首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Technology is a two-edged sword. Rarely is this as clear as it is in the realm of health care. Technology allows doctors to test
Technology is a two-edged sword. Rarely is this as clear as it is in the realm of health care. Technology allows doctors to test
admin
2013-01-20
66
问题
Technology is a two-edged sword. Rarely is this as clear as it is in the realm of health care. Technology allows doctors to test their patients for genetic defects — and then to turn around and spread the results throughout the world via the Internet For someone in need of treatment, that’s good news. But for someone in search of a job or an insurance policy, it can be all bad.
Last week a corollary (推论) was proposed to the patients’ bill of rights now before Congress: a right to medical privacy. Beginning in 2002, under rules set to become law in February, patients would be able to decide the conditions under which their personal medical data could leak. They would be able to examine their records and make corrections. They could learn who else had seen the information. Improper use of records by a caregiver or insurer could result in both civil and criminal penalties. The plan was said to be an unprecedented step toward putting Americans back in control of their own medical records.
While the administration declared that the rules as an attempt to strike a balance between the needs of consumers and those of the health-care industry, neither doctors nor insurance companies were happy. The doctors said the rules could actually destroy privacy, pointing to a stipulation allowing managed-care plans to use personal information without consent if the purpose was "health-care operations". That, physicians said, was a loophole (漏洞) through which Health Maintenance Organizations and other insurers could pry(窥 探) into the doctor-patient relationship, in the name of assessing the quality of care. Meanwhile, the insurers protested that the rules would make them vulnerable to lawsuits. They were especially disturbed by a stipulation holding them liable for privacy breaches (违背) by "business partners" such as lawyers and accountants. Both groups agreed that privacy protections would drive Up the cost of health care by at least an addi-tional $ 3. 8 billion, and maybe much, more, over the next five years. They also complained about the increased level of federal scrutiny required by the new rules’ enforcement rules.
One aim of the rules is to reassure patients about confidentiality, thereby encouraging them to be open with their doctors. Today various cancers and other embarrassing diseases can go untreated because patients are afraid of embarrassment or of losing insurance coverage. The fear is real;an official noted that a January poll by Princeton Survey Research Associates found that one in six U.S. adults had at some time done something unusual to conceal medical information, such as paying cash for services.
Which of the following is the patients entitled to do in terms of the proposal?
选项
A、Be honest to their doctors.
B、Control their medical information.
C、Determine how to make their medical, records.
D、Accuse the insurers of making use of their medical data.
答案
B
解析
本题考查细节,问“据此法规,病人可以有权做什么”。文章第二段提到“…in control of theirown medical records”,由此可知病人将对自己的医疗信息有支配权。因此B“控制自己的医疗信息”正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Gl2O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Tousitseemssonaturaltoputupanumbrellatokeepthewateroffwhenitrains.Butactuallytheumbrellawasnotinvented
Thedaywasbreakingandpeoplebegantogotoworksothemurdererwasunableto______ofthebody.
Thirty-onemillionAmericansareover60yearsofage,andtwenty-ninemillionofthemarehealthy,busy,productivecitizens.B
PeopleintheUnitedStatesinthenineteenthcenturywerehauntedbytheprospectthatunprecedent-edchangeinthenation’sec
Julietisnotatwork.Sheistakinga_____untiltheendofthisweek.
Aslongasherparentscanremember,13-year-oldKatieHarthasbeentalkingaboutgoingtocollege.Hermother,Tally,afinanc
DealingwithDepression(51)Contrarytowhatmanypeoplethinkdepressionisnotanormalpartofgrowingolder.Norisith
Sometimesartistsfindithardfortheirworkstowinpopular_____.
Thirty-onemillionAmericansareover60yearsofage,andtwenty-ninemillionofthemarehealthy,busy,productivecitizens.B
TheALSPACreportisthethirdinrecentyearstofindfeworno______effectsfromconsumingmosttypesofseafoodduringpregn
随机试题
环氧煤沥青防腐可以在()下进行露天防腐作业。
处于昏迷状态的患者插鼻饲管时,应采取
下列不属于消费者市场细分变量的是()。
我国三级课程管理的基本模式是什么?
助人为乐一直是我们的传统美德,但是由于很多群众曾因此受过骗,因而很难再对陌生人伸出援手,对此你有什么看法?
WhoseworkswillbeonshowonJan.6atChinaNationalArtMuseum?IfyouwanttoseesomeEuropeanpaintings,youcangotoC
Migrant(移民的)WorkersInthepasttwentyyears,therehasbeenanincreasingtendencyforworkerstomovefromonecountryto
WhydoesthegirldislikeAmericanTVprograms?
Informationwillbethegreatestopportunityforbusinessleadersinthecomingyears—andperhapsourbiggestheadache.Sinceth
AdamwasborninArgentina.
最新回复
(
0
)