首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Tourism in Chile The biggest problem facing Chile, as it promotes itself as a tourist destination to be reckoned with, is th
Tourism in Chile The biggest problem facing Chile, as it promotes itself as a tourist destination to be reckoned with, is th
admin
2013-04-25
55
问题
Tourism in Chile
The biggest problem facing Chile, as it promotes itself as a tourist destination to be
reckoned
with, is that it is at the end of the earth. It is too far south to be a convenient stop on the way to anywhere else and it is considerably farther than a relatively cheap half-day’s flight away from other major tourist markets, such as Mexico.
Chile, therefore, is having to fight hard to attract tourists, to convince travelers that it is worth coming halfway round the world to visit. But it is succeeding, not only in existing markets like the USA and Western Europe but in new territories, in particular the Far East. Markets closer to home, however, are not being forgotten. More than 50% of visitors to Chile still come from its nearest neighbor, Argentina, where the cost of living is much higher.
Similar to all the other South American countries, Chile sees tourism as a valuable earner of foreign currency, although it has been far more serious than most in promoting its image abroad. Relatively stable politically within the region, it has benefited from the problems suffered in
other
areas. In Peru, guerrilla warfare in recent years has dealt a heavy blow to the tourist industry and fear of street crime in Brazil has reduced the attraction of Rio de Janeiro as a dream destination for foreigners.
More than 150000 people are directly involved in Chile’s tourist sector, an industry which earns the country more than U.S. $ 950 million each year. The state-run National Tourism Service, in partnership with a number of private companies, is currently running a world-wide campaign, taking part in trade fairs and international events to attract visitors to Chile.
Chile’s great strength as a tourist destination is its geographical diversity. From the
parched
Atacama Desert in the north to the Antarctic snowfields of the south, it is more than 5000 km long. With the Pacific on one side and the Andean mountains on the other, Chile boasts natural attractions. Its beaches are not up to Caribbean standards but resorts such as Vinadel Mar are generally clean and unspoiled and have a high standard of services.
But the trump card is the Andes mountain range. There are a number of excellent ski resorts within one hour’s drive of the capital, Santiago, and the national parks in the south are home to rare animal and plant species. The parks already attract specialist visitors, including mountaineers, who come to climb the technically difficult peaks, and fishermen, lured by the salmon and trout in the region’s rivers.
However, infrastructural development in these areas is limited. The ski resorts do not have as many lifts as their European counterparts and part poor quality of roads in the south means that only the most determined travelers see the best of the national parks.
(A)Air links between Chile and the rest of the world are, at present, relatively poor.
(B)While Chile’s two largest airlines have extensive networks within South America, they operate only a small number of routes to the U.S. and Europe while services to Asia are almost non-existent.
(C)Internal transport links are being improved and luxury hotels are being built in one of its national parks.
(D)Easter Island and Chiles Antarctic Territory are also on the list of areas where the government believes it can create tourist markets.
But the rush to open hitherto inaccessible areas to mass tourism is not being welcomed by everyone. Indigenous and environmental groups, including Greenpeace, say that many parts of the Andes will suffer if they become over-developed. There is a genuine fear that areas of Chile will suffer the cultural destruction witnessed in Mexican and European resorts.
The policy of opening up Antarctica to tourism is also politically sensitive. Chile already has permanent settlements on the ice and many people see the decision to allow tourists there as a political move, enhancing Santiago’s territorial claim over part of Antarctica.
The Chilean government has promised to respect the environment as it seeks to bring tourism potential.
The government will have to monitor developments closely if it is genuinely concerned in creating a balanced, controlled industry and if the price of an increasingly lucrative tourist market is not going to mean the loss of many of Chile’s natural riches.
Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
选项
A、The development of tourism will destroy the country’s environment.
B、The government will be obliged to adjust the development of tourism.
C、Tourism will influence the balance of various industries in the country.
D、The tourist market is based on the abuse of various natural resources.
答案
B
解析
本题为句子简化题,考查考生能否认定文章中某一特定复杂句子所表达的基本内容,即不受细枝末节的干扰,用简化的句子表达原句的基本意思。文中粗体字句子的意思为:要确保建立一个平衡、管理得当的行业,政府必须严格监控旅游业的发展,而不是以智利的自然资源的破坏来赚取旅游业的利润。选项A(旅游业发展会破坏这个国家的环境)的说法太绝对化,C(旅游业将影响各个产业的平衡发展)文中没有提到,D(旅游业发展是建立在滥用各种自然资源的基础上)的说法与原意完全相悖,所以选B(政府有义务协调旅游业的发展)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IayO777K
0
托福(TOEFL)
相关试题推荐
YouwantthepersonyouarecallingintheUKtopayforthecall.Youwanttocallaplacewherethereareproblemscallingt
Whereisthestudentfrom?Whydoesthisproblemexist?
Whereisthestudentfrom?Whatistheproblemmanystudentswithlibrary?
TheproblemthatConstableGraydescribesis
"ResearchMethodology"Closescientificmethodbasedonempiricalevidence(=(21))Findaresearchproblemorques
"ResearchMethodology"Closescientificmethodbasedonempiricalevidence(=(21))Findaresearchproblemorques
"ResearchMethodology"Closescientificmethodbasedonempiricalevidence(=(21))Findaresearchproblemorques
随机试题
张某2021年全年获得劳务报酬收入两次,分别为2000元,5000元。刘某两次劳务报酬所得应预扣预缴个人所得税为()元。
A.指压式B.执笔式C.全握式D.反挑式E.横握式切开范围广、用力较大的切开方式是
我国开展食盐氟化防龋的城市是
A.桑菊饮B.百合固金汤C.桑杏汤D.清金化痰汤E.银翘散某女,40岁,干咳少痰,痰中带血,午后咳甚,五心烦热,潮热盗汗。舌红少苔,脉细数。辨证为肺肾阴虚,治宜选用的方剂是()。
完全退火的目的是()。
根据《建设工程安全生产管理条例》,施工单位的()应当经建设行政主管部门或者其他有关部门考核合格后方可任职。
近年来,人大代表在百姓心中的分量越来越重。每年一次的人民代表大会,老百姓都能触摸到代表履职的“脉搏”,心系人民群众,热议国计民生,力推重要问题解决。这说明()。
前摄抑制是指先学习的材料对识记和回忆后学习的材料所产生的干扰作用:倒摄抑制是指后学习的材料对识记和回忆先学习的材料所产生的干扰作用。根据上述定义。以下哪项只包含倒摄抑制?
不经过频谱搬移直接使用原二进制电信号所固有的频率进行信号发送的数据传输形式被称为______。
A、Anengineroom.B、Abigkitchen.C、Agreattheatre.D、Ahighbuilding.C短文提到:“这种大型喷气式飞机的内部看上去更像一个大剧院。”故C正确。
最新回复
(
0
)