首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In Plato’s Utopia, there are three classes: the common people, the soldiers, and the guardians chosen by the legislator. The mai
In Plato’s Utopia, there are three classes: the common people, the soldiers, and the guardians chosen by the legislator. The mai
admin
2010-12-06
59
问题
In Plato’s Utopia, there are three classes: the common people, the soldiers, and the guardians chosen by the legislator. The main problem, as Plato perceives, is to insure that the guardians shall carry out the intention of the legislator. For this purpose the first thing he proposes is education.
Education is divided into two parts, music and gymnastics. Each has a wider meaning than at present: "music" means everything that is in the province of the muses, and "gymnastics" means everything concerned with physical training fitness. "Music" is almost as wide as what is now called "culture", and "gymnastics" is somewhat wider than what "athletics" mean in the modern sense.
Culture is to be devoted to making men gentlemen, in the sense which, largely owing to Plato, is familiar in England. The Athens of his day was, in one respect, analogous to England in the nineteenth century: there was in each an aristocracy enjoying wealth and social prestige, but having no monopoly of political power; and in each the aristocracy had to secure as much power as it could by means of impressive behavior. In Plato’s Utopia, however, the aristocracy rules were unchecked.
Gravity, decorum and courage seem to be the qualities mainly to be cultivated in education. There is to be a rigid censorship from very early years over the literature to which the young have access and the music they are allowed to hear. Mothers and nurses are to tell their children only authorized stories. Also, there is a censorship of music. The Lydian and Ionian harmonies are to be forbidden, the first because it expresses sorrow, the second because it is relaxed. Only the Dorian (for courage) and the Phrygian (for temperance) are to be allowed. Permissible rhythms must be simple, and such as are expressive of a courageous and harmonious life.
As for gymnastics, the training of the body is to be very austere. No one is to eat fish, or meat cooked otherwise than roasted, and there must be no sauces or candies. People brought up on his regimen, he says, will have no need of doctors. Gymnastics applies to the training of mind as well. Up to a certain age, the young are to see no ugliness or vice. But at a suitable moment, they must be exposed to "enchantments", both in the shape of terrors that must not terrify, and of bad pleasures that must not seduce the will. Only after they have withstood these tests will they be judged fit to be guardians.
What is the main topic of the passage?
选项
A、Three social classes in Utopia.
B、How to make the society in harmony.
C、Plato’s philosophy.
D、Education pattern in Utopia.
答案
D
解析
文章第1段首先由柏拉图的乌托邦引出所论述的中心education。在随后的几段中,作者分别介绍了教育的两个方面:music and gymnastics。故文章的主要内容就是选项D所说的education pattern in Utopia。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/GpIO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Whatisthemostimportantaspectofamanager’sjob?AccordingtoProf.Bevan,whichitemcomesoutlastonthelistofmotivati
Afterfirstputtingpowderintoacup,ordinaryhot-drinksmachines,thenadd
TheAmericanshopsarecurrentlyrunby
CommercialBanksCommercialbanksplayanimportantrole(29)national(30)。(31)theendofMay1995,Chinahas1
Shewassoobstinatethatshewouldn’tadjustheropinions.
He______usasconsistentlyfairandaccurateabouttheissuesweareconcernedabout.
Ihavetosaythis,butthiscoatyou’vejustboughtismadeof______fur;it’snotrealmink.
Iboughtanalarmclockwitha(n)______dial,whichcanbeseendearlyinthedark.
Theboy’stalentmighthavelain______haditnotbeenforhisuncle’sencouragement.
Sheboughtahousenearthesealastyearsoshecouldtakea____alongthebeachwhenevershewantedto.
随机试题
胃液分析结果为胃酸缺乏可见于
中药最本质的特点是
下列律师的哪些行为,应吊销律师执业证书?
关于三相四孔插座接线的说法,正确的是()。
【背景资料】某城市高架桥上部结构为钢筋混凝土预应力简支梁,下部结构采用独柱式T形桥墩,钻孔灌注桩基础。项目部编制了桥墩专项施工方案,方案中采用扣件式钢管支架及定型钢模板。为了加强整体性,项目部将支架与脚手架一体化搭设,现场采用的支架模板
对于固定资产重置引起的融资需求,银行可以通过评估()来预测,
下列各句中,没有语病的一句是()。
下列以平衡国际收支的暂时不平衡为主要功能的组织是()。
当看到雄伟壮观的国家体育场“鸟巢”时,你的大脑皮层接收的是()。(2010年)
以下对“深环境论”的解说,正确的一项是()。根据全文信息,以下分析正确的一项()。
最新回复
(
0
)