首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Each autumn, teachers spend many hours writing references in support of their pupils’ university applications, and university ad
Each autumn, teachers spend many hours writing references in support of their pupils’ university applications, and university ad
admin
2010-08-21
62
问题
Each autumn, teachers spend many hours writing references in support of their pupils’ university applications, and university admissions tutors subsequently spend many hours reading them. Indeed, the official advice is that when there are more qualified applicants than can be accommodated, or when applicants’ suitability for professions is being assessed, admissions staff should consider "additional information, including references". The pressure to widen access has brought us to the point where references axe hardly worth the paper they are written on. Of come, some applicants’ results may not do them justice and will not therefore be an accurate predictor of future achievement. However, the almost total absence of anything but positive comments makes it impossible to distinguish between such applicants and those for whom higher education may be a step too far.
It is the same story with access courses, which provide an opportunity for those who left school without qualifications to develop their confidence and study skills. Not all access students will be able to achieve a higher education qualification, but I cannot recall one who was not predicated by his or her access tutor to pass with flying colors and be an ideal candidate for higher education. Taking up referees’ invitations to contact them for more information, in the hope that this may indicate that they are wishing to say something they are not prepared to write, rarely proves fruitful. I am repeatedly told that they are "not free to talk", or they express discomfort at being asked for specific information. "I’m sure you see how difficult it is for me", "I don’t really know her that well" and "I rather wish you hadn’t asked me that" are among the most common responses.
Even university tutors are overstating the truth. One stated that an applicant had "gained passed in four modules and then decided to leave the course". Further inquiry revealed that he, and another who "came to the view that teaching was not for her", both left because they had failed. I also suspect that the student who "has many skills and qualities that, unfortunately, are not easily demonstrable through our system of academic assessment" was heading in a similar direction. If a pupil has "faced the challenge of A4evel work", is he or she rising to it or not? This is like trying to communicate in an unfamiliar language. Since in most cases we cannot establish what is meant, let us abandon the whole system of academic references for university entry and save us all the time and effort.
From the quoted words in the beginning of paragraph 3, we can judge that university tutors are ______.
选项
答案
overstating the truth
解析
本题空白处问“从第三段首的引语中,我们可以判断大学导师的行为如何”。相关部分在文中第三段第一行:“One stated that an applicant had ’gained passed in four modules and then decided to leave the course’. Further inquiry revealed that he, and another who ’came to the view that teaching was not for her’. both left because they had failed.”(有位导师声称一位申请人已经通过了四个模块后决定放弃这门课程。进一步调查则表明这位申请人和另外一位突然意识到教学不适合她的申请人都是因为考试不及格而退出的),接着作者对这样的情况提出质疑:“I also suspect that the student who ’has many skills and qualities that, unfortunately, are not easily demonstrable through our system of academic assessment’ was heading in a similar direction”(我怀疑“有多项技能,而在我们的学术评估系统中却不幸难以表现出来”的学生也是类似的情况)。这些都证明了段首的观点,即:大学导师经常夸大事实。因此,空白处应该填“overstating the truth”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/I07K777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、$1.80anhour.B、$18anhour.C、$18aday.D、$80aday.A语意理解题。题目问经理付给LindaBrown的薪金是多少。国外的餐馆工作,特别是兼职性质的,一般都是小时薪酬制并外加小费,而且不会高
Astudyofpeoplewhousedcellphonesforanaverageoflessthanthreeyearsfoundnoevidencethedevicescausebraincancer.
A、Todealwithemotionalsituations.B、Tomakeusfeeluneasy.C、Toincreaseouranger.D、Tofindoutthecauseofstress.A同义转述
A、Anallergytoanimals.B、Areactiontotoxicchemicals.C、Anallergytofood.D、Contactwithanoxiousplant.D推理判断题。题目要求找出护士认
Childrenare【C1】______seriousillnessesbecauseoftheirparentssmokingathome,saysthegovernment’schiefmedicalofficer,
Studentswhoscorehighinachievementneedstendtomakehighergradesincollegethanthosewhoscorelow.Whendegreeaptitud
A、Holdherbreath.B、Nottobeannoyed.C、Notsayinganything.D、Makefurthersuggestions.C语义理解题。女士说:“我应该告诉他们不要在这些没有意义的事情上浪费钱财
Informationabouttigersharksisrareinbookssomostofthispaperaboutsharkswillbeingeneral.TheTigerSharks’Latinn
BluetoothWhenyouusecomputers,entertainmentsystemsortelephones,thevariouspiecesandpartsofthesystemsmakeupa
A、Castles’structureandtheeatinghabitinthem.B、Castles’structureandthepeoplewholivedinthem.C、Castles’structurea
随机试题
有关建设单位的工程质量责任与义务,下列理解错误的是()。[2016年真题]
债券筹资的特点不包括( )。
据有关规定,我国开放式基金申购费的法定上限低于赎回费的法定上限。()
(2014年)甲公司拥有一项专利权,该专利权账面原价630万元,已累计摊销410万元,乙公司拥有一项长期股权投资,账面价值190万元,两项资产均未计提减值准备。甲公司决定以其专利权交换乙公司的长期股权投资,由于该专利权和长期股权投资的公允价值均不能可靠计量
A公司2016年12月31日购入价值200万元的设备,预计使用年限为5年,无残值,采用年限平均法计提折旧,税法允许采用双倍余额递减法计提折旧。A公司适用的所得税税率为25%。2017年12月31日递延所得税负债余额为()万元。
Inmanypartsoftheworldcarsplayanessentialroleindailylifeandmanysocietieswouldceasetofunctionwithoutthem.So
已知定义在R上的奇函数f(x)满足f(x-4)=-f(x),且在区间[0,2]上是增函数,若方程f(x)=m(m>0)在区间[-8,8]上有四个不同的根x1,x2,x3,x4,则x1+x2+x3+x4=_________.
陈某与陆某是邻居。陈某家建房挖地基,导致陆某房屋墙面出现裂缝。陆某遂找陈某要求修缮,遭到陈某拒绝。关于本案,下列说法正确的是:
在配有操作系统的计算机中,用户程序通过()向操作系统指出使用外部设备要求。
设窗体上有一个Text1文本框和一个HScroll1水平滚动条,并有下面的事件过程:PrivateSubHScroll1_Change()Text1=HScroll1EndSub在程序运行时,当把滚动框移动
最新回复
(
0
)