首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why do we study geography and what is its value to us? Geography is intrinsically interesting and may be studied and enjoyed on
Why do we study geography and what is its value to us? Geography is intrinsically interesting and may be studied and enjoyed on
admin
2010-07-14
31
问题
Why do we study geography and what is its value to us? Geography is intrinsically interesting and may be studied and enjoyed on this account alone, but it has many practical and utilitarian values. Firstly, it helps us to understand and appreciate the forms and features of the landscapes and the human imprint on the physical environment. Through this understanding man can learn how best to make use of the land and its resources for his own benefits. In the past he has brought calamity and misery upon himself simply because he has failed to understand the environment in which he lives. A knowledge of geography will help him to avoid making tragic mistakes similar to those of the past.
Secondly, we are living in a world of increasingly rapid transport and new means of communication; distances are becoming less in the sense that the traveling time is being constantly reduced. Jules Verne’s hero, using every device possible, managed, a hundred years ago, to get round the world in eighty days; today we can get round it in as many hours. As a result of speed in transport and communication, the world is getting smaller and the peoples living in different parts of the earth are becoming more closely linked together. It is important, therefore, that we should know as much as possible about the places and peoples in other parts of the world.
Thirdly, we must remember that anything that happens any where in the world, such as a war in South-east Asia, a revolution in South America, a flood in India, or an economic recession in the United States, may have, and often does have, repercussion throughout the world. In other words, few, if any, countries can live, these days in complete isolation and shut their eyes to what is going on in the world around them.
Fourthly, geography is of even more direct importance, for many countries, of which Britain is a typical example, live by what they can make in factories and export. They cannot produce their manufactured goods without the raw materials they import; and these, as well as much of their food, have to be paid for by exports. It is important, then, to know how other people live, what their wants are, what raw materials they have for sale, what languages they speak, and how mutual exchange can best be undertaken. Thus, from a purely selfish point of view, we should study geography.
Why are distances becoming less?
选项
答案
Because traveling time is being continuously reduced
解析
文中第二段提到当今世界距离正越变越小。文中用了连接词“in the sense that”间接点出了前后分句的因果关系。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HT7K777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
ThirtytwopeoplewatchedkittyGenovesebeingkilledrightbeneaththeirwindows.Shewastheirneighbor.Yetnoneofthe32he
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshavestyleoftheirown.【C1】______theturnofthecenturywhenjazzwasborn,Americ
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshavestyleoftheirown.【C1】______theturnofthecenturywhenjazzwasborn,Americ
AIDSThediseaseAIDShasbecometheleadingcauseofdeathamongyoungadultsinAmerica.MuchrecentAmericanculturedeal
AIDSThediseaseAIDShasbecometheleadingcauseofdeathamongyoungadultsinAmerica.MuchrecentAmericanculturedeal
Everyartistsknowsinhisheartthatheissayingsomethingtothe【S1】______public.Notonlyhewanttosayitwell,
A、Playingthepiano.B、Typing.C、Makingaphotocopy.D、Takingapicture.C4个选项都是现在分词短语,考生可以推测,本题考查的是正在进行的行为.男士的话中出现了“machine,mar
EasterEasteristhemostimportantfestivalintheChristiancalendar.ItisthecommemorationofJesus’deathandhisrisi
Itiscustomaryforadultstoforgethowbadanddullandlongschoolis.Thelearningbymemoryofallthebasicthingsonemus
A、Theythoughtthatthegodswereallcrazy.B、Theywereisolatedfromtheoutsideworld.C、Theyenjoyedlivinginthepeaceful
随机试题
男,41岁,有烟酒嗜好,4年前出现游走性浅静脉炎,而后出现左下肢麻木、发凉,伴间歇性跛行3年,足背动脉、胫后动脉搏动消失。最可能的诊断是
章某作为马某的债权人,对马某的债务人林某提起代位权诉讼。马某作为第三人对章某的债权提出异议。经法院审查,异议成立。人民法院应当如何处理?
曹某在“华荣”BBs上发表留言,批评刘某足“黑社会分子”。刘某看到该留言后,委托该市的新野公证处对该互联网网页进行公证,并以此为证据,向法院起诉,主张王某侵犯了其名誉权。则该证据属于:()
中国基金业协会根据相关法律的规定,对非公开募集基金管理人进行()管理,并对募集完成的非公开募集基金依法进行()管理。
下列各项中,不符合《税收征管法》延期缴纳税款规定的是()。
5,6,7,11,13,18,24,(),42
下列有关计算机构成及性能的表述中,不正确的是()。
关于现代生物技术,下列说法错误的是:
与自然主义相对峙的是理想主义。在理想派看,自然并不全美,美与丑相对,有比较后有美丑,美自身也有高下等差,艺术对于自然,应该披沙拣金,取长弃短。理想主义比自然主义较胜一筹,因为它虽不否认艺术模仿自然,却以为这种模仿并不是呆板的抄袭,须经过一番理想化。理想化有
TheWorldinaGlass:SixDrinksThatChangedHistoryTomStandageurgesdrinkerstosavorthehistoryoftheirfavoritebev
最新回复
(
0
)