首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why don’t developing countries have strict pollution controls?
Why don’t developing countries have strict pollution controls?
admin
2010-07-06
61
问题
Why don’t developing countries have strict pollution controls?
Industrial pollution is not only a problem for the countries of Europe and North America. It is an extremely serious problem in some developing countries. For these countries, economic growth is a very important goal. They want to attract new industries, and so they put few controls on industries which cause pollution.
Cubatao, an industrial town of 85,000 people in Brazil, is an example of the connection between industrial development and pollution. In 1954, Cubatao had no industry. Today it has more than twenty large factories, which produce many pollutants. The people of the town are exposed to a large number of poisonous substances in their environment, and the consequences of this exposure can be clearly seen. Birth defects are extremely common. Among children and adults, lung problems are sometimes twelve times more common in Cubatao than in other places.
It is true that Brazil, like many other countries, has laws against pollution, but these laws axe not enforced strictly enough. It is cheaper for companies to ignore the laws and pay the fines than to buy the expensive equipment that will reduce the pollution. It is clear, therefore, that economic growth is more important to the government than the health of the workers. However, the responsibility does not completely lie with the Brazilian government. The example of Cubatao shows that international companies are not acting in a responsible way either. A number of the factories in the town are owned by large companies from France, Italy, and the U.S. They are doing things in Brazil that they would not be able to do at home. If they cause the same amount of pollution at home, they would be severely punished or even put out of business.
选项
A、Because the new industries they want to attract do not cause much pollution.
B、Because pollution is not a serious problem for developing countries.
C、Because they don’t realize that the balance of nature will be disturbed by some pollutants.
D、Because if they put strict control on industry, fewer companies would build new plants in developing countries.
答案
D
解析
本题考查细节理解。短文中有两句话是这样说的:“For these countries,economic growth is a very important goal.They want to attract new industries,and so they put few controls on industries which cause pollution.(对这些国家来说,经济发展是重要的。他们想吸引新产业,所以他们对造成污染的产业控制很少。)”由此可见选项D 是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HQDd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whatdidthespeakertalkaboutlasttime?
Accordingtothespeaker,whatareconveniencegoods?
Couldthebadolddaysofeconomicdeclinebeabouttoreturn?SinceOPECagreedtosupply-cutsinMarch,thepriceofcrudeoil
Couldthebadolddaysofeconomicdeclinebeabouttoreturn?SinceOPECagreedtosupply-cutsinMarch,thepriceofcrudeoil
Accordingtothewoman,whatgovernstheclotheswewear?
TherecentsocialandeconomicchangesintheUShavegreatimpactonalltheAmericanhousingsystem.
TherecentsocialandeconomicchangesintheUShavegreatimpactonalltheAmericanhousingsystem.
TherecentsocialandeconomicchangesintheUShavegreatimpactonalltheAmericanhousingsystem.
Inwhicharticle(s)does(do)theauthor(s)providethefactthatcountriesvaryintheirconceptofadulthood?【P1】__
Supermarketshoppershaveneverbeenmorespoiltforchoice.Butjustwhenwethoughttraditionalsystemsofselectivefarmingh
随机试题
导入期的营销策略包括__________、__________、__________、__________。
以下有关发热反应的叙述不正确的是
甲上市公司在成立6个月时召开股东大会,该次股东大会通过的下列决议中哪项符合法律规定?(2006年试卷三第26题)
下列侦查人员在勘验、检查中的做法,正确的是:()
下列选项中,()不属于移动通信的特点。
撰拟规范性公文应遵循()要求。
私营企业晓康公司经理柴某被公安机关工作人员在讯问中殴打致残,全部丧失劳动能力。按照《国家赔偿法》有关规定,国家对柴某应当支付()费用。
Realinnovationisadyingart.It’struethatcreativity—thebusinessofthinkingupnewideas—isfarfromdead,butit’sgetti
Successoftendependsonyourperformanceataninterview.Forthosewhoarewellprepared,itcanbeapositiveexperience,and
A、About$324million.B、About$15million.C、Morethan$324million.D、Morethan$50million.D新闻提到在上一财年,美国向哥伦比亚提供了5000多万美元的国防资金
最新回复
(
0
)