首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(76) Some people argue that the pressure on international sportsmen and sportswomen kills the essence of sport—the pursuit of pe
(76) Some people argue that the pressure on international sportsmen and sportswomen kills the essence of sport—the pursuit of pe
admin
2012-08-03
57
问题
(76)
Some people argue that the pressure on international sportsmen and sportswomen kills the essence of sport—the pursuit of personal excellence.
Children kick a football around for fun. When they get older and play for local school teams, they become competitive but they still enjoy playing. The individual representing his country cannot afford to think about enjoying himself, and he has to think only about winning. He is responsible for an entire nation’s hopes, dreams and reputation.
A good example is the football World Cup. Football is the world’s most important sport. Winning the World Cup is perhaps the summit of international sporting success. Mention "Argentina" to someone, and the chances are that he’ll think of football. In a sense, winning the World Cup "put Argentina on the map. "
Sports fans and supporters get quite irrational about the World Cup. People in England felt that their country was somehow important after they won in 1966. Last year thousands of Scots sold their cars, and even their houses, and spent all their money traveling to Argentina, where the finals were played.
So, am I arguing that international competition kills the idea of sport? Certainly not! (77)
Do the Argentinian really believe that because eleven of their men proved the most skilful at football, their nation is in every way better than all others?
Not really. But it’s nice to know that you won and that in one way at least your country is the best.
What is the author’s main purpose in the passage?
选项
A、To prove that football is the world’s most important sport.
B、To show that Argentina is better than all others.
C、To compare Scotland with Argentina.
D、To explain the role of sport.
答案
D
解析
此题考查的是考生对文章总体观点的认识。Football is the world’s most important sport是第二段中的原话,这只是文章中普通的一句话,并不代表作者的观点,因此A项认为本文的目的是去证明这句话显然是错误的。Do the Argentinian really believe that because eleven of their men proved the most skilful at football,their nation is in every way better than all others? Not really.仅仅因为阿根廷足球队的11名队员证明了他们是在足球领域技艺最高超的,阿根廷的人们就认为阿根廷在各个方面都是世界上最好的吗?不是这样的。从以上这句话可以看出B项也是错误的。文章中根本没有拿阿根廷和苏格兰做比较,C项显然不对。因此本题应该选择D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/H7JO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Scientistshavewonderedforalongtimeifanimalscanlearntotalkashumanbeingsdo.Severalyears【C1】______,twopsycholo
Scientistshavewonderedforalongtimeifanimalscanlearntotalkashumanbeingsdo.Severalyears【C1】______,twopsycholo
Itistruethattheoldroadislessdirectandabitbumpy.Wewon’ttakethenewone______becausewefeelassafeonit.
Theamountofsleepahumanbeingneedsdependson【C1】______,theindividualandpossiblyrace.Forexample,doctorsthinkthat
Thereasonwhycoalisstillaveryvaluablesourceofpoweris______atomicpowerisnotavailableinsufficientquantity.
Shenevertrustedhimbecauseshealwaysthoughtofhimassucha______character.
Thepressure______causesAmericanstobeenergetic,butitalsoputsthemunderaconstantemotionalstrain.
他告诉我问题已经圆满地解决了。
众所周知,我们的许多问题是由于没能交流思想而造成的。
用流利的英语跟外宾交谈不是件容易的事。
随机试题
下列哪种病原体不含有核酸()
下列给定程序中,函数fun()的功能是逐个比较a,b两个字符串对应位置中的字符,把ASCII值小或相等的字符依次存放到c数组中,形成一个新的字符串。例如:a中的字符串为fshADfg,b中的字符串为sdAEdi,则c中的字符串应为fdAADf。
eat,ate,enjoy,enjoyed,wouldenjoyMedicalevidencesuggeststhatmostpeople_______betterhealthifthey_______lessrefineds
病毒的遗传物质是DNA或RNA。
与一般项目信息管理类似,设备工程信息管理的基本环节包括( )等。
对追求高投资回报的投资者来说,比较适合的基金类型是()。
向student表插入一条新记录的正确sQL语句是
Itwassnowingwholenightthrough.WhenIgotup,I【M1】______foundthattheroadwascoveredwithsnow.Everything
Lilywenttoseehergrandpayesterday_______hewasill.
Youcanneverimaginethatawell-educatedgentleman_______besorudetoanoldwoman.
最新回复
(
0
)