首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There is a confusion about two distinct questions:(a)will computers made books obsolete? and(b)will computers make written and p
There is a confusion about two distinct questions:(a)will computers made books obsolete? and(b)will computers make written and p
admin
2014-01-13
68
问题
There is a confusion about two distinct questions:(a)will computers made books obsolete? and(b)will computers make written and printed material obsolete?
Let us suppose that computers will make books disappear(I do not think this will happen and I shall elaborate later on this point, but let us suppose so for the sake of the argument). Still, this would not entail the disappearance of printed material. We have seen that it was wishful thinking to hope that computers, and particularly word processors, would have helped to save trees. Computers encourage the production of printed material. We can imagine a culture in which there will be no books, and yet where people go around with tons and tons of unbound sheets of paper. This will be quite unwieldy, and will pose a new problem for libraries.
Debray has observed that the fact that Hebrew civilization was a civilization based upon a book is not independent of the fact that it was a nomadic civilization. I think that this remark is very important. Egyptians could carve their records on stone obelisks, Moses could not. If you want to cross the Red Sea, a book is a more practical instrument for recording wisdom. By the way, another nomadic civilization, the Arabic one, was based upon a book, and privileged writing upon images.
But books also have an advantage with respect to computers. Even if printed on acid paper, which lasts only seventy years or so, they are more durable than magnetic supports. Moreover, they do not suffer power shortages and blackouts, and are more resistant to shocks. As Bolter remarked, "it is unwise to try to predict technological change more than few years in advance," but it is certain that, up to now at least, books still represent the most economical, flexible, wash-and-wear way to transport information at a very low cost.
Electronic communication travels ahead of you, books travel with you and at your speed, but if you are shipwrecked on a desert island, a book can be useful, while a computer cannot — as Landow remarks, electronic texts need a reading station and a decoding device. Books are still the best companions for a shipwreck, or for the Day After.
I am pretty sure that new technologies will render obsolete many kinds of books, like encyclopedias and manuals. Take for example the Encyclomedia project developed by Horizons Unlimited. When finished it will probably contain more information than the Encyclopedia Britannica(or Treccani or Larousse), with the advantage that it permits cross-references and nonlinear retrieval of information. The whole of the compact disks, plus the computer, will occupy one-fifth of the space occupied by an encyclopedia. The encyclopedia cannot be transported as the CD-ROM can, and cannot be easily updated; it does not have the practical advantages of a normal book, therefore it can be replaced by a CD-ROM, just a phone book can. The shelves today occupied, at my home as well as in public libraries, by meters and meters of encyclopedia volumes could be eliminated in the next age, and there will be no reason to lament their disappearance. For the same reason today I no longer need a heavy portrait painted by an indifferent artist, for I can send my sweetheart a glossy and faithful photograph. Such a change in the social functions of painting has not made painting obsolete, not even the realistic paintings of Annigoni, which do not fulfill the function of portraying a person, but of celebrating an important person, so that the commissioning, the purchasing, and the exhibition of such portraits acquire aristocratic connotations.
Books will remain indispensable not only for literature, but for any circumstance in which one needs to read carefully, not only to receive information but also to speculate and to reflect about it.
To read a computer screen is not the same as to read a book. Think of the process of learning how to use a piece of software. Usually the system is able to display on the screen all the instructions you need. But the users who want to learn the program generally either print the instructions and read them as if they were in book form, or they buy a printed manual(let me skip over the fact that currently all the manuals that come with a computer, on-line or off-line, are obviously written by irresponsible and tautological idiots, while commercial handbooks are written by intelligent people). It is possible to conceive of a visual program that explains very well how to print and bind a book, but in order to get instructions on how to write such a computer program, we need a printed manual.
After having spent no more than twelve hours at a computer console, my eyes are like two tennis balls, and I feel the need to sit comfortably down in an armchair and read a newspaper, or maybe a good poem. It seems to me that computers are diffusing a new form of literacy but are incapable of satisfying all the intellectual needs they are stimulating. In my periods of optimism I dream of a computer generation which, compelled to read a computer screen, gets acquainted with reading from a screen, but at a certain moment feels unsatisfied and looks for a different, more relaxed, and differently-committing form of reading.
The advantages of the printed books include all of the following except______.
选项
A、being less durable than magnetic supports
B、not suffering power shortages and blackouts
C、being more resistant to shocks
D、transporting information at a very low cost
答案
A
解析
细节判断题。根据题干关键词The advantages of the printed books定位到原文第四段。原文第四段第二句中提到they are more durable than magnetic supports,选项A与此矛盾,故答案为A。其它选项在原文第四段均由提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IFQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thousandsofpeople______fromGreeceeveryyeartoworkinWestGermany.
IntheUnitedStatesandinmany【51】countriesaroundtheworld,therearefourmainwaysforpeopletobeinformed【52】developmen
WhenIbecamepresidentoftheUniversityofMichigan,affirmativeactioninhighereducationwasundersiege.Buoyedbyasucce
Asthetwentiethcenturybegan,theimportanceofformaleducationintheUnitedStatesincreased.Thefrontierhadmostlydisap
Canyouimagine!Heofferedme$5000tobreakmycontract.That’s______.OfcourseIdidn’tagree.Iwouldtakelegalaction.
Whenaskediftherewereanycircumstancesunderwhichtheywoulddeclarewar,hedismissedsuchquestionsaspurelyhypothetical
SupposeyouareapplyingforaPhDprogramataUKuniversity.ProfessorGothhaswrittenarecommendationletterforyouatyou
Computershaveaidedinthestudyofhumanitiesforalmostaslongasthemachineshaveexisted.Decadesago,whenthetechnolog
Computershaveaidedinthestudyofhumanitiesforalmostaslongasthemachineshaveexisted.Decadesago,whenthetechnolog
Muchhasbeenwrittenaboutpovertybutnoneoftheaccountsseemtogetattherootoftheproblem.Itmustbenotedthatthew
随机试题
A.毛细血管血压升高B.血浆胶体渗透压降低C.组织液胶体渗透压降低D.毛细血管壁通透性增高过敏反应时引起组织水肿的原因是
机体调节体液平衡主要通过的系统或器官是
某建设项目的建设期为2年,第一年贷款额为400万元,第二年贷款额800万元,贷款在年内均衡发生,贷款年利率为6%,建设期内不支付利息。计算建设期贷款利息为()。
常用的投标策略中,用于较长时期内,投标人没有在建的工程项目,如果再不得标,就难以维持生存的策略是()。
行业基准收益率表明了拟建项目()。
在资产总额和筹资组合都保持不变的情况下,如果固定资产增加,流动资产减少,则企业的风险和盈利()。
我国现存最早的《道藏》是《正统道藏》和《万历续道藏》。()
A、 B、 C、 D、 A
FiguringoutthecheapesttimetovisitDisneycanbea【K1】______(frighten)task,butonewomanfiguredoutaratherspecialw
HowtoDevelopanOutlineI.ApreliminaryoutlineA.Definition:a/an【T1】______listoftopicsandsubtopics【T1】______
最新回复
(
0
)