首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It can break down easily. B、It is made of used plastic bags. C、It is thick enough to be reused. D、It is backed by law. A细节题。访谈
A、It can break down easily. B、It is made of used plastic bags. C、It is thick enough to be reused. D、It is backed by law. A细节题。访谈
admin
2020-10-22
32
问题
W: Hello and welcome to today’s program. I’m Alice.
M: And I’m Neil. Hello.
W: Hello, Neil. Have you been shopping? Look at all those plastic bags. Why don’t you use your own bags?
M: You know what, I’m going to, because they’re now charging 5p per bag!
W: Don’t you follow the news, Neil? It’s a recent government initiative to cut the number of thin plastic bags being given away in shops. And the environmental impact of plastic is the subject of today’s show.
M: Is England the first country to charge for these bags, Alice?
W: No, other countries in the UK started charging a few years ago. And countries around the world including Bangladesh, South Africa, China, and Italy have actually banned them altogether.
M: Interesting.
W: So first, why do you think plastic bags are bad for the environment?
M: Because they’re too thin? And when they break all your shopping falls out? That must be it.
W: No. They take hundreds of years to decompose — or break down by natural chemical processes. And also people don’t dispose of them properly, They litter our streets. They spoil the countryside and damage wildlife.
M: Well, that’s quite a list. So what’s the solution then, Alice?
W: Well, to either recycle or stop using plastic bags. But a company in London is testing how bags made with a special additive break down when exposed to sunlight, oxygen and heat... The technology was discovered by a British scientist in the 1970s and is now sold to around half the world’s countries. In some, biodegradable bags are backed by law.
M: And "biodegradable" means something able to break down naturally in a way that isn’t harmful to the environment.
W: Yes. But if the technology was discovered back in the 1970s, why aren’t these biodegradable bags being used in every country by now?
M: I have no idea. Maybe they aren’t as strong as non-biodegradable bags. I like a good strong bag, myself, you see.
W: Alright. Well, just go and buy yourself some canvas bags. Now, moving on. Out of around 300 million tons of plastic produced every year, about 10% of plastic ends up in the sea. Some of these microplastics are actually being eaten by the zooplankton, those tiny little animals in the sea. We’re also concerned this could end up being passed up through the food chain to food which is destined for human consumption, so it could end up on your plate.
M: What are microplastics, Alice?
W: They’re small plastic fragments less than 5mm in size. You find them in cosmetic products such as facial scrubs, shower gel, and toothpaste. The zooplankton mistake the microplastics for food and eat them. And because the zooplankton and humans are in the same food chain — they’re at the bottom and we’re at the top - but we’re still connected — we may end up eating them and the microplastics inside them!
M: That doesn’t sound very tasty!
W: Indeed.
This is the end of Conversation Two. Questions 6 to 10 are based on Conversation Two.
Question 6
Which country bans the use of plastic bags?
(pause: 10 seconds)
Question 7
Why would plastic bags cause environmental pollution?
(pause: 10 seconds)
Question 8
Why is the new plastic bag environmental-friendly?
(pause: 10 seconds)
Question 9
What does "biodegradable" mean?
(pause: 10 seconds)
Question 10
Where can microplastics be found?
(pause: 10 seconds)
选项
A、It can break down easily.
B、It is made of used plastic bags.
C、It is thick enough to be reused.
D、It is backed by law.
答案
A
解析
细节题。访谈中Alice说“But a company in London is testing how bags made with a special additive break down when exposed to sunlight, oxygen and heat...”,由此可见,这种塑料袋加了一种添加剂,可以很容易地降解,所以答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HRCK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Paulfounditincreasinglydifficulttohear,_______hishearingwasbeginningtofail.
Weworktomakemoney,butit’sa_______thatpeoplewhoworkhardandlongoftendonotmakethemostmoney.
GapYearAgapyearisaperiodoftime,usuallyan【T1】______year,whenastudent【T2】______fromformaleducation.Itisoft
PetroleumPetroleumhasbeenimportantsinceancienttimes./TheGreekhistoriantoldofitsuseintheformofpitchforb
BasketballOrganizedbasketball【T1】______twoteamsoffiveplayerseach.Theplayersscorepointsby【T2】______intoaraised
A、Becauseshewantstokeepitasasouvenir.B、Becauseshewantstoknowthelocationsofthehouses.C、Becauseshewantstoch
A、Assoonasshestarteduniversity.B、Aftershedidsomeresearch.C、Aftershetookaliteraturecourse.D、Whenshemetagood
A、Readmorebooks.B、Getalongwithpeople.C、Choosefoodbythemselves.D、Achievebetterscores.B本题考查行为。由句(3)可知,男士建议如果学生想要彰显个性
A、Borrowanightdress.B、Rentanightdress.C、Buyanightdress.D、Wearsomethingelse.B本题考查行为。由句(2)可知,当女士提出自己没有礼服时,男士说很多人都没有
A、Itisaboutphotographycourses.B、Itisabout"BlackandWhitephotography".C、Itisabout"IntroducingPhotography".D、Itis
随机试题
下列关于翻译释放因子的叙述错误的是
A.男性乳腺发育B.脾大C.血氨升高D.凝血因子减少E.黄疸肝硬化时,门静脉高压可引起()
下列选择成品托盘的标准中,不正确的是
关于女性生殖器官的邻近器官,以下哪项不正确
范围定义是范围管理的一个重要过程,是在完成范围计划工作之后,进一步确定项目工作任务,并将之分解为易于操作和管理的单位。范围定义的输出是()。
在生产多产品的企业中,下列可能会影响企业总边际贡献率的因素有()。
甲得知某单位财务室的保险柜中有10万元工资款将于次日发放,遂携工具深夜潜入财务室撬保险柜。因保险柜十分坚固,甲用了3个小时都没有撬开,便离开。甲的行为属于()(2012年非法学基础课单选第13题)
下面程序的运行结果是#includevoiddelch(char*s){inti,j;char*a;a=s;for(i=0,j=0;a[i]!=′\n′;i++)if(a[i]>=′0′&&a[i]
若有定义语句:chars[10]="1234567\0\0";则strlca(s)的值是()。
ChooseTWOletters,A-E.InwhichTWOareasdidtheseresearchfindingsdifferfromthoseoftheoriginalstudy?AStudents’int
最新回复
(
0
)