首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In addition to his theory of color, Newton developed a theory of how light travels, This is known as the corpuscular theory of l
In addition to his theory of color, Newton developed a theory of how light travels, This is known as the corpuscular theory of l
admin
2010-01-18
54
问题
In addition to his theory of color, Newton developed a theory of how light travels, This is known as the corpuscular theory of light, meaning that light travels as a series of tiny bits rather than in continuing waves. Newton sent his writings to the Royal Society, where they were given to a committee led by Hooke. Since the corpuscular theory was different from Ids own theory, Hooke attacked the paper. Soon others started to argue, and Hooke was supported by a scientist from Holland, Christian Huygens. At one time, Newton was so unhappy with tile whole affair that he decided never again to publish any of Ids works.
The bitter argument continued over the years that followed. At first, Hooke and Huygens received most of the support, Later, after Newton had changed ids mind and let Ids work on gravity be published, he became so famous that things changed. Now people believed Newton could do nothing wrong, and for a hundred years they followed his theory. Then, in the early part of the 19th century, the experiments of a French scientist, Augustin Fresnel, showed that light could be explained best by a wave theory. So the scientists changed sides again, saying that Newton’s ideas had delayed scientific progress for a hundred years.
Strangely enough, rite presently-accepted theory of light combines some of the ideas of both theories. This is known as the quantum theory and results from the work of such 20th century scientists as Albert Einstein and Max Planck. The quantum theory assumes that light is given off as separate " packages" of energy. Each "package" travels out in a fixed pattern or wave form. These "packages" of light, or quanta of energy, as they are called, are given off at such a rapid rate that there is no great gap between them.
The quantum theory seems to explain the actions of light better than either of the two earlier theories. However, for many purposes, the wave theory is good enough. So it is used most often to explain light. But who is to say that new experiments and other scientists of our own time or in the future may not provide an even better theory? There is certainly still much work to be done with light and color.
Which of the following statements is TRUE according to the passage?
选项
A、Hooke and Huygens received the support from many scientists as Hooke was a leader of the Royal Society.
B、People changed their opinions of Newton simply because he had the theory of gravity published.
C、Tile quantum theory seems better than other theories so it is used most often to explain how light travels.
D、The quantum theory seems to be nearest in idea to that of Fresnel and Newton combined.
答案
D
解析
文章第三段第一句指出“Strangely enough,the presently-accepted theory of light combines some of the ideas of both theories.”而这个“the presently-accepted theory of light”就是“the quantum theory”,据此就可断定[D]正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HwvO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Whatisdistancelearning?Itmeansthatyoustudyonyourown,athomeorwhereversuitsyou.Recently,theworldfamousOpenU
Americansarefarmoresophisticatedaboutbeveragesthantheywere20yearsago.WitnesstheStarbucksrevolutionandyou’llkn
A、Fightformarkets.B、Bemoreinventiveandinnovative.C、ExpandintoITindustry.D、Behonestandfairinbusinessdealings.A
Usingapublictelephonemaywellbeoneof【C1】______oflife,demandingpatience,determinationand【C2】______,togetheronoccas
ThefoundersoftheRepublicviewedtheirrevolutionprimarilyinpoliticalratherthaneconomicorsocialterms.Andtheytalke
Wecanbeginourdiscussionof"populationasglobalissue"withwhatmostpersonsmeanwhentheydiscuss"thepopulationproble
Manyfirmsfailbecausewhentheybeginexportingtheyhavenotresearchedthetargetmarketsordevelopedaninternationalmark
Accordingtotheauthorwhichofthefollowingisinevitable?Intheanimalkingdomthestruggleforexistence
WhenthebookreviewerdiscussestheInternetUniversity,______.WhichcategoryofwritingdoesthereviewBelongto?
ThedistinctivefeaturesofaspeechvarietymaybeallthefollowingEXCEPT______.
随机试题
A.甲型强心苷B.乙型强心苷C.丙型强心苷D.丁型强心苷E.戊型强心苷与3,5-二硝基苯甲酸反应的化合物是
FSH、LH均<5U/L见于性腺轴发育不成熟,月经周期中无LH高峰见于
一定量的刚性双原子分子理想气体储于一容器中,容器的容积为V,气体压强为p,则气体的动能为()。
光华公司是一家股份公司,2011年度发生了以下部分事项:(1)3月10日,公司从外地购买了一批货物,收到发票后,经办人员刘某发现发票金额与实际支付金额不相符,于是将发票金额改为实际金额并盖章。(2)4月15日,公司从事收入、支出、费用账目登记工作的李某
风险厌恶者通过金融市场将风险转嫁给他人,体现了金融市场的()。
通过两难故事法研究儿童社会化的心理学家是()
商业贿赂
"Soonenough,nobodywillrememberlifebeforetheInternet.Whatdoesthisunavoidablefactmean?"Itiswiththissoberingque
A、Computerscience.B、Medicine.C、English.D、Skills,suchascooking.CWhatdoesthemanwanttolearn?细节题。根据男士所说“Yes,I’dliket
【S1】【S9】
最新回复
(
0
)