首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Elite memory athletes are not so different from their peers in any other sport: They face off in intense competitions where they
Elite memory athletes are not so different from their peers in any other sport: They face off in intense competitions where they
admin
2022-04-20
33
问题
Elite memory athletes are not so different from their peers in any other sport: They face off in intense competitions where they execute seemingly superhuman feats such as memorizing a string of 500 digits in five minutes. Most memory athletes credit their success to hours of memorization technique practice. One lingering question, though, is whether memory champs succeed by practice alone or are somehow gifted. Recent research suggests there may be hope for the rest of us. A study, published today in Neuron, provides solid evidence that most people can successfully learn and apply the memorization techniques used by memory champions, while
galvanizing
large-scale brain changes in the process.
A team led by Martin Dresler at Radboud University in the Netherlands used a combination of behavioral tests and brain scans to compare memory champions with the general population. It found top memory athletes had a different pattern of brain connectivity than controls did, but also that subjects who learned a common memorization technique over a period of weeks, not years, greatly improved their memory skills, and began to exhibit brain connection patterns resembling those of elite memorizers.
Many of us learn new skills throughout our lives, and scientists have long wondered if and how our brains change as a result. Previous research has linked some skills to specific brain changes. One well-known set of studies showed that London taxi drivers developed more gray matter in their hippocampi (a brain area linked to memory) as they acquired the knowledge needed to navigate London’s haphazard maze of streets. Dresler and colleagues, motivated in part by co-author and professional memory trainer Boris Konrad, decided to focus on elite memory athletes who utilize memorization techniques to compete at highly specific tasks such as memorizing decks of cards or lines of binary digits in minutes. They wanted to know whether these highly skilled practitioners exhibit noticeable brain changes and how those changes occur.
James McGaugh, a neurobiologist at the University of California, Irvine, who was not involved in the study, considers it to be in a similar vein as the London taxi cab research, but highlights an important difference: Rather than pinpointing a particular brain region, the present study found an overall change in brain connections. "All of our brains are malleable all the time, and this is just another piece of evidence of that," he says. "If you learn something and you learn it well, the brain changes. A super memory follows.
According to the first paragraph, what is still puzzling is memory champions________.
选项
A、depend solely upon memorization techniques
B、owe their success partially to their talents
C、easily outperform their rivals in competitions
D、play down their superhuman accomplishments
答案
B
解析
本题是细节题。根据题干定位至首段。题目问的是“仍然令人不解的是,记忆冠军们……”。首段第三句提到“记忆冠军的成功仅仅是依靠训练,还是天赋使然”,可知,仍未搞清楚的是:是否成功也有天分的作用。故答案选B项“把成功部分归功于天分”。其中,题干中的what is still puzzling与原文的one lingering question相对应。通读文章可知,本文侧重于讲实践或训练对记忆的作用,故排除A项“只依赖于记忆技巧”;C项“在竞争中轻而易举地战胜对手”不符合文意,故排除;根据文章首段首句中提到的“完成了看似超凡的壮举”可排除D项“淡化他们超人的成就”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GFi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Thesentence"Aftereachrainshower,anotherInternetmillionairesprangup"(Paragraph1)means______.Whatisspecialabout
JohnDeweybelievedthateducationshouldbeapreparationforlife,thatapersonlearnsbydoing,andthatteachingmust_____
Accordingtothepassage,thefactthatyoungpeopleseemtobelosinginterestinscience______.Whichofthefollowingstate
Theauthorbelievesinthepassagethat______.Theword"rejuvenated"(Paragraph5)mostprobablymeans______.
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
LastweekendKyleMacDonaldinMontrealthrewapartytocelebratethefactthathegothisnewhomeinexchangeforaredpaper
Johnwasveryupsetbecausehewas______bythepolicewithbreakingthelaw.
SupposeyouarethemarketingmanagerofABCCompany.YouwanttoinviteProf.Whitetodeliveraspeechforthebanquetthatcl
Wemaythinkweknowtherevealingsignsoflying,beitshiftyeyesornervousbehaviors.Professionalinterrogatorslookfors
随机试题
男性,30岁,左膝关节肿胀、疼痛,伴低热、盗汗、纳差3个月。查体:消瘦、贫血面容,体温37℃,血沉50mm/h,左膝关节梭形肿胀,浮髌试验阳性。X线片示关节间隙增宽,骨质疏松,未见骨质破坏。
患儿,男,4个月,因咳嗽、咳痰2d,气急伴发绀2h入院。体检:体温38.7℃、呼吸80次/分,两肺均有细湿啰音,心率180次/分,心音低钝,肝肋下4cm。给予患儿下列何种体位()
A.二甲双胍B.甲苯磺丁脲C.胰岛素皮下注射D.磺酰脲类药物口服E.胰岛素注射
甲状旁腺功能亢进骨病的特征性影像学表现是
A.清热利湿B.解表化湿C.温脾化湿D.运脾燥湿E.利水渗湿胎黄寒湿阻滞证的治法是
疏散肝经风热,明目退翳首选清肝胆经邪热,兼可燥湿首选
张军与赵妹于1998年8月结婚,2001年5月二人因感情不和协议离婚。下列各项属于夫妻共同财产的有:()
关于宋词,下列说法不正确的是()。
利用fseek函数可实现的操作是()。
若变量已正确定义为int型,要通过语句scanf("%d,%d,%d",&a,&b,&c);给a赋值1、给b赋值2、给c赋值3,以下输入形式中错误的是(注:□代表一个空格符)()。
最新回复
(
0
)