首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
England’s binge-drinking habit is one of the most entrenched in Europe—even Roman invaders wrote about it with horror. Many fear
England’s binge-drinking habit is one of the most entrenched in Europe—even Roman invaders wrote about it with horror. Many fear
admin
2022-10-25
36
问题
England’s binge-drinking habit is one of the most entrenched in Europe—even Roman invaders wrote about it with horror. Many feared that the habit would worsen after the relaxation of licensing hours last November. Doctors, academics and newspapers were joined in opposition by the police and judges, who warned that the reforms were "close to lunacy". The government disagreed and abolished a restrictive regime first imposed during the First World War by David Lloyd George, the prime minister, who wanted to prevent munitions workers from getting too drunk.
While ministers never denied that Britons had an unhealthy attitude to liquor, they argued that much of the crime and disorder that blighted city streets at night was caused by hordes of drunkards rolling out of pubs and clubs at the same time and fighting for the same taxi home. They cited the wartime experience in Australia, where an early closing time had led to a phenomenon dubbed the "six o’clock’s swill”, in which people drank themselves silly against the clock. The hope was that, once hours were relaxed, Britons would adopt more civilised, continental habits, sipping delicately at glasses of Chablis rather than downing ten pints. Were the optimists or the pessimists right?
Since the law was changed, around two-thirds of licensed premises have extended their opening times, most by an hour or so. (Fewer than 1 percent were granted a 24-hour licence.) That smoothed the 11p. m. and 2 a. m. chuck-out peaks and filled in some of the troughs. Local authorities in several large, lively cities, including Birmingham, Nottingham and Manchester, report that the streets are no more disorderly than before. One popular drinkers’ street in Birmingham has seen a dramatic drop in crime (although that may also be because businesses, fearing the worst, paid for street wardens). In London, most strikingly, there has not been a single month since the drinking laws were relaxed when more violent crimes were recorded than in the same month a year earlier. That is also true in Westminster, where many of the capital’s pubs and clubs are clustered. Overall levels of violence in the borough have fallen by 12 percent in the ten months since November 2005, compared with the same period a year before.
The police remain cautious about such positive signs, saying it is still too early to tell what effect liberalisation will have on crime. They point out that local forces have diverted time and money to police late-night drinking, and have been given extra cash by the government. That will run out on Christmas Eve, at which point things may become trickier.
In the meantime, pessimists are marshalling new, more ambitious arguments. Martin Plant of the University of the West of England maintains that freer drinking can lead to long-term problems that are not immediately apparent. Iceland’s capital, Reykjavik, softened drinking laws seven years ago. While policing became easier, more drunkards pitched up at hospital and drink-driving rates soared.
The following statements are true EXCEPT that
选项
A、the English indulgence in alcohol even horrified Roman invaders.
B、the police and judges were in favor of the relaxation of licensing hours.
C、the government did away with a law regulating drinking hours last year.
D、World War I first saw the implementation of the law regulating drinking hours.
答案
B
解析
细节题。题目问的是“下面那一句说法是不正确的?”。由文章第一段第一句“…even Roman invaders wrote about it with horror. ”可知:对于英格兰的豪饮,罗马侵略者也战战兢兢地进行了描述,这与A项内容相符。由第一段第三句“…by the police and judges,who warned that the reforms were ‘close to lunacy’”可知:警察和法官认为这种改革几乎是“精神失常”,这与B项内容不符。由第一段第二句“the relaxation of licensing hours last November”可知C项正确;由第一段最后一句“…a restrictive regime first imposed during the First World War by David Lloyd George,”可知D项正确。故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ie0D777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Writeanessaybasedonthefollowingchart.Inyourwriting,youshould1)describethechart,and2)giveyourcomments.Yous
Americahaslongbeenresistanttoadequatepovertypoliciesbecauseofitsstrongstrainofthinkingthatthepoorareresponsi
Countriesmustcreativelycomplementtheuseoffossilfuelsandrenewableenergyintheinterimpendingwhenrenewableenergyc
SelectiveNewYorkCitypublichighschoolsaresupposedtomakeiteasyforfamiliestoseetheirdetailedadmissioncriteria,
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
Decadesofscientificresearchshowthatstressandanxietyareprevalentproblemsatwork,contributingtodeficitsinemployee
Howshouldwetellthestoryofthedigitalcentury,nowtwodecadesold?Wecouldfocus,asjournalistsdo,onthedestruction
Thehorseandcarriageisthingofthepast,butloveandmarriageisstillwithusandstillcloselyinterrelated.MostAmerica
Theproblemwithtoday’shousingcrisis,politically,isthatitisjustnotallthatvisible.AttheendoftheSecondWorldWa
随机试题
Theymaytakemoretimethanyoungermen,buttheyprobablyclimbwithmoreskillandlesswasteofeffort,andtheycertainlye
暑湿感冒,暑热偏盛,热盛烦渴者,治疗方剂宜首选( )
使用下列哪种支持物不属于薄层电泳A.醋酸纤维素膜B.淀粉C.滤纸D.聚氯乙烯纤维素膜E.硅胶
下列最符合带状疱疹临床表现的是
确定企业所得税税前扣除项目时应遵循的原则有()。
根据下面材料回答问题。2012年建材工业增加值同比增长11.5%,增速回落8个百分点,占全国工业增加值的6.6%。全年水泥产量21.8亿吨、同比增长7.4%,陶瓷砖92亿平方米、同比增长9.4%,天然花岗岩石材4.1亿平方米,同比增长27.2%。平板玻璃
马克思指出:“全部人类历史上的第一个前提无疑是有生命的个人的存在。”《世界人权宣言》指出:“人人生而自由,在尊严和权利上一律平等……人人有资格享受本宣言所载的一切权利和自由,不分种族、肤色、性别、语言、宗教、政治或其他见解、国籍或社会出生、财产、出生或其他
汪峰为代表的中国新摇滚音乐人,在21世纪的第一个十年迅速崛起。汪峰于2013年开始对中国十五个城市进行了巡演。根据最新数据,汪峰本人在2014年的音乐总票房更飙升至1.39亿。在“2014年度演唱会票房排行榜”当中,汪峰以1.39亿元的票房位列第二,仅次于
1.AccordingtotheWallStreetJournal,"Moreandmoreshoppersarebypassinghouseholdnamesforthecheaper,no-nameproducts
TheDemocrats’TradeTroubles LastweekHousespeakerNancyPelosiandCongressmanCharlesRangelshowedg
最新回复
(
0
)