首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) I was taken by a friend one afternoon to a theatre. When the curtain was raised, the stage was perfectly empty save for tall
(1) I was taken by a friend one afternoon to a theatre. When the curtain was raised, the stage was perfectly empty save for tall
admin
2021-09-18
39
问题
(1) I was taken by a friend one afternoon to a theatre. When the curtain was raised, the stage was perfectly empty save for tall grey curtains which enclosed it on all sides, and presently through the thick folds of those curtains children came dancing in, singly, or in pairs, till a whole troop of ten or twelve were assembled. They were all girls; none, I think, more than fourteen years old, one or two certainly not more than eight. They wore but little clothing, their legs, feet and arms being quite bare. Their hair, too, was unbound; and their faces, grave and smiling, were so utterly dear and joyful, that in looking on them one felt transported to some Garden of Hesperides, a where self was not, and the spirit floated in pure ether. Some of these children were fair and rounded, others dark and elf-like; but one and all looked entirely happy, and quite unself-conscious, giving no impression of artifice, though they had evidently had the highest and most careful training. Each flight and whirling movement seemed conceived there and then out of the joy of being—dancing had surely never been a labour to them, either in rehearsal or performance. There was no tiptoeing and posturing, no hopeless muscular achievement; all was rhythm, music, light, air, and above all things, happiness. Smiles and love had gone to the fashioning of their performance; and smiles and love shone from every one of their faces and from the clever white turnings of their limbs.
(2) Amongst them—though all were delightful—there were two who especially riveted my attention. The first of these two was the tallest of all the children, a dark thin girl, in whose every expression and movement there was a kind of grave, fiery love.
(3) During one of the many dances, it fell to her to be the pursuer of a fair child, whose movements had a very strange soft charm; and this chase, which was like the hovering of a dragonfly round some water lily, or the wooing of a moonbeam by the June night, had in it a most magical sweet passion. That dark, tender huntress, so full of fire and yearning, had the queerest power of symbolising all longing, and moving one’s heart. In her, pursuing her white love with such wistful fervour, and ever arrested at the very moment of conquest, one seemed to see the great secret force that hunts through the world, on and on, tragically unresting, immortally sweet.
(4) The other child who particularly enhanced me was the smallest but one, a brown-haired fairy crowned with a half moon of white flowers, who wore a scanty little rose-petal-coloured shift that floated about her in the most delightful fashion. She danced as never child danced. Every inch of her small head and body was full of the sacred fire of motion; and in her little pas seul she seemed to be the very spirit of movement. One felt that Joy had flown down, and was inhabiting there; one heard the rippling of Joy’s laughter. And, indeed, through all the theatre had risen a rustling and whispering; and sudden bursts of laughing rapture.
(5) I looked at my friend; he was trying stealthily to remove something from his eyes with a finger. And to myself the stage seemed very misty, and all things in the world lovable; as though that dancing fairy had touched them with tender fire, and made them golden.
(6) God knows where she got that power of bringing joy to our dry hearts: God knows how long she will keep it! But that little flying Love had in her the quality that lie deep in colour, in music, in the wind, and the sun, and in certain great works of art—the power to see the heart free from every barrier, and flood it with delight.
Which of the following statements contains a metaphor?
选项
A、…, and smiles and love shone from every one of their faces…
B、…. which was like the hovering of a dragonfly round some water lily…
C、That dark, tender huntress, so full of fire and yearning, had…
D、In her, pursuing her white love with such wistful fervour…
答案
C
解析
根据各个选项定位至原文,或者根据选项直接判断,metaphor(隐喻)是比喻的一种,它把要说明的事物比喻成另外一种具有鲜明的同一特点的事物,从而更形象、更深刻地说明事理,增强语言的表现力和感染力。隐喻往往没用of结构等说明本体和喻体的相关性;有时本体甚至不出现在话语中。C的喻体是女猎手,本体为来出现在该句中的高个子女孩扮演的追求者,故答案是C。修辞手法判断题,这类题型往往可以直接根据各选项给出的内容进行判断,无须一一定位原文。B为明喻,明喻多用as,like来联系本体和喻体;A和D没有用到比喻的手法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HgIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
PASSAGEONE
PASSAGETHREEWhatisthepassagemainlyabout?
PASSAGEONE
A、Timeofsmoking.B、Quantityofcigarettes.C、Frequencyofsmoking.D、Typesofcigarettes.B男士问女士“你觉得你是重型烟民吗?”女士答道:不……我一周才抽3包烟,
ThePressConferenceI.AdvantagesofthePressConference—theeventitselfhaving【T1】______【T1】______—thepreviously-mad
A、Formingaclearideaofthemajorcharacters.B、Ensuringherworkcanbepublishedsoon.C、Gettingadvicefromhercolleagues.
Self-discipline:theFoundationofProductiveLivingI.Issuestobenoticedatthethoughtofself-disciplineA.Troublesfors
(1)Iwastakenbyafriendoneafternoontoatheatre.Whenthecurtainwasraised,thestagewasperfectlyemptysavefortall
A、Peoplewhosaytheyarefinancialadvisers.B、Peoplewhohavereliablefinancialreputation.C、Peoplewhoaregood-tempered.D
A、Thereputationofthebank.B、Goodtrainingopportunities.C、Roomforlong-termcareergrowth.D、Immediatewagesandbonuses.
随机试题
在同一注聚合物区块内,同一井组的生产井,由于油层发育状况和所处的地质条件不同,注采井间的连通状况有较大差别,水驱开发后剩余油饱和度分布状况也(),因此,同一井组中的油井生产情况及见效时间也各自不同。
一平面简谐波沿x轴正向传播,振幅为A=0.02m,周期T=0.5s,波长λ=100m,原点处质元初相位φ=O,则波动方程的表达式()。
主承销商应当对询价对象和股票配售对象的登记备案情况进行核查,对有下列()情形之一的询价对象,不得配售股票。I.采用询价方式定价但未参与初步询价Ⅱ.询价对象或者股票配售对象的名称、账户资料与中国证券业协会登记的不一致Ⅲ.未在规定时间内报价或者足
人们对未来的预测,应该这样认识()。①它也是人脑对客观事物的反映②它是根源于现阶段的客观事物③它有正确和错误的区别④它属于人脑对客观事物的反映形式
(2011年简答53)简述诚实信用原则的含义和功能。
设f(x)为连续的奇函数,且,则().
ThelivesofveryfewNewarkresidentsareuntouchedbyviolence:NewJersey’sbiggestcityhasseenitall.Yetthemurderoft
[A]Thisinterpretationwaschallengedinarecentpaper.Afterreviewingtheresearchliterature,theauthorsconcludedthatna
构成计算机软件的是
计算机采用的主机电子器件的发展顺序是()。
最新回复
(
0
)