首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The world is on the cusp of a staggering rise in the number of old people, and they will live longer than ever before. Over the
The world is on the cusp of a staggering rise in the number of old people, and they will live longer than ever before. Over the
admin
2022-06-18
48
问题
The world is on the cusp of a staggering rise in the number of old people, and they will live longer than ever before. Over the next 20 years, the global population of those aged 65 or more will almost double, from 600 million to 1.1 billion. The experience of the 20th century, when greater longevity translated into more years in retirement rather than more years at work, has persuaded many observers that this shift will lead to slower economic growth and "secular stagnation", while the swelling ranks of pensioners will bust government budgets.
But the notion of a sharp division between the working young and the idle old misses a new trend, the growing gap between the skilled and the unskilled. Employment rates are falling among younger unskilled people whereas older skilled folk are working longer. The divide is most extreme in the U.S., where well-educated baby-boomers are putting off retirement while many less-skilled younger people have dropped out the workforce.
This trend will benefit not just fortunate oldies but also, in some ways, society as a whole. Growth will slow less dramatically than expected; government budgets will be in better shape, as high earners pay taxes longer. Rich countries with lots of well-educated older people will find the burden of ageing easier to bear than other countries like China, where half of all 50-to-64-year-olds did not complete primary-school education. At the other end of the social scale, however, things look grim. Manual work gets harder as people get older, and public pensions look more attractive to those on low wages and the unemployed.
Nor are all the effects on the economy beneficial. Wealthy old people will accumulate more savings, which will weaken demand. Inequality will increase and a growing share of wealth will eventually be transferred to the next generation via inheritance, entrenching the division between winners and losers still further. One likely response is to impose higher inheritance taxes. So long as they replace less-fair taxes, that might make sense. This would probably encourage old people to spend their cash rather than salt it away. But governments should focus not on redistributing income but on generating more of it by reforming retirement and education.
How likely are governments to make these changes? Look around the rich world today, and it is hard to be optimistic. The swelling ranks of older voters, and their disproportionate propensity to vote, have left politicians keener to pander to them than to implement disruptive reforms. Germany, despite being the fastest-ageing country in Europe, plans to cut the statutory retirement age for some people. In the U.S., both social security (the public pension scheme) and the fast-growing system of disability benefits remain untouched by reform. Politicians need to convince less-skilled older voters that it is in their interests to go on working. Doing so will not be easy. But the alternative—economic stagnation and even greater inequality—is worse.
In rich countries, more savings of wealthy old people will ______.
选项
A、boost demand
B、diminish demand
C、decrease inequality
D、increase equality
答案
B
解析
本题问富有的老年人积蓄增加对社会有何影响。根据题干可定位到第4段第2句,该句说富有的老年人会增加存款,而这会导致社会消费需求减少,所以B正确。A“增加需求”与文意相反,因此排除。C“缓和不平等现象”和D“促进社会平等”也与文意相悖,第4段第3句提到该现象会加剧社会不平等,所以这两项也排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HGuO777K
本试题收录于:
CATTI三级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
AnimalBehaviorP1:Throughoutmuchofthe20thcentury,EuropeanandAmericanscientistsweresharplydividedoverhowtostudy
TheCosmologicalPrincipleP1:Cosmologistshypothesizedthatthedistributionofmatterintheuniverseishomogeneousandisot
ABecauseoftheshortBgrowingseason,treesathighaltitudesmayCnothaveenoughtimeDproduceseeds.
Thepiccoloisthesmallestwoodwindinstrumentand______ofthewoodwindfamily.
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?It’seasiertomaintaingoodhealthtodaythanitwasinthepast.Usesp
Losingajobornotbeingabletofindonealmostalwaysbringsunwelcomechanges.Ifyou’velostajob,thefirstfeelingisof
Summerhillbeganasanexperimentalschool,Itisnolongersuch;itisnowademonstrationschool,foritdemonstratesthatfre
Publicrelationspracticeisthedeliberate,plannedandsustainedefforttoestablishandmaintainmutualunderstandingbetween
Safetyofficialshaveearnestlyquestionedwhethertheincreaseduseofsyntheticmaterialsheightenstheriskoffire.
Hopingto______thedispute,negotiatorsproposedacompromisethattheyfeltwouldbeacceptabletobothlaborandmanagement.
随机试题
患者,男,31岁。泄泻腹痛,泻下急迫,粪色黄褐,气味臭秽,肛门灼热,伴烦热口渴,小便短黄,舌质红,苔黄腻,脉滑数。该患者治疗时,宜首选
A.白术散B.防己黄芪汤C.生脉散D.真武汤E.猪苓汤妊娠合井慢性肾炎肾阳虚证治疗方剂为
支票的金额,收款人名称,可由出票人授权补记,未补记前不得背书转让和提示付款。()
某历史老师在讲完五四运动后,强调五四运动的意义非常重要。他让学生反复抄写课文中关于五四运动的内容,从而加强学生的记忆。对此,下列评价不正确的是()。
[a][b]处恰当的措辞是()。文末所说的“现代性”是指()。
养鸡专业户贾某的一只鸡生病,贾某害怕此鸡得的是禽流感传染了其他鸡,于是将此鸡抛弃在深山。恰被上山砍柴的村民山某发现,带回家中精心饲养,该鸡病愈并产蛋颇丰。贾某听说后向山某索要此鸡。则贾某()。
2011年江苏省农林牧渔业增加值(现价)突破3000亿元大关,比上年增长4.0%;粮食生产实现“八连增”,以占全国3.8%的耕地生产了5.9%的粮食,亩产达415公斤,创历史新高:农村居民人均纯收入首次突破万元大关,达10805元,比上年增加1687元;高
某数据库表中有一个Name字段,查找Name为Mary和Lisa的记录的准则可以设置为()。
PragmatismisaphilosophicalmovementthathashadamajorimpactonAmericanculturefromthelate19thcenturytothepresent
Sportingactivitiesareessentiallymodifiedformsofhuntingbehavior.Viewingbiologically,themodernfootballerisrevealed
最新回复
(
0
)