首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Much of the debate about multiculturalism in the UK is crass, ignorant and misconceived. The new critics, from the left in parti
Much of the debate about multiculturalism in the UK is crass, ignorant and misconceived. The new critics, from the left in parti
admin
2019-06-10
17
问题
Much of the debate about multiculturalism in the UK is crass, ignorant and misconceived. The new critics, from the left in particular, risk contributing to the very processes they decry, since they are so dismissive of the achievements that mark this country out from others, particularly in Europe. I can’t think of any other EU state that has been more successful than the UK in managing cultural diversity.
In this country, we need more multiculturalism, not less. That is to say, we should concentrate upon developing further links between different ethnic and cultural communities, and upon dialogue even when on the surface it seems to create problems. Jack Straw’s remarks about women who wear the veil have provoked huge controversy. But he was right to raise the issue, because he was emphasizing the importance of connection and communication. In a pluralistic society all groups should accept the need for interrogation from others — it is the condition of producing mutual respect, rather than undermining it. He was not suggesting any sort of coercion.
Pakistani groups in particular featured in the riots that happened in Oldham, Leeds and Bradford in the 1990s and early 2000s. At that time as well, multiculturalism came in for a bashing: it was widely blamed in the press for creating segregation between Pakistani and local white communities. These claims were made, however, by writers with scant knowledge of the neighbourhoods in question.
A sociologist at the University of Leeds, Ludi Simpson, later studied the communities concerned in depth and — something often neglected — over time. He found that segregation was far lower than most outside commentators had suggested. Many Pakistani families originally living in the inner-city areas had in fact moved out across the years to middle-class neighbourhoods or rural areas. Contrary to the idea that the Asian (mostly Muslim) groups wanted to keep to themselves, the evidence showed a desire for more mixing, with most wanting independent lifestyles away from too much ethnic clustering.
For much of the 20th century the main perceived social problem was that of class conflict. Class differences continue to overlap with cultural and ethnic divisions. But for us today the perceived social problem is that of the management of diversity: delivering its benefits, which are many, while containing the conflicts and costs that it can incur. We shan’t get anywhere in pursuing such goals if we abandon multiculturalism.
Ludi Simpson’s study showed that______.
选项
A、the cluster of mixed ethnic groups likely gave rise to ethnic tension
B、the Pakistani groups tended to live peacefully much more than before
C、the Muslim community mostly kept separate from other communities
D、the wish to live exclusively with one’s own ethnic groups was a myth
答案
D
解析
本题是细节事实题,考查第四段最后一句话的意思,关键点:Contrary to the idea…。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IqUO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Oneofthe______ofthetrainingprogramisthatitenablestheyoungpeopletobebettercandidatesforemployment.
Cellscannotremainaliveoutsidecertainlimitsoftemperature,andmuchnarrowerlimitsmarkthebound-ariesofeffectivefunc
OnSeptember7,2001,a68-year-oldwomaninStrasbourg,France,hadhergallbladder(胆囊)removedbysurgeonsoperating,viacomp
LastyearFrenchdriverskilled【C1】______than5,000peopleontheroadsforthefirsttimeindecades.Creditgoeslargely【C2】_
Thehumanearcontainstheorganforhearingandtheorganforbalance.Bothorgansinvolvefluid-filledchannelscontaininghai
Thehumanearcontainstheorganforhearingandtheorganforbalance.Bothorgansinvolvefluid-filledchannelscontaininghai
Inordertoworkheretheforeignerneedsaworkpermit,whichmustbe【C1】______forbyhisprospectiveemployer.Theproblemher
ThehistoryofresponsestotheworkoftheartistSandroBotticelli(1444—1510)suggeststhatwidespreadappreciationbycritics
Inthesearchforsolutiontoseeminglyoverwhelmingproblems,itbecameincreasingly______toincluderadical,evenrevolution
Thehumanearcontainstheorganforhearingandtheorganforbalance.Bothorgansinvolvefluid-filledchannelscontaininghai
随机试题
什么是胆囊三角?其内通过什么结构?
以下关于局部麻醉药构效关系不正确的说法有
下列选项不属于交易成本的来源的是()。
【背景资料】某施工项目正式动工前,施工项目部向监理机构提交了“施工现场质量管理检查记录”表,见表1。请根据背景资料完成相应小题选项。()对现场施工安全负总责。
如果在搭接网络计划中出现EFj>(EFi+FTFi,j)的情况时,说明()。
如果央行允许人民币继续贬值,那么市场对于人民币贬值的预期就容易强化。如果市场形成较强的人民币贬值预期,大量的资金就会流出我国。资金流出我国,不仅会慢化这种人民币的贬值预期,导致更多的资金流出我国,而且可能会导致我国资产价格全面下跌,继而可能引爆金融市场的区
(2008年四川)下面的四句话中有一句多一个“只”,请找出这一句。()
下列选项属于测验稳定性或多次测量结果一致性程度的是()
简述罗杰斯的人格观。
设A,B为同阶方阵,(1)如果A,B相似,试证:A,B的特征多项式相等.(2)举一个二阶方阵的例子说明(1)的逆命题不成立.(3)当A,B均为实对称矩阵时,试证:(1)的逆命题成立.
最新回复
(
0
)