首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Humanity uses a little less than half the water available worldwide. Yet occurrences of shortages and droughts are causing famin
Humanity uses a little less than half the water available worldwide. Yet occurrences of shortages and droughts are causing famin
admin
2014-02-22
48
问题
Humanity uses a little less than half the water available worldwide. Yet occurrences of shortages and droughts are causing famine and distress in some areas, and industrial and agricultural by-products are polluting water supplies. Since the world’s population is expected to double in the next 50 years, many experts think we are on the edge of a widespread water crisis.
But that doesn’t have to be the outcome. Water shortages do not have to trouble the world - if we start valuing water more than we have in the past. Just as we began to appreciate petroleum more after the 1970s oil crises, today we must start looking at water from a fresh economic perspective. We can no longer afford to consider water a virtually free resource of which we can use as much as we like in any way we want.
Instead, for all used except the domestic demand of the poor, governments should price water to reflect its actual value. This means charging a fee for the water itself as well as for the supply costs.
Governments should also protect this resource by providing water in more economically and environmentally sound ways. For example, often the cheapest way to provide irrigation water in the dry tropics is through small-scale projects, such as gathering rainfall in depressions and pumping it to nearby cropland.
No matter what steps governments take to provide water more efficiently, they must change their institutional and legal approaches to water use. Rather than spread control among hundreds or even thousands of local, regional, and national agencies that watch various aspects of water use, countries should set up central authorities to coordinate water policy.
What is the real cause of the potential water crisis?
选项
A、Only half of the world’s water can be used.
B、The world population is increasing faster and faster.
C、Hall of the world’s water resources have been seriously polluted.
D、Humanity has not placed sufficient value on water resources.
答案
D
解析
推理题。解题点在第二段。文章提到“Water shortages do not have to trouble theworld—if we start valuing water more than we have in the past”,由此可以推出,如果人类重视水资源,就不会出现水资源缺乏的危机。所以正确答案是D选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GJQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Influencedbytheenvironment,children’sminds______itsandpiecesofdatawhentheygrowup.
ThereislittlereasontobelievethattheUnitedStateswill_____fromitsstatedgoalofregimechangeinIraq.
ForthepeoplewhohavenevertraveledacrosstheAtlanticthevoyageisafantasy.Butforthepeoplewhocrossitfrequentlyo
Itisadreamworld,wherechemistscanturnasow’searintoasilkpurse,wherebioengineerscanputalittlehitofasheepi
Therearetwobasicwaystoseegrowth:oneasaproduct,theotherasaprocess.Peoplehavegenerallyviewedpersonalgrowtha
Therearetwomethodsoffighting,theonebylaw,theotherbyforce;thefirstmethodisthatofmen,thesecondofbeasts;hu
Theobjectiveofthispopularconsultationistodetermine,______,thefinalpoliticalstatusoftheregion,whethertoremaino
Althoughtoomuch【C1】______tothesun’sultravioletrayscancauseskincancer,sunshinemayhavea【C2】______effectagainstsome
Inthepast,consumerswereoftencheatedor______intobuyinggoodsbybusinesssandtheycouldhardlydoanythingaboutit.
Inspiteof"endlesstalkofdifference",Americansocietyisanamazingmachineforhomogenizingpeople.Thereis"thedemocrat
随机试题
A、扩大胃的贮纳容量B、研磨、粉碎、混合和推进食物C、保持胃的形状及位置D、减慢胃排空E、促进胃的吸收胃容受性舒张的主要作用是()
男,35岁。黄疸已1个月,右上腹轻微胀痛,食欲不振,经内科治疗无效。查体:肝大,胆囊增大,血胆红素17μmol/L,凡登白直接反应阳性,转氨酶70单位,碱性磷酸酶45单位,AFP>50ng/ml,可能诊断是
A.外界因素B.患者因素C.医师因素D.药师因素E.护士因素使用了质量不合格的药品属于()
外国人作品在中国境外首先出版后,30天内在中国境内出版的:
某建筑物的建筑面积5000m2,坐落的土地面积为2000m2,土地价格1500元/m2,用成本法测算出的该建筑物的重建价格为1600元/m2,市场上该类房地产的正常房地价格为1800元/m2。该建筑物的现值是()。
提炼对目标人群最有吸引力的优势竞争点,并通过一定的手段传达给消费者,然后转化为消费者的心理认识,是品牌营销的一个关键环节。()
有黑、白、蓝三种颜色袜子各7双,装在一个纸盒里,现从纸盒中任意取出袜子,为了确保至少有2双不同颜色的袜子,至少要取出()只袜子。
无论是古代的邮驿系统,还是现代的邮政系统.书信从寄信人到收信入手中,都需要经过一个时间、空间的旅行,它的特点是慢。而这种慢又________了人们的情感体验方式和书信体验方式。正是因为书信的________,古人的时空感知才变得遥远而漫长,而等待、盼望、忐
对所有的产品都进行了检查;没有发现假冒伪劣产品。如果上述断定为假,那么以下哪项也一定是真的?Ⅰ.有的产品尚未经检查,但发现了假冒伪劣产品。Ⅱ.或者有的产品尚未经检查,或者发现了假冒伪劣产品。Ⅲ.如果对所有的产品都进行了检查,则可发现假冒伪劣产品。
AudienceofWritingAudienceisaveryimportantconceptforwriting.Youneedtoanalyzeyouraudienceintermsofthefoll
最新回复
(
0
)