业设置了关税壁垒,使得外国汽车制造商不得不在美国设厂,因而直接从日本等国进口的汽车并非重大威胁,故选[B]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GFKO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Havingbeencaughtonthespot,theAmericanspywassenttotheGeneralLee.
ThePrefacetoShakespeareandLivesofthePoetsaretheworksof
A、Adriver.B、Apassenger.C、Apoliceman.D、doctor.C
AplainclothesNewYorkCitypoliceofficerwasshotinthefaceatTuesday1.______nightwhilepursuingamanataBrooklyn
TheAmericanWay:FreedomTheheartoftheAmericancalendarisJuly【4】Americanshavecelebratedthisdateas"Independence
Stratford-on-Avon,asweallknow,hasonlyoneindustry--WilliamShakespeare--buttherearetwodistinctlyseparateandinc
Speechacttheorydidnotcomeintobeinguntil
WhichofthefollowingworksisNOTwrittenbySamuelTaylorColeridge?
Whichofthefollowingisnottheprincipleofspeechacttheory?
Generally,theRenaissancereferstotheperiodbetween______and______centuries.
随机试题
女,25岁。突然寒战、高热,伴腰痛,尿频、尿急、尿痛3天就诊。查体:肾区有叩击痛,化验:尿蛋白(+),镜检:白细胞满视野,白细胞管型0~2/HP。最可能的诊断是
A.Ⅰ型药物B.Ⅱ型药物C.Ⅲ型药物D.Ⅳ型药物E.V型药物吸收过程主要受溶出影响的药物为
甲、乙是联合国会员国。甲作出了接受联合国国际法院强制管辖的声明,乙未作出接受联合国国际法院强制管辖的声明。甲、乙也是《联合国海洋法公约》的当事国,现对相邻海域中某岛屿归属产生争议。关于该争议的处理,下列哪一选项是不符合国际法的?(2012年卷一第33题)
适用于各种钻孔方法的灌注桩,并且清孔较为彻底的钻孔方法是()。
某小企业以80万元价格对外出售一厂房,该房产的原值为100万元,已提折旧60万元,转让该房产适用的营业税率为5%。以下对该项固定资产转入销售时应编制的会计分录描述正确的有()。
程序教学的原则有()
下列说法正确的是()。
设D:|x|+|y|≤1,则(|x|+y)dxdy=()
下面运行程序后,单击命令按钮,输出的结果是【】。PrivateSubCommand1_Click()Dima%(1To4),b%(3To6),i%,s1#,s2#Fori=1To4
•Readthearticleaboutthefutureoftheairlineindustry.•Choosethebestwordtofillineachgap,fromA,BorC.•Foreach
最新回复
(
0
)