首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The evident increase of the variety and amount of the daily consumption items and imported food products have considerably incre
The evident increase of the variety and amount of the daily consumption items and imported food products have considerably incre
admin
2014-03-21
38
问题
The evident increase of the variety and amount of the daily consumption items and imported food products have considerably increased the quantity of waste generated by these products particularly from glass, plastic, card board and metal packaging. On the other hand, there does not exist an adequate system for the collection and transport of solid waste.
Also, the country has not elaborated a strategy on urban solid waste, including the contemporary technologies for their treatment and recycling. All these have created extraordinary situation in cities and urban areas and especially in the capital city, situations which make responsible the relevant ministries and local authorities. Although they have declared to be committed for the solution of the problem, several times are still too far from the situation control.
No city in Albania has completely solved the collection, transport and depositing of urban wastes. The same picture is about sewage waters. The situation is worse, because the shelters near residential areas very often are filled with stagnant waters and garbage. Damages and splitting in the drinking water network, interrupted supplying and sewage leakages pose a continuous danger for the infection of drinking waters with sewage waters, in some cities.
New construction works, particularly in the city suburbs are not associated with the network of sewage pipelines, something which will aggravate more the environmental situation in urban areas, unless funds are urgently allocated for the construction of pipeline networks. Presently, the most of the depositing sites of urban wastes are inappropriate for this purpose and even close to river beds, constantly contaminating their waters and seriously endangering the quality of ground waters which very often are sources of drinking water. In order to precede the investments in this sector, during 1995 at the financial assistance of PHARE program, a study on urban and industrial waste management will be carried out.
Considerable damages have been caused to parks and public gardens inside and near cities, due to the construction of a large number of bars and kiosks, in flagrant opposition to the criteria of urban planning and preservation of environment and natural landscape. Particularly critical is the situation in some main cities of the country, where relatively large construction works are realized within green areas, further damaging and reducing them. The phenomenon of illegal constructions is present in many other zones of the country, especially on the coast and ecologically protected areas for tourism development like Karvasta, Golem, and Ksamili.
The complete lack of sewage water treatment plants in cities, like Tirana, Durres, Vlore, Pogradec has created grave problems regarding environmental pollution and health risks for the population, which should be treated as priorities, especially in perspective zones for tourism development. A good beginning for the solution of this situation is the inclusion in PHARE program of two projects about treatment plants for sewage waters in Vlore and Pogradec, as well as some undertakings in cooperation with the World Bank or other organizations to improve sewage water pipelines.
Which of the following is NOT among the solutions to the lack of sewage water treatment plants?
选项
A、Cooperation with other organizations.
B、Cooperation with the World Bank.
C、Two projects about treatment plants for sewage waters in Vlore and Pogradec.
D、To control the waste water discharged.
答案
D
解析
推理题 文章最后一段主要讲述的是污水处理问题及对这一问题的解决办法,其中提到了[A]”与其他组织合作”、[B]“与世界银行合作”以及[C]”在Vlore和Pogradec两地建设两个污水处理厂项目的计划”三项,但是没有提及[D]“控制排放的废水”,所以[D]是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HPUK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Aroundoneinahundreddeathsworldwideisduetopassivesmoking,whichkillsanestimated600,000peopleayear,WorldHealth
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttowalkingthreetofivemilesaday.Today,the(1)_____
VisitorstoBritainmayfindthebestplacetosamplelocalcultureisinatraditionalpub.Butthesefriendlyhostelriescanb
It’ssupposedtobethebiggest,busiestdayoftheyearforonlineshopping—andastheamountwespendonlinegrowseachyear,
WhatweretheofficialinterestratesbeforetheReserveBankofAustraliaannouncedacut?
The____familyinChinesecitiesnowspendsmoremoneyonhousingthanbefore.
Non-fatdairyproductssupplytheneedednutrientswithout______calories.
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththestudent.(1)_____alongreadingassignmentisgiven,i
Springishere:flowersareinbloom,birdsongfillstheair,andtheinboxesofemployersarefilledwithdesperateappealsfor
______ofthetwinswasarrested,becauseIsawbothatapartylastnight.
随机试题
脊髓丘脑束损伤时可出现
男性,48岁。发热伴颈部淋巴结肿大2个月,病理诊断为非霍奇金淋巴瘤。患者脾肋下4cm。骨髓检查示淋巴瘤细胞占42%。下列治疗措施首先选择哪项?
在我国历年的卫生工作方针中,从未改变的是
影响药物升降浮沉的主要因素是___________和___________。
甲在商场买了一个日产日立牌电动剃须刀,认为质量有明显缺陷,向市工商局举报。市工商局经查认定该把剃须刀确系假冒产品,查封了商场尚未出售的10箱该商品,对该商场作出罚款2000元的处罚决定。该商场不服,向区人民法院起诉。在诉讼过程中,被告工商局仅提供顾客甲购买
资产负债表中“存货”项目的金额,应根据()账户的余额分析填列。
教师应享有的基本物质利益权利是()。
Mostofthepeoplewhoappearmostoftenandmostgloriouslyinthehistorybooksaregreatconquerorsandgeneralsandsoldiers
Mostworkersspendeightorninehoursonthejob.Theywork【C1】______it’sunavoidable.Theyneedtomakeenoughmoneyfor【C2】_
历史上,小说作为一种文学形式经常被忽视和否定。尽管如此,对社会发展来说,小说起着不可磨灭的作用。
最新回复
(
0
)