首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Archaeology as a profession faces two major problems. First, it is the poorest of the poor. Only paltry sums are available for e
Archaeology as a profession faces two major problems. First, it is the poorest of the poor. Only paltry sums are available for e
admin
2014-09-18
52
问题
Archaeology as a profession faces two major problems. First, it is the poorest of the poor. Only paltry sums are available for excavating and even less is available for publishing the results and preserving the sites once excavated. Yet archaeologists deal with priceless objects every day. Second, there is the problem of illegal excavation, resulting in muse- um-quality pieces being sold to the highest bidder.
I would like to make an outrageous suggestion that would at one stroke provide funds for archaeology and reduce the amount of illegal digging. I would propose that scientific archeological expeditions and governmental authorities sell excavated artifacts on the open market. Such sales would provide substan- tial funds for the excavation and preservation of archaeological sites and the publication of results. At the same time, they would break the illegal excavator’s grip on the market, thereby de- creasing the inducement to engage in illegal activities.
You might object that professionals excavate to acquire knowledge, not money. Moreover, ancient artifacts are part of our global cultural heritage, which should be available for all to appreciate, not sold to the highest bidder. I agree. Sell nothing that has unique artistic merit or scientific value. But, you might reply, everything that comes out of the ground has scientific value. Here we part company. Theoretically, you may be correct in claiming that every artifact has potential scientific val- ue. Practically, you are wrong.
I refer to the thousands of pottery vessels and ancient lamps that are essentially duplicates of one another. In one small excavation in Cyprus, archaeolo- gists recently uncovered 2,000 virtually indistinguishable small jugs in a single courtyard. Even precious royal seal impressions known as l’melekh handles have been found in abundance—more than 4,000 examples so far.
The basements of museums are simply not large enough to store the artifacts that are likely to be discovered in the future. There is not enough money even to catalogue the finds; as a result, they cannot be found again and become as inaccessible as if they had never been discovered. Indeed, with the help of a computer, sold artifacts could be more accessible than are the pieces stored in bulging museum basements. Prior to sale, each could be photographed and the list of the purchasers could be maintained on the computer. A purchaser could even be required to agree to return the piece if it should become needed for scientific purposes.
It would be unrealistic to suggest that illegal digging would stop if arti- facts were sold on the open market. But the demand for the clandestine product would be substantially reduced. Who would want an unmarked pot when another was available whose provenance was known, and that was dated strati-graphically by the professional archaeologist who excavated it?
The author’ s argument concerning the effect of the official sale of duplicate artifacts on illegal excavation is based on which of the following assumptions?
选项
A、Prospective purchasers would prefer to buy authenticated artifacts.
B、The price of illegally excavated artifacts would rise.
C、Computers could be used to trace sold artifacts.
D、Illegal excavators would be forced to sell only duplicate artifacts.
E、Money gained from selling authenticated artifacts could be used to investigate and prosecute illegal excavators.
答案
A
解析
作者在出售文物复制品对非法发掘造成的影响的论证中做了哪一假设?assumption类型逻辑题。作者推论,有标有明确年代的合法文物出售,人们对无标志产品需求将减少。A.正确。买主都更喜欢买真文物。正是指出了这一推理中的潜在假设。B.非法开掘的文物会涨价。无。C.计算机跟踪已售出文物。这是作者肯定的事实。D.非法盗掘者将被迫出售复制文物。无。E.卖真文物的钱可被用来调查,检举非法开掘。无。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IgtO777K
本试题收录于:
GMAT VERBAL题库GMAT分类
0
GMAT VERBAL
GMAT
相关试题推荐
Consumersshoulddo______thansimplycomplainaboutthepoorqualityofgoods.
Inwhatnowseemsliketheprehistorictimesofcomputerhistory,theearlypost-warera(战后时期),therewasaquitewidespreadc
Computertechnologyisadvancingsofastthatoldhardwarequicklybecomescompletelyobsolete.Theelectronicwaster(e-waste)
UsedtoTVshows,whereeverythingisquickandinteresting,theydonothavethepatiencetoreadanarticlewithoutpictures:
Packagingisaveryimportantformofadvertising.Apackagecansometimesmotivatepeopletobuyproducts.Forexample,alittl
Whenyoucalledmethismorning,I______thenewspaper.
Afterbeingtestedinmanyways,thisnewly-designedmachinewill______inthenearfuture.
Toomanypeoplethinkthatintelligenceisagiftofnatureandthatthereislittleanyonecandotoimprovetheirs.【T1】IQtest
WhetheryouarehikingthroughthemagnificentredwoodsofNorthernCalifornia,sleepingunderthebrilliantstarsoftheTexas
随机试题
下列不属于公司资本原则的是()
妊娠中期,腹大异常,腹部胀满,胸胁满闷,行动艰难,小便短少,甚至不通,其病因病机是
自身输血提供了大量血液的来源,可以有效缓解血液紧张的状况,但对患者总血容量的估计和可采集血液剂量的计算至关重要。下列描述采血量计算错误的是
患者男,22岁,因火灾致面部烧伤入院。体检发现,病人声音嘶哑,口鼻处有黑色分泌物,鼻毛烧焦。该患者目前最主要的危险是
监理工程师对承包单位的现场施工准备所进行的质量控制工作包括( )。
放弃现金折扣的成本受折扣百分比、折扣期和信用期的影响。下列各项中,使放弃现金折扣成本提高的情况有()。
定性研究注重事实的本质和整体性,研究的成败取决于( )。
2006年,全国农村外出从业劳动力中,男性劳动力8434万人,占64%。从年龄构成上看,20岁以下占16.1%;21~30岁占36.5%;31~40岁占29.5%;41~50岁占12.8%;51岁以上占5.1%。从文化程度看,文盲占1.2%;小学文化程度占
西方新闻媒体在处理事故类新闻的时候,已经形成了一些成熟的模式:在披露事故发生细节的同时,重点表明消息来源或者证据,同时还要有提示性的语言,说明这些信息只是在某个阶段,来自某些部门或者个人的意见。从表面上来看,新闻媒体这样做似乎是画蛇添足,但在不了解事实真相
如下图所示,吉尔福特的智力三维结构模型中,a、b、c分别代表()
最新回复
(
0
)