首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Whether to teach young children a second language is disputed among teachers, researchers and pushy parents. On the one hand, ac
Whether to teach young children a second language is disputed among teachers, researchers and pushy parents. On the one hand, ac
admin
2011-02-25
52
问题
Whether to teach young children a second language is disputed among teachers, researchers and pushy parents. On the one hand, acquiring a new tongue is said to be far easier when young. On the other, teachers complain that children whose parents speak a language at home that is different from the one used in the classroom sometimes struggle in their lessons and are slower to reach linguistic milestones. Would a 15-month-old child, they wonder, not be better off going to music classes?
A study just published in the Proceedings of the National Academy of Sciences may help resolve this question by getting to the point of what is going on in a bilingual child’s brain, how a second language affects the way he thinks, and thus in what circumstances being bilingual may be helpful. Agnes Kovacs and Jacques Mehler at the International School for Advanced Studies in Trieste say that some aspects of the cognitive development of infants raised in a bilingual household must be undergoing acceleration in order to manage which of the two languages they are dealing with.
The aspect of cognition in question is part of what is termed the brain’s “executive function”. This allows people to organise, plan, prioritise activity, shift their attention from one thing to another and suppress habitual responses. Bilingualism is common in Trieste which, though Italian, is almost surrounded by Slovenia. So Dr. Kovacs and Dr. Mehler looked at 40 “preverbal” seven-month-olds, half raised in monolingual and half in bilingual households, and compared their performances in a task that needs control of executive function.
First, the babies were trained to expect the appearance of a puppet on a screen after they had heard a set of meaningless words invented by the researchers. Then the words, and the location of the puppet, were changed. When this was done, the babies who speak only one language had difficulty overcoming their learnt response, even when the researchers gave them further clues that a switch had taken place. The bilingual babies, however, found it far easier to switch their attention — counteracting the previously learnt, but no longer useful response.
Monitoring languages and .keeping them separate is part of the brain’s executive function, so these findings suggest that even before a child can speak, a bilingual environment may speed up that function’s development. Before rushing your offspring into bilingual kindergartens, though, there are a few cautions. For one thing, these extraordinary cognitive benefits have been demonstrated so far only in “crib” bilinguals — those living in households where two languages are spoken routinely. The researchers speculate that it might be the fact of having to learn two languages in the same setting that requires greater use of executive function. So whether those benefits apply to children who learn one language at home, and one at school, remains unclear.
Who are probably pushing young children to study a new language?
选项
A、Parents.
B、Teachers.
C、Researchers.
D、Children themselves.
答案
A
解析
推理判断题。文章首句提到,孩子是否该接受双语教学在老师、研究者和望子成龙的家长(pushy parents)之间还存在争议。首段第三句提出了老师的抱怨,认为双语环境给孩子在学校的语言学习造成了困难。文章尾段,研究者发表自己的观点:“这对于在家学习一门语言,在校学习另一门语言的孩子是否会有益处,还不是很明确”。可见,除家长之外,老师和研究者都提出了质疑或反对意见。所以本题答案为[A]。[C]项的“孩子们自己”显然不符合逻辑。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IZZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
ItisimpliedinthesecondparagraphthatWhichofthefollowingisnotmentionedinthetext?
(46)Technologyhasmadeiteasytocrossnationalfrontiersphysically,buttherehasbeennoinventionofnewmentalhabitsto
TheAmericaneconomy,whetheringovernmentorprivateindustry,hasfoundretirementaconvenientpracticeformanagingthelab
WhatkindofsocialformimmediatelyfollowedtheRomanRepublicAge?Whatdoes"S.P.Q.R."suggestaccordingtothetext?
Recentlegalresearchindicatedthatincorrectidentificationisamajorfactorinmanymiscarriagesofjustice.Italsosuggest
TheimplicationofthesecondparagraphisthatAbrahamLincoln______ThehabitofreflectionhelpedLincoln______
Thebiggestdangerfacingtheglobalairlineindustryisnottheeffectsofterrorism,war,SARSandeconomicdownturn.Itisth
Ah,blissfulsleep,whenweleaveourdailytoilsbehindandslipintomindlessrepose.Ordowe?(46)TworeportsinScience,on
Thediscoveryoftheshipisimportanttostudentsofearlyshipsandtheirroutesbecause______.Theapproximatedateofthe
"Quiteanumberofstudentsgaveexcellentanswerstomylastquestion,"saidtheprofessorinhis______onourperformanceinth
随机试题
某女,22岁。阑尾炎切除术后腹胀,无恶心、呕吐,处理不正确的是
A、补益元气B、补气养阴C、温补气血D、补养气血E、益气复脉当归补血口服液的功能是()。
下列哪些关于相邻关系的主张应予支持:
投资者由于冒风险进行投资而获得的超过资金价值的额外收益,称为投资的()。
我国将财政支出分为一般公共服务、国防、教育、社会保障支出等,是按照()进行分类。
下列注册会计师对审计工作底稿所作的变动中,正确的有()。
已知集合A={x2一3x>0},,则().
良好生态本身蕴含着无穷的经济价值,能够源源不断创造综合效益。
(2010国家26)传统的动物资源保护措施主要是划定保护区或建立保种基础。这些措施能很好地保护物种的多样性,但也存在一些缺点:保护区面积大,偷猎现象屡禁不止;建立良种基地保护地方品种投资大、时间长,容易出现近亲繁殖、物种衰退等现象。试管、克隆、冷冻保存等生
UnitedStatescustomslawsdefineanantique(古董)asanobjectthatismorethan100yearsold.Properly,anantiquemustalsobe【
最新回复
(
0
)