首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is because of his plays that Shakespeare is now considered the greatest English writer in history. The era in which he lived,
It is because of his plays that Shakespeare is now considered the greatest English writer in history. The era in which he lived,
admin
2010-07-06
50
问题
It is because of his plays that Shakespeare is now considered the greatest English writer in history. The era in which he lived, Elizabethan England, was a time in which broad interests and creativity could flourish. Elizabeth, the queen, was beloved by her subjects and proved to be a powerful and able ruler. Under the reign of Elizabeth, England changed from an island kingdom to an expanding empire. England grew rich through trade. 16th-century Englishmen traveled to the New World and to Africa. Music, dance, poetry, painting, and architecture flourished; but the art form in which Elizabethan England distinguished the rest of Europe was the theater.
The theater, which had practically disappeared from Europe, was, at this time, received as a part of the church service. Later, no longer as a part of the service, the "mystery plays" responded to popular taste by adding more and more comic elements. In England, they were sponsored by various trade guilds and presented on stage wagons that went from place to place. When the mystery plays began to lose their appeal, they were replaced by "morality" plays which always taught a moral.
In Renaissance England, writers were particularly interested in classical texts such as Latin and Greek plays. Schools and universities began to produce comedies and tragedies by Platus, Terence, and Seneca. Shakespeare was well acquainted with classical humanities and classical tragedies and comedies often served as models in his own drama. A Renaissance man, Shakespeare’s interest went beyond book learning to practical knowledge of military strategy, seafaring, business affairs, and the new geographical discoveries, all evident in his plays.
Companies of "strolling plays" which had specialized in morality plays responded to the change by staging new plays. Professional actors, who had been viewed by English society as little better than vagrants or criminals, gradually came under the protection of the nobility. Licensed theater companies were formed; Shakespeare belonged to one of those, where in addition to his writing, he acquired a wide experience in acting and theater management.
The theater grew in popularity and public theaters were built, not inside the city limits but just outside, along with other places of entertainment. Theaters in Elizabethan England were patronized by all social classes. The Globe Theater, built in 1599, where many of Shakespeare’s plays were performed, had a platform stage jutting out into a central courtyard. The audience stay around three sides of this platform -- the lower-class who each paid a penny in the pit and the wealthier spectators in the galleries above. The orchestra was on stage, as music was usually a significant part of the production. Indeed, the costumes, scenery, singing, playing, and dancing, as well as acting was essential to the total show. There was no lighting, however, plays were performed in the afternoon. Shakespeare knew his audience: his theater is addressed not just to the educated but to all classes of society.
According to the passage, the theater ______.
选项
A、first appeared in England
B、had various types
C、were only sponsored by the nobility
D、followed two classical rules
答案
B
解析
文章第二段至第四段分别提到plays for the church service,mystery plays, morality plays和strolling plays等,可知戏剧有不同的种类。所以选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/H4Dd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whatisthemostfundamentaldifferencebetweenplantsandanimals?
Whichofthefollowinglawisrelatedtoeducation?Howdidthestatecontroleducation?
A、NewYork.B、Chicago.C、Harvard.D、Washington.D
WisecompromiseisoneofthebasicprinciplesandvirtuesoftheBritish.Ifacontinentalgreengrocerasks14shillings(o
Itmaybethelastbookyou’lleverbuy.Andcertainly,froma【C1】______standpoint,itwillbetheonlybookyou’lleverneed.
RealpolicemenhardlyrecognizeanyresemblancebetweentheirlivesandwhattheyseeonTV.Thefirstdifferenceisthata
HowmuchdoesHarvardUniversityplantogivein"presidentialscholarships,"whichisanewprogramtoencouragegraduatestude
Thetopicofthoughtisoneareaofpsychology,andmanyobservershaveconsideredthisaspectinconnectionwithrobotsandcom
50本题考查考生对于具体细节信息的听辨能力。原句为“Harvardexpectstogiveatleast50fellowshipsintheartsandsciencesinthenextthreeyears.”。
WhatisFreud’scontributionstopsychology?
随机试题
克里奥尔语是指()
根据《行政复议法》的规定,公民、法人或者其他组织认为具体行政行为侵犯其合法权益的,申请行政复议的期限为自知道该具体行政行为之日起()
暑淫证的临床表现有
常与凡士林合用以调节渗透性与吸水性的软膏基质是()。
以下哪项不是借方科目( )。
融资租赁筹资的优点之一是“财务风险小,财务优势明显”,其原因在于,融资租赁无须大量资金就能迅速获得所需资产。()
民警张某酗酒滋事,不听同事劝阻,在所长办公室无理取闹,严重影响办公秩序,可以对其采取禁闭的措施。()
9岁的王小花没钱买玩具,向父母要钱遭拒绝,某日,王小花随父母到姨妈李某家玩,见梳妆台上有一个金戒指(价值2500元),随即偷偷放进自己的口袋。当日,王小花将金戒指以200元的价格卖给玩具店老板张某,并称这戒指是过生日时妈妈送她的礼物。次日,李某发现金戒指
InternetExplorer是目前流行的浏览器软件,它的主要功能之一是浏览______。
CaliforniaGovernorvisitedChinato______.
最新回复
(
0
)