首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Read carefully the following excerpt on luxury life of Chinese international students, and then write your response in NO LESS T
Read carefully the following excerpt on luxury life of Chinese international students, and then write your response in NO LESS T
admin
2021-02-26
63
问题
Read carefully the following excerpt on luxury life of Chinese international students, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
- summarize the main message of the excerpt, and then
- comment on whether international students should buy luxury cars.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
A Lust for Speed: Young, Rich and Chinese in Rural America
The latest obsession for China’s "Great Gatsby generation" in the US? They come to study but they also spend big on luxury cars.
When Michael Kwan moved to the US from Hong Kong in 2012 to attend university his parents provided him with a generous budget for living expenses. The amount was far above what he needed at the rural Midwestern campus of the University of Illinois at Urbana-Champaign, so Kwan used the excess cash to purchase an $80,000 Cadillac Escalade.
The idea was to "have a huge car and fit in with American culture," he said. But Kwan quickly found himself entrenched in a secretive group of about a dozen luxury car owners on campus, all of whom were from mainland China and drove much smaller sports cars such as Nissan GT-Rs and BMW M5s.
Lin, a student from the mainland of China, said that while American students might view luxury cars as an expensive folly, Chinese students see them as the bargain of a lifetime. "What if I told you that if you moved abroad you could buy a Ferrari for half or even a third of the price back home? What would you do?" he asked. "You’d buy that Ferrari because it’s a huge discount and a once in a lifetime chance to experience a car you might never afford otherwise."
选项
答案
International Students Should Not Buy Luxurious Cars Many Chinese international students spend extravagantly on cars. They believed, on the one hand, a luxurious car can help them better fit in with American culture, on the other hand, it is an once-in-a-life-time bargain to experience a fancy car half or even a third of the price back home, which they might never have afforded otherwise. From my perspective, I believe international students should not buy luxurious cars. First and foremost, it is expensive to keep luxurious cars, which may add burden to not only these international students who may need a job to support them, but also their parents who provide their living expenses. Secondly, luxurious cars are sending the wrong message to these international students and may exert a negative influence on their values. These students may fall for the fallacy, that a fancy, extravagant life is without a hard effort, that they can prioritize their sensuous pleasure to their practical needs. Last but not least, the money spent on the fancy cars could have been used on activities that are more meaningful, such as learning a new course, start a small company and so forth. In conclusion, I think international students should not spend their money on extravagant cars, but spend it in more meaningful ways instead.
解析
本题的主旨是讨论留学生是否应该买豪车。首先应当总结概括材料中内容,再给出自己的观点。文章可安排如下:
第一段:简要概括材料内容,提出自己的看法——留学生不应该买豪车。
第二段:列出理由论证自己的观点,首先,豪车的维护成本大,这会给留学生和他们的家庭带来负担。第二.购买豪车这一行为会给留学生传达错误的信息,并不利于留学生塑造正确的价值观。第三,花费在豪车上的钱本可以用来做更有意义的事情。
第三段:总结全文,重申观点——留学生不应该买豪车,而是应该把钱花在更有意义的事情上。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GOCK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Aleading______intelligenceandoperationscompanyhasreleaseditsanalysisofworldwidereportedincidentsofpiracyandcri
(1)TheAmericaneconomyisinabefuddlingstate.Firmsareonasix-yearhiringspreethatshowslittlesignofabating;payro
(1)Mr.FosterwasleftintheDecantingRoom.TheD.H.C.andhisstudentssteppedintothenearestliftandwerecarriedupt
(1)Inanefforttosustaincommercialandrecreationalfishingforthenextseveraldecades,theUnitedStatesthisyearwillb
(1)Mostpeoplefeelstressatsometimeintheirlives.Somepeoplelikethispressureandworkbetterbecauseofit.Otherpeo
(1)MostadultsintheU.S.whoscreenpositivefordepressionarenotbeingtreatedfordepression,accordingtoresultsfrom
Kelseylikeseatingverymuch,butheisn’tvery______aboutthefoodheeats.
Idon’tremembermeetinghim,butthenameJohnSmithringsabell.Theunderlinedpartmeans______.
I’msupposedtogotothemeeting,butIhaveanout—Saminvitedmefirsttocometohiswedding.Theunderlinedwordmeans____
Manypeople,especiallygirls,wouldliketoloseweightbyeatingless.Whatisyouropinionaboutit?WriteonANSWERSHEE
随机试题
“凡是能言语、能思维、能制造和使用工具的动物都是人。”这属于思维过程中的()
用DDD进行药物利用研究的优点不包括:
甲状腺腺泡细胞分泌的激素是肾上腺皮质球状带分泌的激素是
某城镇污水处理厂的平均流量为1.5m3/s,总变化系数Kz=1.3。取曝气沉沙池最大时流量的停留时间为2min,则所需曝气沉沙池的总容积为()。
投资主体是为了获得未来的货币增值或收益而投资,投资是()。
下列应税消费品同时适用定额和定率税率的是()。
法人对行政机关作出的冻结财产等行政强制措施不服的,应先向人民法院提起行政诉讼,人民法院不予受理的,才可申请行政复议。()
2009—2013年我国货物对外贸易为()。
一位美国学者指出,第二次鸦片战争期间,美国只是“给予联军以道义上的支持和合作”,却在战后获得了很多权益。其中一项权益是:
儿童期学习的特点主要表现在()方面。
最新回复
(
0
)