首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Children’s enthusiasm for dinosaurs and space rockets could lead them into eminent(杰出的)careers if only Britain had more decent s
Children’s enthusiasm for dinosaurs and space rockets could lead them into eminent(杰出的)careers if only Britain had more decent s
admin
2015-04-29
67
问题
Children’s enthusiasm for dinosaurs and space rockets could lead them into eminent(杰出的)careers if only Britain had more decent science teachers, the astronomer royal has said.
Sir Martin Rees, a cosmologist(宇宙学家), astrophysicist(天体物理学家)and Cambridge academic, said generations of children were being failed and schools must do better. " Today, children are captivated by science, whether it’s dinosaurs, tadpoles(蝌蚪)or space. But then that spark is often lost, rather than nourished, because many schools don’t have a single teacher who is passionate about physics or maths. " " What’s especially sad is how many bright youngsters fail to qualify for university because they’ve been unlucky in their schooling," Sir Martin told the Sunday Times.
Sir Martin was appointed astronomer royal in 1995. He was master of Trinity College, Cambridge until 2012 and is still involved with the university although "quasi-retired". "I advise students that it’s better to read first-rate science fiction than second-rate science. It is more stimulating and no more likely to be wrong. " " Science fiction is seldom fine literature but the concepts and ideas are fascinating, even visionary. "
His comments on nurturing young children’s passion for science echo those of David Willetts, the former science and universities minister, who said in his first keynote speech in that post: "There are two tilings that get kids into science—dinosaurs and space. Well, dinosaurs are the past, and space is the future. "
Mr. Willetts was mocked for his comments. One blogger, a lecturer in biology at a further education college, said the minister’s words were "at best, simplistic and naive, and at worst, downright(显而易见的)patronizing(以高人一等的态度对待)to the students...I teach a lot of refugees and immigrants in my GCSE classes—very few of them know what dinosaurs are. Yet many will make excellent scientists. "
A 2013 Ofsted report was highly critical of science teaching in schools, finding that many pupils are denied the opportunity to carry out practical experiments. Engaging science lessons are now largely the preserve of fee-paying schools, the report concluded, saying that in many state schools "opportunities for illustrative and investigative scientific enquiry were limited, and so was the achievement of students".
The study found that some primary schools staged one-off "science days". It also noted that secondary school teachers " often do not see the need" to teach practical science skills because it is possible to pass a GCSE examination without them. This leads to too many pupils being "poorly prepared for any science learning or for any job that involves science".
What does the passage mainly discuss about?
选项
A、How the drawbacks of science education can be overcome.
B、Whether science experiments should be emphasized.
C、What teaching method is appropriate for science.
D、Why children’s enthusiasm for dinosaurs and space declines.
答案
A
解析
主旨题。文章在开头部分就指出学生学习科学的热情被现在的教育所抑制,并在中间部分引用几位有影响的人士的看法佐证作者的观点,文章结尾部分引用一份调查报告说明学校科学教育缺乏实践部分的指导,应予纠正。可见作者要论述的是科学教育的弊端如何克服,故[A]为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HoXK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Manychildrenfirstlearnthevalueofmoneybyreceivinganallowance.Thepurposeistoletchildrenlearn(1)______experienc
WhichofthefollowingisNOTtrueaccordingtotheconversation?
TheU.S.govemmentisopposedtothetransactionbecauseitisafraidthat______
Whydopeopleleavehometotravelaccordingtothepassage?
LunchMeeting商务午餐Manybusinessprofessionalsholdmeetingsduringlunchordinner/withclients,investors,orotherbusi
WhatdidtheInternationalCentersendouttostudents?
Thebuses,______werealreadyfull,weresurroundedbyanangrycrowd.
Yelloworpinkflowers?Thegreenorbluesweater?Wemakedecisionsaboutcolorallthetime.Now,scientistsarestartingtof
Thefamilyofthevictimhadtoendurealongwaitbeforethecasecametotrial.Theunderlinedpartmeans___.
Asimplecomputerprogramthatteacheschildrentodistinguishbetweensoundscandramatically【C1】______theirlisteningskills.
随机试题
不属于腹直肌作用的是()。
组织变革的内部动因包括()
血液循环中的淋巴细胞可经________回到外周淋巴器官或淋巴组织()。
意志行动中善于控制自己的行动,约束自己言行的心理品质是意志的执拗和一意孤行的人,其意志活动缺乏
A.高效液相色谱—质谱法B.紫外—可见分光光度法C.原子吸收分光光度法D.高效液相色谱法E.气相色谱法《中国药典》规定检查附子中双酯型生物碱限量用()。
材料与水接触时,水分子间的内聚力比材料分子间的相互吸引力大,该类材料称为()。
境外暂准进境的集装箱箱体,无论是否装载货物,承运人或其代理人都应当对箱体单独向海关申报。()
材料一数字经济是继农业经济、工业经济之后的更高级经济形态,其内涵丰富。如同农业经济时代以劳动力和土地、工业经济时代以资本和技术为新的生产要素一样,数字经济时代,数字化的知识和信息成为新的关键生产要素。数字经济与经济社会的交汇融合,特别是互联网和物联网的
1938年,德国人()在用慢中子轰击铀核时,首次发现了原子核的裂变现象,并放出新的中子。
Lazinessisasin,everyoneknowsthat.Wehaveprobablyallhadlecturespointingoutthatlazinessisimmoral,thatitiswast
最新回复
(
0
)