首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In 1960, Ethiopian marathoner Abebe Bikila earned an Olympic gold medal without wearing any shoes. But bare feet on the Olympic
In 1960, Ethiopian marathoner Abebe Bikila earned an Olympic gold medal without wearing any shoes. But bare feet on the Olympic
admin
2015-03-25
48
问题
In 1960, Ethiopian marathoner Abebe Bikila earned an Olympic gold medal without wearing any shoes. But bare feet on the Olympic track these days are passe, as athletes slip into ever more high-tech gear. Shoes, swimsuits, and clothing are getting lighter and stronger, adhering like glue to athletes’ bodies and moving more fluidly through air and water.
In Beijing, U. S. track and field athletes will be wearing Nike shoes and clothing that incorporate threads made of Vectran, a superstrong liquid crystal polymer that withstands high temperatures. The result, according to Nike, is lighter, stiffer shoes to reduce friction and clothes that reduce drag by 7% compared with the Nike outfits worn at the 2004 games in Athens.
Sprinters will also benefit from even tighter compression garments. In theory, these improve performance because of proprioception, that unconscious ability that enables you to pinpoint your nose when your eyes are closed. Physiologist Russ Tucker of the University of Cape Town, South Africa, says that because runners need to contract muscles precisely—at the proper angle, velocity, and time—tight-fitting garments help the brain identify where in space the limb is poised so they know when to activate the muscle.
In the water, the Speedo LZR Racer suit, which debuted in March 2008, is all the buzz. Swimmers donning the suit have broken 46 world records so far. The suit includes polyurethane panels placed strategically around parts of the torso, abdomen, and lower back that experience high amounts of drag in the pool. It also incorporates a corset-like structure that keeps the body in a streamlined position. Raul Arellano, a biomechanist at the University of Granada, Spain, says the LZR Racer suit could benefit older athletes like 41-year-old Dara Torres of the United States, especially in areas where fat tends to accumulate.
Some of the technologies needed to develop the suit " didn’t really exist 10 years ago," says Jason Rance, head of Aqualab in Nottingham, U. K. , the division of Speedo that designed the suit. Those include ultrasonic welding that eliminated the need for seams, and technology that allowed parts of the suit to be finely sanded and a waterrepellent substance added to prevent water from leaking in.
But the suit has raised eyebrows. "Who’s going to win the gold medal, the swimmer or the technician?" asks Huub Toussaint, a biomechanist at the Free University in Amsterdam, who worries that the suit gives swimmers an unfair edge, although the international body governing the sport approved it.
For all the hype surrounding space-age shoes and clothing, there’s a flip side: Any boost to performance could just be psychological. South Africa’s Tucker, who races for fun, says the compression garments make him feel powerful and secure. Such a superhero aura might give any competitor a mental edge. " It doesn’t really matter if the advantages are physically real or not," he says, "as long as the athlete gets some benefit. "
Swimmers can benefit from Speedo LZR Racer suit because
选项
A、this kind of suit can increase the drag in the poll.
B、it can offer the minimum resistance to the flow of water.
C、it can make the swimmers feel more younger.
D、it is the product of a world famous company.
答案
B
解析
推理判断题。根据题干关键词Speedo LZR Racer提示定位至第四段。该段说明了这种衣服的优越性能。首先,根据high amounts of drag in the pool可以推出设计时考虑到了要减少阻力,故排除[A];原文只是提及该服装能使年纪较大的运动员比赛成绩受益,并未提及使其感到更年轻,故排除[C];[D]不合逻辑,大公司的产品也不是能有利于运动员的理由,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/I174777K
0
考研英语一
相关试题推荐
BillGates,thebillionaireMicrosoftchairmanwithoutasingleearneduniversitydegree,isbyhissuccessraisingnewdoubtsa
BillGates,thebillionaireMicrosoftchairmanwithoutasingleearneduniversitydegree,isbyhissuccessraisingnewdoubtsa
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
Untilrecently,mostpopulationgrowthhasoccurredinrelativelydenseurbanenvironments.In【C1】______words,evenifwewerew
Beingagoodparentishardernowthatithaseverbeenbefore.Inpressurizedmodernlives,demandstobeafulfilledindividua
"Wealthisnotwithoutitsadvantages,"JohnKennethGalbraithoncewrote,"andthecasetothecontrary,althoughithasoften
Educationisoneofthekeywordsofourtime.Aman,withoutaneducation,manyofusbelieve,isanunfortunatevictimofunfo
随机试题
重力式码头棱体抛填断面的平均轮廓线不得小于设计断面,顶面和坡面的表层应铺0.3~0.5m享度的(),其上再铺倒滤层。
阅读下面的文章,回答问题胡适的为学与为人刘墨在胡适的眼中,近2500年来的中国文学,最缺乏、最不发达的就是“传记文学”。他说“传记是中国文学里
下列消毒剂中,属于高效消毒剂的是
X线主防护是指
护士在巡视输液患者时,发现某患者溶液不滴,轻轻挤压输液管有阻力,且无回血,正确的处理方法是
一成年男性的BMI值为18,请判断他为()。
从10种不同的作物种子中选出6种分别放入6个不同的瓶子中展出,如果甲、乙两种种子都不许放入第一号瓶子内,那么不同的放法共有:
人格障碍又称病态人格,是指人格发展的异常状态,其偏离正常的程度已远远超出了正常的变动范围。根据上述定义,下列属于人格障碍的是:
方程∣x∣x一4∣x∣+3=0的解是__________________。
Thefollowingarethebasicfunctionsofabillofladingexcepttoactas______.
最新回复
(
0
)