首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In such a changing, complex society formerly simple solutions to informational needs become complicated. Many of life’s problems
In such a changing, complex society formerly simple solutions to informational needs become complicated. Many of life’s problems
admin
2015-12-01
59
问题
In such a changing, complex society formerly simple solutions to informational needs become complicated. Many of life’s problems which were solved by asking family members, friends or colleagues are beyond the capability of the extended family to resolve. Where to turn for expert information and how to determine which expert advice to accept are questions facing many people today.
In addition to this, there is the growing mobility of people since World War II. As families move away from their stable community, their friends of many years, their extended family relationships, the informal flow of information is cut off, and with it the confidence that information will be available when needed and will be trustworthy and reliable. The almost unconscious flow of information about the simplest aspects of living can be cut off. Thus, things once learned subconsciously through the casual communications of the extended family must be consciously learned.
Adding to societal changes today is an enormous stockpile of information. The individual now has more information available than any generation, and the task of finding that one piece of information relevant to his or her specific problem is complicated, time-consuming and sometimes even overwhelming.
Coupled with the growing quantity of information is the development of technologies which enable the storage and delivery of more information with greater speed to more locations than has ever been possible before. Computer technology makes it possible to store vast amounts of data in machine-readable files, and to program computers to locate specific information. Telecommunication developments enable the sending of messages via television, radio, and very shortly, electronic mail to bombard people with multitudes of messages.
Satellites have extended the power of communications to report events at the instant of occurrence. Expertise can be shared world wide through teleconferencing, and problems in dispute can be settled without the participants leaving their homes and/or jobs to travel to a distant conference site. Technology has facilitated the sharing of information and the storage and delivery of information, thus making more information available to more people.
In this world of change and complexity, the need for information is of greatest importance. Those people who have accurate, reliable up-to-date information to solve the day-to-day problems, the critical problems of their business, social and family life, will survive and succeed. "Knowledge is power" may well be the truest saying and access to information may be the most critical requirement of all people.
We can learn from the last paragraph that______.
选项
A、it is necessary to obtain as much
B、people should make the best use of the information
C、we should realize the importance of accumulating information
D、it is of vital importance to acquire needed information efficiently
答案
D
解析
从第4段第3句话可知答案。最后一段第1句话指出在这个变化和复杂的世界里,对信息的需求最为重要,第2句话进行了具体说明“那些利用准确、可靠、最新信息解决日常问题、企业的关键问题及社会与家庭问题的人就能生存下去并获得成功”。D项总结了最后一段的内容。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HbGO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Animportantpointinthedevelopmentofagovernmentalagencyisthecodificationofitscontrollingpractices.Thestudyofla
Ahundredyearsagoitwasassumedandscientifically"proved"byeconomiststhatthelawsofsocietymakeitnecessarytohave
Businessandgovernmentleadersalsoconsidertheinflationratetobeanimportantgeneralindicator.Inflationisaperiodof
Nanotechnology,accordingtoitsfans,willjump-startanewindustrialrevolutionwithmolecular-sizedstructuresascomplexas
Thenation-wideeconomicslowdownworsenedthe______betweenemployerandemployee.
Thegreatchariotofsociety,whichforsolonghadrundownthegentleslopeoftradition,nowfounditselfpoweredbyaninter
TheopeningofDisneylandwillbringmanyassociatedinvestmentopportunities.Atleastfoureconomicsectorswillbenefitdirec
Inspiteofthe______economicforecast,manufacturingoutputhasrisenslightly.
随机试题
基金托管业务包括()。
早期动脉粥样硬化病变,最早进入动脉内膜的细胞是
该国有独资公司董事会的组成在哪些方面违反了《公司法》的规定?并简要说明理由。索相与仁达学校的合同是否有效?
政府出让土地使用权的方式有()。
地下水污染物的防治措施有()。
《唐律疏议?名例律》规定:“诸二罪以上俱发,以重者论;等者,从一。若一罪先发.已经论决,余罪后发,其轻罪若等,勿论;重者更论之,通计前罪,以充后数。”该段文字的基本含义是什么?
绝大多数受过良好教育的父母是负责任的父母,当然,一些未受过良好教育的父母也是负责任的父母。然而,所有负责任的父母都有一个共同特征,那就是他们都善于和孩子沟通。如果上述陈述都是正确的,那么下列陈述中也必然正确的是()。
Congratulations,ItWillBeABoy!Untiljustafewyearsago,makingababyboyoragirlwasprettymuchahit-or-missaff
Howlongwilltheadultsandteenagersinthisprogramlivetogether?
A、Themusiccontainedstrongpoliticalmessages.B、Themusichadasteadybeatthatpeoplecoulddanceto.C、Themusicincluded
最新回复
(
0
)