首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
President will make his case for his $1.6 trillion tax cut plan, delivering a speech at a community center in St. Louis. The pro
President will make his case for his $1.6 trillion tax cut plan, delivering a speech at a community center in St. Louis. The pro
admin
2010-05-25
74
问题
President will make his case for his $1.6 trillion tax cut plan, delivering a speech at a community center in St. Louis. The proposal would slash federal tax rates across all levels of income, eliminate the so-called marriage penalty and phase out estate taxes. Democrats complain that the plan—which would cut the top rate from 39 to 33 percent—would disproportionately benefit the wealthy and unnecessarily squander expected budget surpluses. Some of the richest Americans are urging Congress not to repeal the estate tax, The New York Times reported on Wednesday, Feb.14.
About 120 wealthy Americans had signed or supported a petition to oppose phasing out the tax. President Bush has included the repeal of the tax in his $1.6 trillion tax cut proposal. Normally when "dozens" of Americans join in a political cause, it is not particularly noteworthy, but in this case the dozens include: George Soros, a billionaire financier; Warren Buffett, an investor listed as America’s fourth-richest person; the philanthropist David Rockefeller Jr.; and William Gates Sr., a Seattle lawyer and father of America’s richest man, Microsoft Corp. Chairman Bill Gates.
It was refreshing to see Buffer and George Soros and a number of other extremely wealthy luminaries stand up in opposition to President Bush’s proposed repeal of the estate tax. While the policy has some emotional attractions--it would protect the inheritors of some small businesses from having to sell the companies to pay taxes, and it is true that most people have been taxed on their savings once already—in practice the tax repeal would mainly be a windfall for a very small number of very, very rich people.
Buffer and company cite these factors in their petition calling for opposition to the estate-tax repeal. They also discuss something that’s equally emotional and far more complex: the principle of meritocracy. The idea that everyone in America has an equal chance, that our fates are not determined by accidents of birth, is one of our core values. And nowhere is this principle more revered than in the technology economy; entrepreneurship is almost by definition an expression of meritocracy.
The petitioners argue that repealing the tax will cost the Treasury billions of dollars in lost revenues and will result in either increased taxes in the long run or cuts to Medicate, Social Security, environmental protection and other government programs.
Repealing the levy "would enrich the heirs of America’s millionaires and billionaires, while hurting families who struggle to make ends meet," the petition says.
Buffer told the Times that repealing the estate tax would be a "terrible mistake" and the equivalent of "choosing the 2020 Olympic team by picking the eldest sons of the gold-medal winners in the 2000 Olympics."
An old brokerage commercial says: "He made his money the old-fashioned way: He earned it." There was a perfect parody of the ad in which the line read: "He made his money the old-fashioned way: He inherited it." In 20 or 50 or 100 years, which of these lines will be right? Buffer and Soros and friends, to their credit, want to help make the first one real. Let’s hope this is only one step in that process.
Who will benefit most from the estate-tax repeal in practice?
选项
A、The businessmen dealing in real estate.
B、The inheritors of some small businesses.
C、A very small number of very, very rich people.
D、The people who struggle to make both ends meet.
答案
C
解析
细节题。文章第1段第3句中的benefit the wealthy和第3段最后一句中的a windfall for…rich people都明确表明选项C正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Hp2K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Thescientistshaveabsolutefreedomastowhatresearchtheythinkitbestto_________.
Whatisamongthereasonswhythemanwantstoreturntheitem?
WriteonANSWERSHEETTWOanoteofabout50-60wordsbasedonthefollowingsituation:YouareDavid/Rachel.Youhavejusth
Therearefivebasic【C1】______ofanewspaper:toinform,tocomment,topersuade,toinstructandtoentertain.Youmaywellt
______humanproblemsthatrepeatthemselvesin______liferepeatthemselvesin______literature.
Littleprogresscanbemadeinthepresenteconomic________inthisunderdevelopedcountry.
MysisterhasbeentoseveralAfricancountriesaswellasallofEuropethisyear.Bythetimeshe’sthirty,she______almostev
Therewasnoonepresent______knewthestoryalready.
TheMartiansurfacetemperatureis100degreesbelowzeroatnight,sothatbutterputoutsidewillnot______.
______,amanwhoexpresseshimselfeffectivelyissuretosucceedmorerapidlythanamanwhoseproficiencyoflanguageispoor
随机试题
下列哪项说法是不正确的
对乙酰氨基酚不宜用于
患者,男,56岁。肥胖,无明显口渴、多饮和多尿现象,空腹血糖6.8mmol/L。为确定是否有糖尿病,应选择的最佳检查为()
有关病毒性肝炎的流行病学表现,哪项是错误伪
某女,近月一直用氢化可的松治疗,拟近1周行胆囊切除术,术前对激素应采取
为了促进铁剂的吸收,口服铁剂的最好方法是
网络计划的优化中工期优化的目的是()。
1996年,公安部对人民警察职业道德规范进行了全面系统的概括和阐述,并在全国公安系统颁布实施《人民警察职业道德规范》。()
Onceuponatimeapoorfarmertakingasackofwheattothemilldidnotknowwhattodowhenitslippedfromhishorseandfel
Istartedarigorousprogramofrunninganddietingverynextday.
最新回复
(
0
)