首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As individuals, we are inherently more limited than a community. Although we can consult books and friends and critics, in the e
As individuals, we are inherently more limited than a community. Although we can consult books and friends and critics, in the e
admin
2015-04-24
47
问题
As individuals, we are inherently more limited than a community. Although we can consult books and friends and critics, in the end we are limited to our own single perspectives. We are only one person-looking at the world from one place one history one pattern of knowing.
A community, on the other hand can see things through many eyes, many histories and many ways of knowing. The question is whether it dismisses or creatively makes use of and integrates that diversity.
Communities are wise to the extent they use diversity well. The wisest know that every viewpoint represents a part of the truth and that it is through the cooperative creative interplay of the viewpoints that the wisest, most comprehensive and powerful truths emerge. So they engage in that interplay, that dialogue — a creative controversy or consensus process that winds its way to wise public judgment.
The best government is that government which enables communities to do this — to nurture and utilize their wisdom and resources — especially their diversity — in such a way that they require less and less government.
A community that can manage itself in a wise and sustainable manner is one that has mastered democracy. They know they can’t depend on leaders to do things for them. They know that democratic citizens and leaders work best in partnership with each other, co-creating each other’s power. They know that leaders work must be seen as living extensions of their own will and wisdom, which must be kept active. They know that passive "followership" abandons leaders, deprives them of the wisdom and creativity of the community, and opens them up to the corruptions of alienated power. A democratic community grows beyond dependence and paternalism.
In a sense, the more democratic a society is, the more it has "come of age". Movements for democracy might even be seen as the maturation process of a culture. A mature society knows how to handle itself in dynamic context with others, drawing on its inner resources(its diverse members)and relating responsively and creatively with its environment.
According to the passage, the best truth comes when______.
选项
A、all different communities are equally smart
B、the wisest men are chosen to stand for the whole community
C、people of various opinions work together in a productive way
D、people hold debates and put on plays to find out the wise judgment
答案
C
解析
细节事实题。根据题干关键词the best truth与原文第三段第二句中的most comprehensive andpowerful truths对应,据此定位答案。原句中的the cooperative,creative interplay of the viewpoints与选项C对应。故答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/I8LO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Doyouhaveanafternoon______thisweektomeetthePresident?
Reportersandphotographersaliketookgreat______attherudewaytheactorbehavedduringtheinterview.
______,Mr.Wellsisscarcelyinsympathywiththeworkingclass.
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【2】abroad.Likemostailments,ithasitsown【3】andc
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【2】abroad.Likemostailments,ithasitsown【3】andc
Recentlyscientistshavebeen【1】andperfectingothersourcesofenergy:nuclearoratomicpower,solar(sun)power,andsynthetic(
ClimaticconditionsaredelicatelyadjustedtothecompositionoftheEarth’satmosphere.Iftherewereachangeintheatmosphe
BeforehighschoolteacherKimberlyRughgotdowntobusinessatthestartofarecentschoolweek,shejokedwithherstudents
InMicrosoft’slatestattempttoreachouttobloggers,thecompanyrecentlygaveawayexpensivelaptopsloaded【C1】_____itsnew
Whowouldhavethoughtwewouldbecomeaplanetof"ologies"?There’sbiology,psychology,herpetology,etymology,andgeologyj
随机试题
下列哪项不是原发性肝癌的特点
风湿性心脏病患者需要预防的首要潜在并发症是
截瘫的并发症哪项不对
某事故经调查发现,该事故主要是由于勘察过程中,地基承载能力估计错误造成的,按照事故产生的原因划分,该质量事故应判定为()引发的事故。
下列关于个人投资者所得税的征收情况的说法错误的是()。
下列现象属于因果联系的是()。
环境污染已经成为全世界普遍关注的问题。科学家和环境保护组织不断发出警言:如果我们不从现在起就重视环境保护,那么人类总有一天将无法在地球上生存。以下哪项解释最符合以上警告的含义?
下列程序的输出结果是【 】。#include<iostream.h>classMyClass{public:intnumber;voidset(inti);};intnumber=3;voidMyClass:
Tight-lippedeldersusedtosay,"It’snotwhatyouwantinthisworld,butwhatyouget."Psychologyteachesthatyoudogetwh
A——expoJ——reserveaspotB——registrationfeeK——themezones
最新回复
(
0
)