首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
One of the good things for men in women’s liberation is that men no longer have to pay women the old-fashioned courtesies.
One of the good things for men in women’s liberation is that men no longer have to pay women the old-fashioned courtesies.
admin
2014-05-14
47
问题
One of the good things for men in women’s liberation is that men no longer have to pay women the old-fashioned courtesies.
In an article on the new manners, Ms. Holmes says that a perfectly able woman no longer has to act helplessly in public as if she were a model. For example, she doesn’t need help getting in and out of cars. "Women get in and out of cars twenty times a day with babies and dogs. Surely they can get out by themselves at night just as easily."
She also says there is no reason why a man should walk on the outside of a woman on the sidewalk. "Historically, the man walked on the inside so he caught the garbage thrown out of a window. Today a man is supposed to walk on the outside. A man should walk where he wants to. So should a woman. If, out of love and respect, he actually wants to take the blows, he should walk on the inside--- because that’s where attackers are all hiding these days."
As far as manners are concerned, I suppose I have always been a supporter of women’s liberation. Over the years, out of a sense of respect, I imagine, I have refused to trouble women with outdated courtesies.
It is usually easier to follow rules of social behaviour than to depend on one’s own taste. But rules may be safely broken, of course, by those of us with the gift of natural grace. For example, when a man and woman are led to their table in a restaurant and the waiter pulls out a chair, the woman is expected to sit in the chair. That is according to Ms. Ann Clark. I have always done it the other way, according to my wife.
It came up only the other night. I followed the hostess to the table, and when she pulled the chair out I sat on it, quite naturally, since it happened to be the chair I wanted to sit in. I had the best view of the boats.
"Well," my wife said, when the hostess had gone, "you did it again."
"Did what?" I asked, utterly confused.
"Took the chair."
Actually, since I’d walked through the restaurant ahead of my wife, it would have been awkward, I should think, not to have taken the chair. I had got there first, after all.
Also, it has always been my custom to get in a car first, and let the woman get in by herself. This is a courtesy I insist on as the stronger sex, out of love and respect. In times like these, there might be attackers hidden about. It would be unsuitable to put a woman in a car and then shut the door on her, leaving her at the mercy of some bad fellow who might be hiding in the back seat.
Which of the following best states the main idea of the passage?
选项
A、Manners ought to be thrown away altogether.
B、In manners one should follow his own judgment.
C、Women no longer need to be helped in public.
D、Men are not expected to be courteous to women.
答案
B
解析
大意理解题。选出最能概括文章主旨的一项.原文第五段前两句说“通常情况下,遵循社会习惯比根据自己的想法做出行动要容易得多。但规则习惯还是可以打破的,当然是由我们这些拥有天赋优雅的人打破的”,B项指出“在礼仪方面,人们应该随随自己的判断”,与原意相符。所以答案为B,而其他三项都太绝对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/HzTK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
It’sanannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andthat(1)_____eveningyou’reburningthelate-nightoil
Usuallyitisthechildren,nottheparents,whoareunwillingtospendtheireveningspractisingspellingandlearningtimesta
Lawyersarelessthan1%ofAmericanadults,(1)_____theyarewell-representedingovernment.Boththepresidentandthevice-p
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjects(1)_____whichtheyspendit,arethelastareaswherefreechoiceandind
Americaisoneofmanycountrieswherethestategivesaleg-uptomembersofcertainracial,ethnic,orothergroups(1)_____ho
Americaisoneofmanycountrieswherethestategivesaleg-uptomembersofcertainracial,ethnic,orothergroups(1)_____ho
In1959,Hawaiibecamethefiftiethstateintheunion(1)_____CongresssofarawayinWashingtonD.C,howdoHawaiiansgetthe
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
Thegovernmentistobanpaymentstowitnessesbynewspapersseekingtobuyuppeopleinvolvedinprominentcases(1)_____thetr
Ourcompanydecidedto______thecontractbecauseanumberoftheconditionsinithadnotbeenmet.
随机试题
在充分就业的情况下,下列哪一因素最可能导致通货膨胀?()
青霉素过敏实验液中每毫升含有青霉素量是()。
急性根尖周炎应急处理正确的是
传染性非典型肺炎的病原体为
甲公司欲作为发起人募集设立一股份有限公司,其拟定的基本构想包括以下内容:(1)7个发起人中有4个住所地在境外的发起人,这为公司的国际化打下良好的基础;(2)公司的注册资本是8000万元,其中7个发起人认购2500万元,由于公司所选项目有非常好的发展前景,其
直接回应是建立在()为中心的营销手段。
董事违反下列()规定所得收入应当归公司所有。
六年级的学生总人数是三位数,其中男生占3/5,男生人数也是三位数,而组成以上两个三位数的6个数字,恰好是1,2,3,4,5,6。那么六年级共有多少人?()
政党监督是()。
设随机变量序列X1,…,Xn,…相互独立,根据辛钦大数定律,当n→∞时依概率收敛于其数学期望,只要{Xn,n≥1}
最新回复
(
0
)