首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
A lyric is a subjective poem of intense personal emotion whose principal quality is its musical form. Poe, master of the lyric,
A lyric is a subjective poem of intense personal emotion whose principal quality is its musical form. Poe, master of the lyric,
admin
2016-11-20
56
问题
A lyric is a subjective poem of intense personal emotion whose principal quality is its musical form. Poe, master of the lyric, was led to explain all poetry as the rhythmical creation of beauty in words. Because great poetry is often pure music, haunting melody, and chiming syllables, the reader should not glance through poetry as he read his newspaper or the latest magazine—skipping a word here and a line there, and still hope to get what the author had intended for him. Poetry being music, like all other forms of music, it gains its meaning when interpreted by the human voice.
It is the special function of lyrical poetry to give pleasure through this musical quality no less than through fine contemplation of beauty it inspires—beauty of thought, of feeling, of expression, and of technical skill. But poetry is more than a great pleasure. It should also be an outlet for our own unspoken thoughts and our varied moods. It makes
articulate
our choked-up passageways of speech, giving adequate expression to our pent-up loves and joys and glories, and furnishes release and relief to our fears, grieves and sorrows. A great poet takes our half-formed thoughts, or suppressed moods, our crushed desires, and needs, and leads them out into the open, endowing them with a harmony, and completeness ...
Great verse can help to vitalize our thinking about the commonplace and elemental in life, and can idealize and give meaning to the simplest things in creation. Listen to Tennyson:
Flower in the crannied wall,
I pluck you out of the crannies,
I hold you here, root and all, in my hand,
Little flower—but if I could understand,
What you are, root and all, and all in all,
I should know what God and man is.
Which of the following is TRUE according to the passage?
选项
A、The lyric is beautiful poetry of action and story.
B、The most important feature of the lyric is its musical form.
C、Poetry gains its meaning when read silently and carefully.
D、Poe defined all poetry as pure music with chiming syllables.
答案
B
解析
细节题。根据第一段首句“A lyric is a subjective poem of intense personal emotion whose principal quality is its musical form”可知,抒情诗并非是关于行为和故事的美丽诗歌,而是关于强烈个人情感的诗歌,可排除A。由第一段尾句“it gains its meaning when interpreted by the human voice”可知,当被人们解读的时候,它会增加自身的含义,可排除C。由第一段第三句"great poetry is often pure music,haunting melody,and chiming syllables”可知并不是所有的诗歌都是包含和谐音节的纯粹音乐,排除D,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Hbnq777K
本试题收录于:
中学英语题库教师公开招聘分类
0
中学英语
教师公开招聘
相关试题推荐
Oneofthemostremarkablethingsaboutthehumanmindisourabilitytoimaginethefuture.Inour【C1】______wecanseewhathas
Howshouldoneinvestasumofmoneyinthesedaysofinflation(通货膨胀)?Leftinabankitwillhardlykeepitsvalue,howeverhi
Oneafternoon,mysonAdamaskedme,"Areallpeoplethesameeveniftheyaredifferentincolor?"Ithoughtforaminute,
Lifeontheearthdependsthesun.Dayafter56.______dayweseeitslightandfeelitswarm,but
Welcometotheworld-famoushousewhereWilliamShakespearewasbornin1564andwherehegrewup.Theproperty(房产)remainedin
June26,2000—theHumanGenome(基因组)Project,agreat$3billion,15-yeartaskaimedatdrawingthegenetic(遗传的)mapofhumans,
Inmorerecenttimes.therehavebeenfiveteachingmodelswhichhavehadastronginfluenceonclassroompractice--andwhichtea
Thebranchoflinguisticsthatstudieshowcontextinfluencesthewayspeakersinterpretsentencesiscalled().
Iamawriter.Ispentagreatdealofmytimethinkingaboutthepoweroflanguage--thewayitcanevoke(唤起)anemotion,avisual
WildBillDonovanwouldhavelovedtheInternet.ThespymasterwhobuilttheOfficeofStrategicsenriceinwoddwarIIandlater
随机试题
A.30cmB.40cmC.50cmD.60cmE.70cm脐带过长是()
大跨径石拱桥拱圈采用分环分段砌筑的目的之一是减小拱架的施工荷载。()
依据《中华人民共和国水法》关于水资源开发利用的规定,下列说法中符合该规定的有()。
关联交易的价格原则上应不偏离()的价格或收费的标准。
下列属于中国近现代史上黑龙江籍最杰出的女作家并被誉为“20世纪30年代的文学洛神”的是()。
根据下文。回答以下问题。我们的数学老师和语文课本上的人物同名,都叫吴吉昌。吴教师上课真奇怪,很少讲概念,全跟我们讲例题。那次上课,一开始,就在黑板上抄了一道例题。哟!还挺难的,同学们都苦思冥想起来。过了五分钟,只听见吴老师说:“简单!”于是左手叉
下列关于权利质权的设立条件,说法正确的是()
[*]
A、Hedranktheorangejuice.B、Hecouldn’tfindthejuiceanywhere.C、Hebroketheglassofjuice.D、Hehadnoideawhathappene
在21世纪初,我国出现了免费的地铁报(subwaynewspaper)。北京、上海、广州等大城市都有自己的地铁报。这些报纸通常在上班高峰期时在地铁站里发放。越来越多的人因为这些地铁报而重拾文字阅读的习惯。地铁报之所以受欢迎是因为它们非常了解受众读者(ta
最新回复
(
0
)