首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
Insurance is the sharing of risks.Nearly everyone is exposed to risk of some sort.The house owner,for example,knows that his pro
Insurance is the sharing of risks.Nearly everyone is exposed to risk of some sort.The house owner,for example,knows that his pro
admin
2020-02-28
57
问题
Insurance is the sharing of risks.Nearly everyone is exposed to risk of some sort.The house owner,for example,knows that his property can be damaged by fire;the ship owner knows that his vessel may be lost at sea;the breadwinner knows that he may die at an early age and leave his family the poorer.On the other hand,not every house is damaged by fire nor every vessel lost at sea.If these persons each put a small sum of money into a pool,there will be enough to meet the needs of the few who do suffer loss.In other words,the loss of the few are met from the contributions of the many.This is the basis of insurance.Those who pay the contribution are known as “insured” and those who administer the pool of contributions as “insurers”.
Not all risks lend themselves to being covered by insurance.Broadly speaking,the ordinary risks of business and speculation cannot be covered.The risk that buyers will not buy goods at the prices offered is not of a kind that can be statistically estimated,and risks can only be insured against if they can be so estimated.
The legal basis of all insurance is the “policy”.This is the printed form of contract on paper of the best quality.It states that in return for the regular payment by the insured of a named sum of money,called the “premium”,which is usually paid every year,the insurer will pay a sum of money or compensation for loss,if the risk or event insured against actually happens.The wording of policies,particularly in marine insurance,often seems very old-fashioned,but there is a sound reason for this.Over a large number of years,many law cases have been brought to clear up the meaning of doubtful phrases in policies.The law courts,in their judegments,have given these phrases a definite and indisputable meaning,and to avoid future disputes.The phrases have continued to be used in polices even when they have passed out of normal use in speech.
The phrase “the pool of contributions” in the first paragraph means__________.
选项
A、the money paid by the insurers
B、the cost of administering insurance
C、the money paid by the insured
D、the amount of each premium
答案
C
解析
含义题。根据第一段最后一句“Those who pay the contribution are known as ‘insured’ and those who administer the pool of contributions as ‘insurers’”可知A项错误o B项“the cost of administering insurance”是对“those who administer the pool of contributions”的曲解,故错误。premium一词出现在第三段第三句,不在定位范围,可排除。故本题选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HSkY777K
本试题收录于:
银保监法律类题库国家公务员分类
0
银保监法律类
国家公务员
相关试题推荐
大学毕业生当然需要根据社会需求情况,合理定位择业目标。但是,教育部门和高校必须意识到,如果大学毕业之后只能找一个高中毕业甚至初中毕业就能胜任的工作,且很难看到未来职业发展的希望,这样的大学,对受教育者会有吸引力吗?高等教育回报给受教育者的,不能只是一纸文凭
双方要找准利益契合点,加深彼此了解,同时避免干扰,不________,有问题大家商量着来。这样两国关系才会既驶得快,又行得稳。在中英双方的共同努力下,此次访谈将推动中英合作进入快速轨道,为两国关系未来发展打下更为________的基础。填入画横线部分最恰当
下列常识表述中,正确的是:
根据锂业分会统计,2015年中国锂消费量为7.87万吨,同比增长19.6%。2014年全球锂消费量为16.2万吨。全球已查明的锂资源量3950万吨(金属量),锂储量1400万吨。其中,中国锂资源量达540万吨,锂储量320万吨,并且拥有很好的盐湖锂资源。
“人之初,性本善,或者人之初,性本恶”是不符合实际的。以下选项一定为真的是:
焦虑是一个人过于专注地思考一件事情导致的,那么,为了使这样的专注心理消除,我们必须要想办法分散自己的思维,等大脑忘记了你所焦虑的事情之后,再回过头来冷静对待事情。分散思维的办法有很多,可以通过行动去分散,也可以通过视觉分散,还可以通过语言来分散。各种分散办
不知从何时开始,沙漠变成了生态系统崩溃的代名词,全世界绝大多数环保组织都把沙漠视为敌人,一看到沙漠就要想尽一切办法加以“治理”。其实沙漠并不可怕,它是地球生态系统的一部分。沙漠并不是一毛不拔之地,沙漠中生活着很多只有沙漠才有的动植物,其中不少种类都属于濒危
“用名以乱实”指的是任意改变约定俗成的“名”(概念)的界说和范围,扰乱人们对“实”(客观事物本身)的认识。根据上述定义,下列属于“用名以乱实”的是:
分析语素法是解释汉语词讲的一种方法,就是对构成词语的各个语素进行分析综合,从而解释词语的方法。根据上述定义,下列对词语的解释使用了分析语素法的是:
某市有A、B两个安装项目,现知甲单位单独完成A项目需要12天,单独完成B项目需要60天:乙单位单独完成A项目需要36天,单独完成B项目需要48天。由于工期紧张,两个项目由甲、乙两个单位合作完成,至少需要几天?
随机试题
下列属于计算机网络通信设备的是________。
下列脑室引流术后引流管的护理方法不妥的是
从健康传播效果的层次看,以下表述属于健康信念认同的是
A.寒湿阻络B.血脉瘀阻C.湿热毒盛D.热毒伤阴E.气阴两虚脱疽表现为患肢暗红、紫红或青紫,下垂更甚,肌肉萎缩。趺阳脉搏动消失,患肢持久性疼痛,夜间尤甚。其证候是()
A.安全保障权B.自主选择权C.公平交易权D.获得赔偿权甲药品零售企业出售当归短斤缺两,该行为侵犯了消费者的
不符合足月儿外观特点的是
某乐队举办一场演唱会的收入是7000元,乐队的主唱分得其中的25%,另外5名成员平分余下的收入,那么他们每人分得多少元?
人生价值内在地包含了人生的自我价值和社会价值两个方面。自我价值和社会价值两者的关系是()
Mostworthwhilecareersrequiresomekindofspecializedtraining.Ideally,therefore,thechoiceofan【C1】______shouldbemade
Whereisthisannouncementmade?
最新回复
(
0
)