首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The art of Japanese brush painting. B、Some features of Japanese culture. C、Characteristics of Japanese artists. D、The uniquene
A、The art of Japanese brush painting. B、Some features of Japanese culture. C、Characteristics of Japanese artists. D、The uniquene
admin
2013-10-31
44
问题
While Gail Opp-Kemp, an American artist, was giving a speech on the art of Japanese brush painting to an audience that included visitors from Japan, she was confused to see that many of her Japanese listeners had their eyes closed. Were they turned off because an American had the nerve to instruct Japanese in their own art form? Were they deliberately trying to signal their rejection of her?
Opp-Kemp later found out that her listeners were not being disrespectful. Japanese listeners sometimes close their eyes to enhance concentration. Her listeners were showing their respect for her by chewing on her words.
Someday you may be either a speaker or a listener in a situation involving people from other countries or members of a minority group in North America. Learning how different cultures signal respect can help you avoid misunderstandings. Here are some examples:
In the deaf culture of North America, many listeners show applause not by clapping their hands but by waving them in the air.
In some cultures, both overseas and in some minority groups in North America, listeners are considered disrespectful if they look directly at the speaker. Respect is shown by looking in the general direction but avoiding direct eye contact.
In some countries, whistling by listeners is a sign of approval, while in other countries, it is a form of insult.
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
19. What did Opp-Kemp’s speech focus on?
20. Why do Japanese listeners sometimes close their eyes while listening to a speech?
21. What does the speaker try to explain?
选项
A、The art of Japanese brush painting.
B、Some features of Japanese culture.
C、Characteristics of Japanese artists.
D、The uniqueness of Japanese art.
答案
A
解析
选项均为名词性短语且概括性较强表明,本题可能是考查短文的主题或短文中涉及的某个主题。选项中的Japanese culture/artists/art表明,该主题可能与日本的艺术或文化有关。短文开头提到…Gail Opp-Kemp…was giving a speech on the art of Japanese brush painting(Gail Opp—Kemp在为听众做日本毛笔画艺术的演讲),由此可知,Gail Opp—Kemp演讲的重点是关于The art of Japanese brush painting,故答案为A)。A)项是对原文信息的重现。短文开头部分往往是设题的重点,听音时要特别留意该部分。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IFS7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Forsometimepastithasbeenwidelyacceptedthatbabies--andothercreatures--learntodothingsbecausecertainactsleadto
A、Tomakeiteasytoenjoythebeautifulsceneofthesea.B、ToshowChina’sgrowingeconomicpower.C、Tohelpdevelopeconomy.
A、Becauseitishardtofindnaturalresources.B、Becauseitishopelesstofindnaturalresources.C、Becauseitispoorinnatu
A、BecausehewantedtosellthehelmetinFrance.B、BecauseFrenchconsultantsweregoodatmakinghelmets.C、Becausehewanted
Initsvariousformsfromfictiontodocumentary,themotionpicturehasbecomeasignificantelementofcontemporaryculture.I
ThefirstbabyinBritaintosurviveahearttransplantcelebratedher18thbirthdayyesterday.KayleeDavidsonwasfivemonths
ShoppersonBlackFriday,thetraditionalstartoftheholidayshoppingseasoninAmerica,arenotoriously(声名狼藉地)aggressive.Som
TheAntarcticozone(臭氧)holeischangingweatherpatternsacrosstheSouthernHemisphere(半球),evenaffectingthetropics,scienti
A、TomakeanappointmentwithMr.Green.B、Toarrangeadatewiththewoman.C、TopostponehisappointmentwithMr.Greento4o
______(最令她伤心的不是工作多么累),butthatdespiteshehaddoneeverything,shewasnotacknowledgedbyherboss.
随机试题
解决社会主义初级阶段主要矛盾的根本手段是
以下说法正确的是( )。Ⅰ.个体企业是单一业主形式,包括个人独资企业和个体经营企业,其最大缺陷是融资渠道单一Ⅱ.有限责任公司不能向社会公开募集股本,但能向社会发行股票Ⅲ.合伙企业由合伙人共同订立合伙协议,共同出资、共同经营、共担收益与风险且对企业承
【真题(中级)】下列各项中,有权领取本期股利的股东资格登记截止日期是()。
下乡调研时,发现不少乡镇存在“逆向调研”的怪现象,即:先写好调研报告,根据报告“()”问卷,再下基层找例证。这样一来,省时省力又省心,成了不少基层干部应付上级调研任务的“()”。
当领队与团内旅游者之间产生矛盾时,地陪的正确做法是()6
数据管理技术的发展经历了()。
下列选项中,不属于劳动仲裁委员会受案范围的是()。
一项对30名年龄在3岁的独生孩子与30名同龄非独生的第一胎孩子的研究发现。这两组孩子日常行为能力非常相似,这种日常行为能力包括语言能力,对外界的反应能力,以及和同龄人、他们的家长及其他大人相处的能力等等。因此,独生孩子与非独生孩子的社会能力发展几乎一致。以
单击“字处理”按钮,然后按照题目要求完成下面的操作。注意:以下的文件必须保存在考生文件夹下。北京计算机大学组织专家对《学生成绩管理系统》的需求方案进行评审,为使参会人员对会议流程和内容有一个清晰的了解,需要会议会务组提前制作一份有关评审
WhenCaptainCookaskedthechiefsinTahitiwhytheyalwaysate【B1】______,theyreplied,"Becauseitisright."IfweaskAmeri
最新回复
(
0
)