首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Barack Obama, in his state-of-the-union speech on February 12th, called for a new era of scientific discovery. " Now it is the t
Barack Obama, in his state-of-the-union speech on February 12th, called for a new era of scientific discovery. " Now it is the t
admin
2020-03-31
4
问题
Barack Obama, in his state-of-the-union speech on February 12th, called for a new era of scientific discovery. " Now it is the time to reach a level of research and development not seen since the height of the space race," he declared. He praised projects to map the human brain and accelerate regenerative medicine. This would mean spending more on research. As The Economist went to press, America’s government was about to do the opposite.
Federal spending is due to be cut on March 1st, the result of a long brawl over the deficit. Complex politics triggered this"
sequester
"(Congress excels at nothing if not elaborate dysfunction)but the sequester itself is brutally simple. America will cut $ 85 billion from this year’s budget(about 2.5% of spending), split between military and non-military programmes. Among the areas to be squeezed is R&D, and medical research in particular.
For years America has enjoyed pre-eminence in research, but this is fading. Chinese investment(including both public and private money)more than quintupled from 2000 to 2010, to $ 160 billion, in 2005 prices. America’s R&D spending rose by just 22% over that period, according to the OECD. Research also make up a smaller portion of America’s economy than some other countries’. In a ranking of R&D spending as a share of GDP, America came tenth in 2011. A decade earlier it was sixth.
Nevertheless, America remains the world’s biggest engine for innovation. It spent $ 366 billion on research in 2011 , compared with $ 275 billion by all 27 countries of the European Union. Despite China’s rapid ascent, America still spends more than twice as much on R&D. Subsidies help. America’s government pays for about one-third of all domestic research and for most basic science.
Medicine is one of the main beneficiaries. America’s National Institutes of Health(NIH)is the world’s biggest funder of biomedical research. It pays for risky basic science; companies pay for later stages of development. For example, the NIH supported early research into monoclonal antibodies. By 2010 such research underpinned five of America’s 20 bestselling drugs. As drug firms trim their budget, the NIH’s work is becoming even more vital. But since 2003 , inflation-adjusted spending on medical research has declined.
We know from the last paragraph that NIH______.
选项
A、is the world’s biggest funder of all medical research
B、pays for basic science and later stages of development
C、didn’t support early research of monoclonal antibodies
D、plays an important role in America’s medical research
答案
D
解析
选项[A]对应最后一段第二句:...(NIH)is the world’s biggest funder of biomedicalresearch.原文说的是biomedical research,而非all medical research,故选项[A]错误。选项[B]对应第三句:It pays for risky basic science;companies pay for later stages of development.后期费用是由公司出的,而非NIH,故选项[B]错误。选项[C]对应第四句:For example,the NIH sup—ported early research into monoclonal antibodies.可见该项与原文是黑白颠倒,故错误。原文先提到:(NIH)is the world’s biggest funder of biomedical research.后又提到:As drug firms trim theirbudget,the NIH’s work is becoming even more vital.可见选项[D]表达是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Hb1Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
HenryKissingerpublishedanarticleintheJune2018AtlanticMonthlydetailinghisbeliefartificialintelligence(AI)threate
HenryKissingerpublishedanarticleintheJune2018AtlanticMonthlydetailinghisbeliefartificialintelligence(AI)threate
Drones,originallydevelopedformilitarypurposes,weren’tapprovedforcommercialuseintheUnitedStatesuntil2013.Whenth
Childrenmodelthemselveslargelyontheirparents.Theydosomainlythroughidentification.Childrenidentify【C1】______aparen
Despitethescandalsoverleakede-mails,thescientificevidenceforglobalwarmingremainsstrong.Thequestion,then,istow
Despitethescandalsoverleakede-mails,thescientificevidenceforglobalwarmingremainsstrong.Thequestion,then,istow
Despitethescandalsoverleakede-mails,thescientificevidenceforglobalwarmingremainsstrong.Thequestion,then,istow
Americans’prideandfaithoftheireconomicsystem,【C1】______thatitprovidesopportunitiesforallcitizenstohavegoodliv
Americans’prideandfaithoftheireconomicsystem,【C1】______thatitprovidesopportunitiesforallcitizenstohavegoodliv
Americans’prideandfaithoftheireconomicsystem,【C1】______thatitprovidesopportunitiesforallcitizenstohavegoodliv
随机试题
骨折手法复位的基本原则是
关于链球菌感染后急性肾小球肾炎的治疗,哪项是错误的
下述哪项不是胃炎的病因
患者男,23岁。车祸后致双下肢瘫痪,损伤节段以下各种感觉、反射、括约肌功能丧失,3周后,患者感觉功能、肌力逐渐恢复,现屈髋肌力4级,伸膝2级,踝关节不能背屈。患者出现的现象称为
A.旋覆花B.川贝母C.竹茹D.马兜铃E.天南星瘰疬,疮痈,乳痈,肺痈,可选用
下列费用项目中,属于工程建设其他费中研究试验费的是()。【2013年真题】
下列选项中()不属于建筑工程从业的经济组织。
中国学者王某在法国完成一项产品发明。2012年5月5日,王某以这项成果在法国提出专利申请。2012年6月16日,出席过研讨会的某研究所工程师张某,就该发明在中国提出专利申请。2013年4月28日,王某又以该发明在中国提出专利申请,同时提出要求优先权的书面声
PainAllofushavefeltpain.Wehavecutourselves.Wehavebeenburned.Orwehavehadheadaches.Someofussufferpain
HumanitiesDisciplinesInmanypeople’seyes,thehumanitiesdisciplinesseemtobedyingout.However,actually,students
最新回复
(
0
)