首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Most growing plants contain much more water than all other materials combined. C. R. Barnes has suggested that it is as proper t
Most growing plants contain much more water than all other materials combined. C. R. Barnes has suggested that it is as proper t
admin
2017-02-01
45
问题
Most growing plants contain much more water than all other materials combined. C. R. Barnes has suggested that it is as proper to term the plant a water structure as to call a house composed mainly of brick a brick building. Certain it is that all essential processes of plant growth and development occur in water. The mineral elements from the soil that are usable by the plant must be dissolved in the soil solution before they can be taken into the root. They are carried to all parts of the growing plant and are built into essential plant materials while in a dissolved state. The carbon dioxide(CO
2
)from the air may enter the leaf as a gas but is dissolved in water in the leaf before it is combined with a part of the water to form simple sugars—the base material from which the plant body is mainly built. Actively growing plant parts are generally 75 to 90 percent water. Structural parts of plants, such as woody stems no longer actively growing, may have much less water than growing tissues.
The actual amount of water in the plant at any one time, however, is only a very small part of what passes through it during its development. The processes of photosynthesis, by which carbon dioxide and water are combined—in the presence of chlorophyll(叶绿素)and with energy derived from light—to form sugars, require that carbon dioxide from the air enter the plant. This occurs mainly in the leaves. The leaf surface is not solid but contains great numbers of minute openings, through which the carbon dioxide enters. The same structure that permits the one gas to enter the leaf, however, permits another gas—water vapor—to be lost from it. Since carbon dioxide is present in the air only in trace quantities(3 to 4 parts in 10,000 parts of air)and water vapor is near saturation in the air spaces within the leaf(at 80°F, saturated air would contain about 186 parts of water vapor in 10,000 parts of air), the total amount of water vapor lost is many times the carbon dioxide intake. Actually, because of wind and other factors, the loss of water in proportion to carbon dioxide intake may be even greater than the relative concentrations of the two gases. Also, not all of the carbon dioxide that enters the leaf is synthesized into carbohydrates(碳水化合物).
From the passage, we learn that _____.
选项
A、the mineral elements will not be absorbed by the plant unless they are dissolved in its root
B、the woody stems contain more water than the leaves
C、air existing around the leaf is found to be saturated
D、only part of the carbon dioxide in the plants is synthesized
答案
D
解析
第2段最后一句话明确指出,并非所有进入植物叶片的二氧化碳都与水化合成为碳水化合物。故D正确。A与第1段第4句不符,即矿物质需溶解在土壤溶液(soil solution)中而非植物的根部(root);C在倒数第3句可以找到反证,即水蒸气在叶片空隙中接近饱和状态,而非如C项所说“在叶片周围呈饱和状态”;B在文中未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HOF7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Powerplantsburncoal.B、Factoriespoursewage.C、Peopleburytrashunderground.D、Citypopulationincreasesgreatly.A
A、Theycoulddrivetheinsectsaway.B、Theycouldkeeptheplantswellwatered.C、Theycouldbuilddevicestotrapinsects.D、Th
A、Studyingandprotectingendangeredlanguages.B、Obtaininginformationcontainedwithinalanguage.C、Trackingthelastspeaker
Fertilizerusehasexploded,overloadingplantsworldwide,likelyalteringecosystemsfordecadestocenturies,scientistsrepor
A、GrowingnumberofpeoplemakingcallsovertheInternet.B、Increasingcostduetolackoftechnologyprogress.C、Customers’ap
A、Finances,timeandproperty.B、Tuition,spendingandrelationships.C、Money,safetyandtimelimitations.D、Experience,spendi
A、Toletoutcleangas.B、Totakeinharmfulgas.C、Tousevariousplants.D、Tolettheairflowfreely.C短文未句明确提到,使空气清新的最有效方法就是
随机试题
社会主义法制建设的基本要求是:有法可依,有法必依,执法必严,违法必究。对此,下列哪一选项表述是不准确的()
计算二重积分(χ2+y)dχdy,其中D为曲线y=χ2与χ=y2所围成的区域.
与全口义齿前牙大小的选择无关的是
下列各句中,加点的词语使用不恰当的一项是()。
以下属于对流转额课税的有()。
提出快速联想策略和头脑风暴法的是()。
面对预算困难,W国政府不得不削减对于科研项目的资助,一大批这样的研究项目转而由私人基金资助。这样,可能产生争议结果的研究项目在整个受资助研究项目中的比例肯定会因此降低,因为私人基金资助者非常关心其公众形象,他们不希望自己资助的项目会导致争议。以下哪项是上述
(2012年试题,三)设随机变量X与Y相互独立且分别服从正态分布N(μ,σ2)与N(μ,2σ2),其中σ是未知参数且σ>0.设Z=X—Y设Z1,Z2,…,Zn为来自总体Z的简单随机样本,求σ2的最大似然估计量[*];
下列叙述中正确的是()。
Areyoulivingyourlifetothefullest?Areyouhappywithwho,what,orwhereyouaretoday?Areyoudoingwhatyoulove?
最新回复
(
0
)