首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The United Nations published a report that was called "The State of World Population". It shows that the growth rate of world po
The United Nations published a report that was called "The State of World Population". It shows that the growth rate of world po
admin
2009-03-15
56
问题
The United Nations published a report that was called "The State of World Population". It shows that the growth rate of world population. will actually go down in the next ten years. The growth rate will fall from the present 1.8% to a rate of about 1.6% by the end of this century. But the report also points out that problems of food, health care, housing care, housing, jobs and schools will get worse unless we do something about the situation.
Why is this? Although the total growth rate of the world population will decrease(下降), in some countries there will be a big rise in the population. More people will be born in Third World countries than in the richer Northern countries. So the population will grow faster in poor countries; and the problems in these countries will be very serious. This is because the family is more likely to survive(幸存) if there are a lot of children to work for the members who become old or who cannot find work. A survey of the UN also shows that the growth rate is low where there is a higher level of income, better education, more health care and better living conditions. In this aspect, government plays an important role. So, the conclusion of the UN report is: "Look after the people and the population will look after itself."
选项
A、The total growth rate of world population will increase.
B、The growth rate of population in richer countries will increase.
C、The growth rate of population in poor countries will increase.
D、The total growth rate in American countries will increase.
答案
C
解析
从第二段so the population will grow faster in poor countries可以看出,贫穷落后国家的人口增长会比较快。[A]、[B]两项明显与文中交代事实不符,全球人口及富裕国家人口增长速度是下降的;[D]项没有提到。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ho8d777K
本试题收录于:
公共英语二级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语二级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Walking,ifyoudoitvigorouslyenough,istheoverallbestexerciseforregularphysicalactivity.Itrequiresnoequipment,e
What’sthemostpossiblerelationshipbetweenthetwospeakers?
ErumNadeem:Yourarticleonhappinessliftedmyspirits.Thereisoneveryinterestingaspecttonote:theeightstepstoh
Itcanbeaspecialexperiencetogoonafamilytripduringtheholidayseason,butonereasonthatmanyparents【C6】______tost
Wheredoestheconversationmostprobablytakeplace?
Youhavejusthadaterribletriptoaforeigncountry.PostamessagetoanEnglishonlineforum:1)tellingothertravelers
Whatisthemanmainlytalkingabout?
WhatdoesSmithsayaboutcoffee?
Onwhatdayoftheweekwillthemagazinearrive?
Thedesiretolearnanewlanguageisoftenbornofadesiretofindadeeperexperienceabroad.Whentravelingtoacountry
随机试题
维生素B12是许多代谢过程所必需的物质,下列哪种情况不会引起其缺乏
A.耗气伤阴B.腻膈碍胃C.收敛邪气D.伤津伐胃E.脾虚便溏者慎用酸味不良作用是()。
下列各项费用中,不能构成大型施工机械台班单价的是()。
下列关于沉井施工中的筑岛说法正确的有()。
在市场经济条件下,政府必须依据经国家权力机关批准的政府预算来安排财政支出,这体现了公共财政的()特征。
某人以10000元投资购买A股票,预计持有半年后将其出售。预计未来半年内将获得股利100元,预计未来半年该股票市价为12000元的可能性为50%,市价为13000元的可能性为30%,市价为9000元的可能性为20%,该投资人预期年持有收益率为(
关于投资性房地产转换日的确定,下列说法中正确的有()。
国家的根本属性是()。
阅读下面材料,回答127~130题。材料一:中国古代思想家说:“夫君者舟也,庶人者水也,水所以载舟,亦所以覆舟。”“乐民之乐者,民亦乐其乐;忧民之忧者,民亦忧其忧。乐以天下,忧以天下,然而不王者,未之有也。”材料二:十六大政治报告指出:
Everyyearalargenumberofyoungpeopleleaveschoolandbeginwork.Some【21】jobsonfarmsorinindustry.Othersacceptposit
最新回复
(
0
)