首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It seemed to me, and still does, that the system of American business often produces wrong, immoral and irresponsible decisions,
It seemed to me, and still does, that the system of American business often produces wrong, immoral and irresponsible decisions,
admin
2013-01-29
66
问题
It seemed to me, and still does, that the system of American business often produces wrong, immoral and irresponsible decisions, even though the personal morality of the people running the businesses is often above reproach. The system has a different morality as a group than the people do as individuals, which permits it to willfully produce ineffective or dangerous products, deal dictatorially and often unfairly with suppliers, pay bribes for business, abrogate the rights of employees by demanding blind loyalty to management or tamper with the democratic process of government through illegal political contributions.
I am not a psychologist, so I can’t offer a professional opinion on what happens to the freedom of individual minds when they are blended into the group management through process of business. But my private analysis is this: morality has to do with people. If an action is hewed primarily from the perspective of its effect on people, it is put into the moral realm.
Business in America, however, is impersonal. This is particularly true of large American multi-national corporations. They are viewed by their employees and publics as faceless. They have no personality. The ultimate measure of success and failure of these businesses is not their effect on people but rather their earnings per share of stock. If earnings are high, the business is considered good. If they are low or in the red ink, it is considered a failure. The first question to greet any business proposal is how will it effect profits? People do not enter the equation of a business decisions except to the extent that the effect on them will hurt or enhance earnings per share. In such a completely impersonal context, business decisions of questionable personal morality are easily justified. The unwavering devotion to the bottom line brings this about, and the American public until now has been more than willing to accept this. When someone is forced into early retirement in a management power-play or supplier is cheated out of sale by under-the-table dealings, the public reaction is generally, "Oh, well. That’s business." And management’s reaction is often, "it’s what’s on the bottom line that counts." A person who shoots and kills an other is sentenced to life in prison. A business man who makes a defective product which kills people may get a nominal fine or a verbal slap on the hands, ff he is ever brought to trial at all.
From the passage we may well understand that the author ______.
选项
A、appeals relentlessly to the law court for justice
B、finds personal morality sometimes questionable
C、knows much about immoral dealings of American businesses
D、regards profit-making as a business’s primary goal
答案
C
解析
文章中虽然没有直接提到美国商业中的不道德交易,但是从文章的描写及作者的分析中可以看出,作者非常了解这些不道德交易。A在文章中没有提到;B与文章的提法刚好相反;D是美国商人们的看法,作者是否定这一看法的,所以用排除法也可以得出答案是C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/H41O777K
0
考博英语
相关试题推荐
CollegesportsintheUnitedStatesareahugedeal.AlmostallmajorAmericanuniversitieshavefootball,baseball,basketball
Humanbeingsareanimals.Webreathe,eatanddigest,andreproducethesamelife【21】commontoallanimals.Inabiologicallabo
Certainlynocreatureintheseaisodderthanthecommonseacucumber.Alllivingcreatures,especiallyhumanbeings,havethei
Placingahumanbeingbehindthewheelofanautomobileoftenhasthesamecuriouseffectascuttingcertainfibresinthebrain
Valvularheartdiseasesarequitecommon,essentiallyresultinginimpairedbloodflowandwereverydifficulttotreat.Some30
Althoughextinctionandimpacteventsarenaturalphenomena,wemustfindawaytopreventanimpactonEarthbysmallandlarge
Iarriveatnineo’clock,teachuntiltwelvethirtyandthenhaveameal;thatismymorning______.
BackinSeattle,aroundthecomerfromtheDiscoveryInstitute,StephenMeyerofferssomepeer-reviewedevidencethattheretrul
onthemorningofSeptember’11th,IboardedthetrainfromWashingtonHeightsinUpperManhattanjustasusualandwenttothe
InthePacificNorthwest,asclimateandtopographyvary,sodothespeciesthatprevailintheforests.
随机试题
Tom,withadog,______standingatthegate.
溶血性贫血时,血涂片红细胞中常可见到
患者,女性,65岁,次日准备行冠状动脉旁路移植术,晚餐时家人及室友劝其多吃点饭,晚餐后患者主诉心前区疼痛、憋气,立即舌下含服硝酸甘油片1mg,症状不缓解,患者仍主诉心前区及在肩胛后疼痛伴有大汗,频发室性早搏,该患者可能发生了
某公司承建一座双孔箱涵顶进工程。箱涵横断面总宽度28m,预制高度6.5m,沿道路中线预制长度22m。箱涵前设钢刃脚,顶进后背挡土墙用工字钢密排,混凝土预制顶进后背块做后背。预制箱涵采用明挖基坑施工,基坑自然放坡,坡度1∶0.5。现况地面标高为20.5
下列不属于个人住房贷款的主要风险点的是()。
马路上的红绿灯从上到下排列顺序是黄、红、绿。()
在一次聚会上,10个吃了水果色拉的人中,有5个很快出现了明显的不适。吃剩的水果色拉立刻被送去检验。检验的结果不能肯定其中存在超标的有害细菌。因此,食用水果色拉不是造成食用者不适的原因。如果上述检验结果是可信的,那么以下哪项对上述论证的评价最为恰当
在设计窗体时双击窗体的任何地方,可以打开的窗口是( )。
PassageThreeWhichparagraphssupporttheauthor’sideathatextremegamesarepopular?
A—interestrateB—nottransferableC—thesumofthedepositD—demanddepositE—currentaccountF—fixeddepositC—irrevocablecre
最新回复
(
0
)