首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
I came across an old country guidebook the other day. It listed all the tradesmen in each village , and it was impressive to see
I came across an old country guidebook the other day. It listed all the tradesmen in each village , and it was impressive to see
admin
2016-08-30
59
问题
I came across an old country guidebook the other day. It listed all the tradesmen in each village , and it was impressive to see the past variety of services which were available on one’ s own doorstep in the late Victorian countryside.
Nowadays a traveler in rural England might conclude that the only village tradesmen still flourishing were either selling frozen food to the villagers or selling antiques to visitors. Nevertheless, this would really be a false impression. On the surface, there has been a decline of village commerce, but its power is still remarkable.
Our local grocer’s shop, for example, is actually expanding in spite of the competition from supermarkets in the nearest town. Women sensibly prefer to go there and exchange the local news while doing their shopping, instead of queuing up at a supermarket. And the grocer knows well that personal service has a considerable cash value.
His prices may be a bit higher than those in the town, but he will deliver anything at any time. His assistants think nothing of bicycling down the village street in their lunch hour to take a piece of cheese to an old retired woman who sent her order by word of mouth with a friend who happened to be passing. The richer customers telephone their shopping lists and the goods are on their doorsteps within an hour. They have only to hint at a fancy for some commodity outside the usual stock and the grocer, a red-faced figure, instantly obtains it for them.
The local grocer’ s shop is expanding because______.
选项
A、the competition there is weak
B、it is a place for women to chat
C、it provides good personal service
D、the goods there are more valuable
答案
C
解析
逻辑推理题。当地杂货店规模不断扩大的原因虽在第三段提到了妇女们在那儿购物可以顺便聊聊本地新闻,但主要原因是第三段结尾时提到的“杂货店主深知personal service的价值相当大”,第四段举例杂货店的送货上门服务,由此可推断C正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IqRO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Forthousandsofyears,peoplethoughtofglassassomethingbeautifultolookat.Onlyrecently【C1】______cometo【C2】______s
Forthousandsofyears,peoplethoughtofglassassomethingbeautifultolookat.Onlyrecently【C1】______cometo【C2】______s
Wehavetostopourworkbecausethecompanyhas______money.
______Japanese,shehastostudyanotherforeignlanguage.
Alittleboyinvitedhismothertoattendhisschool’sfirstteacher-parentmeeting.Tothelittleboy’s【C1】______shesaidshe
MrSmithfeelsgreatly______withhisson’sperformanceinschoolasheisalwaysthetopofhisclass.
ItwasaquarterpastnineasMariehurriedintotheofficebuildingwhereshewasgoingtowork.Herhusmovedslowlyalongthr
Whatdocats’eyesandhighwayreflectorsignshaveincommon?Theybothactasretro-reflectors(反响反射器).Almosteveryonehas
Americanswhoremember"thegoodoldclays"arenotaloneincomplainingabouttheeducationalsysteminthiscountry.Immigrant
NocountryintheworldhasmoredailynewspapersthantheUSA.Therearealmost2,000ofthem,ascomparedwith180inJapan,1
随机试题
A.CMVB.HPVC.HSVD.AIDSE.HIV人类乳头瘤病毒
无菌盘铺后,待用前应避免_______;有效期不超过_______。
坚持陆海统筹,发展海洋经济,科学开发海洋资源,这是()的内容。
偿债备付率指标中“可用于还本付息的资金”包括()。
企业应当根据其生产经营特点、生产经营组织类型和成本管理要求,选择恰当的成本计算对象,确定成本计算方法。()
书话贵在体现作者独到的品书心得,不仅提供有关书的知识,而且也需研求学问,一己之见。即使是对事实、材料的陈述,也能见出作者辨析、取舍的______。所以,书话中的高手,往往也就是学问上的大家。填入画横线部分最恰当的一项是:
分析现场直播电视新闻节目的选题原则与策划方案。(上海大学2016年研)
A.PersonalEffectonOnePatientB.ItsPotentialforDiseaseSuffersintheMostSeriousStagesofTheirIllnessC.ReserchEv
Readthetextbelowaboutidleness.Foreachquestion(31-40),writeonewordinCAPITALLETTERSonyourAnswerSheet.Thereis
Thecivilservantsheldastriketoprotest______.
最新回复
(
0
)