首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Marianne Hardwick was timid and unadventurous, her vitality consumed by physical activity and longing, her intelligence by indec
Marianne Hardwick was timid and unadventurous, her vitality consumed by physical activity and longing, her intelligence by indec
admin
2014-05-14
53
问题
Marianne Hardwick was timid and unadventurous, her vitality consumed by physical activity and longing, her intelligence by indecisiveness, but this had less to do with the innate characteristics of the weaker sex ( as her father, Creighton Montgomery, called it) than with the enfeebling circumstances of here upbringing. Creighton Montgomery had enough money to mould his daughters according to his misconceptions: girls were not meant to fend for themselves so he protected them from life. That means that Marianne Montgomery grew up without making any vital choices for herself. Prevented front acquiring the habits of freedom and strength of character that grow from decision-making, very rich girls, whose parents have the means to protect them in such a crippling fashion, are the last representatives of Victorian womanhood. Though they may have the boldest manners and most up-to-date ideas, they share their great grandmothers’ humble dependence.
Most parents these days have to rely on their force of personality and whatever love and respect they can inspire to exert any influence over their children at all, but there is still an awful lot of parental authority that big money can buy. Multi-millionaires have more of everything than ordinary mortals, including more parent power, and their sons and daughters have as much opportunity to develop according to their own inclinations as they could have had in the age of absolute monarchy①.
The rich still have families.
The great division between the generations, which is so much taken for granted that no one remarks on it any longer, is the plight of the lower and middle classes, whose children begin to drift away as soon as they axe old enough to go to school②. The parents cannot control the school, and have even less say to what company and ideas the child will be exposed to; nor can they isolate hint from the public mood, the spirit of the age. It is an often-heard complaint of the middle-class mother, for instance, that she must let her children watch television for hours on end everyday if she is to steal any time for herself. The rich have no such problems; they can keep their offspring busy from morning to night without being near them for a minute more than they choose to be, and can exercise almost total control over their environment. As for schooling, they can hand-pick tutors with sound views to come to the children, who may never leave the grounds their parents own, in town, in the country, by the sea, unless for an exceptionally secure boarding school or a well-chaperoned trip abroad, It would have been easier for little Marianne Montgomery to go to Cairo than to the nearest newsstand.
Which of the following best describes the tone of the passage?
选项
A、Angry and indignant.
B、Factual and informative.
C、Humorously critical.
D、Cautiously optimistic.
答案
C
解析
观点态度题。第一段第二句话说“…他保护自己的女儿免于与外界接触”,第四句话“她们的父母以这种扭曲的方式来保护她们”,“她们是维多利亚时代女性的最后代表”;第二段第二句提到富翁父母可以买来更多的权威(掌管子女的命运);最后一段第三句提到中产阶级母亲的抱怨,最后一句对富人孩子的描述,都带有一种调侃戏谑的味道。纵观全文,作者是在以一种幽默调侃的语气来批评霸道的富翁父母以及柔弱的孩子。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GiUK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Heistooshytoaskastrangerthetime,______speaktoaroomfullofpeople.
Grandfatherhadsustainedabrokenbackwhileworkinginthemines.______,hespenttherestofhislifeinawheelchair.
ThevocabularyandgrammaticaldifferencesbetweenBritishandAmericanEnglisharesotrivialandfewashardly______.
Theteam’seffortstoscorewere______bytheopposinggoalkeeper.
Thesearedarkdaysforthebookbusiness.Borders,aonce-hugebookseller,(1)_____onJuly18ththatitwillclosedownitsrem
Usuallyitisthechildren,nottheparents,whoareunwillingtospendtheireveningspractisingspellingandlearningtimesta
Thenormalhumandailycycleofactivityissome7-8hours’sleepalternationwithsome16-17hours’wakefulnessandthatthesl
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
Althoughmostpeoplereturnfrompackageholidaysreasonablysatisfied,thisisnotalwaysthe(1)_____.Take,forinstance,the
Whydidn’tthewomanjoinasingingclublastyear?
随机试题
著作《规训与惩罚》的作者是()
分户热计量采暖中,适用于面积较大的户型以及跃层式建筑的采暖系统为()。
关于建筑装饰装修工程质量控制资料的检查,主要应检查下列()内容。
公司申请其发行的公司债券上市交易,由()依照法定条件和法定程序核准。
AS企业适用增值税税率17%,2007年5月10销售产品一批,每件不含税价款200元,客户购买160件以上可得到商业折扣5%,购买200件以上可得到商业折扣8%,同时规定现金折扣(按含增值税额的售价计算)为2/10,1/20,n/30,某客户一次购买了
党的十八届三中全会中提出。全面深化改革的总目标是:
人们知道鸟类能感觉到地球磁场,所以利用它们进行导航。最近某国科学家发现,鸟类其实是利用右眼“查看”地球磁场的。为检验该理论,当鸟类开始迁徙的时候,该国科学家把一些知更鸟放进一个漏斗形状的壁上涂有标记性物质的笼子里,并给其中一部分知更鸟的一只眼睛戴上一种可屏
已知a>b,且c为正数,那么在下列代数式中正确的是()。
以下数据结构中,()是线性数据结构。
【2011-10】通过对道德两难问题的深入讨论,儿童倾向于拒斥低于自己道德发展阶段的同伴的道德推理,并且能够理解和同化高于自己一个阶段的同伴的道德推理,但难以理解和接受高于自己两个或两个以上阶段的同伴的道德推理。这种现象被科尔伯格等人称为()。
最新回复
(
0
)