首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Much unfriendly feeling towards computers has been based on the fear of widespread unemployment resulting from their introductio
Much unfriendly feeling towards computers has been based on the fear of widespread unemployment resulting from their introductio
admin
2016-09-28
101
问题
Much unfriendly feeling towards computers has been based on the fear of widespread unemployment resulting from their introduction. Computers are often used as part of automated(自动化的)production systems requiring a least possible number of operators, causing the loss of many jobs. This has happened, for example, in many steelworks.
On the other hand, computers do create jobs. They are more skilled and better paid, though fewer in number than those they replace. Many activities could not continue in their present form without computers, no matter how many people are employed. Examples are the check clearing(交换)system of major banks and the weather forecasting system.
When a firm introduces computers, a few people are usually employed in key posts(such as jobs of operations managers)while other staff are re-trained as operators, programmers, and data preparation staff. After the new system has settled down, people in non-computer jobs are not always replaced when they leave, resulting in a decrease in the number of employees. This decrease is sometimes balanced by a substantial increase in the activity of the frim, resulting from the introduction of computers.
The attitudes of workers towards computers vary. There is fear of widespread unemployment and of the takeover of many jobs by computer-trained workers, making promotion for older workers not skilled in computers more difficult.
On the other hand, many workers regard the trend toward wider use of computers inevitable. They realize that computers bring about greater efficiency and productivity, which will improve the condition of the whole economy, and lead to the creation of more jobs. This view was supported by the former British Prime Minister, James Callaghan in 1954, when he made the point that new technologies hold the key to increased productivity, which will benefit the economy in the long run.
According to the passage, what results from the introduction of computers?
选项
A、After re-training, all employees in the firm get new jobs.
B、A considerable proportion of people are employed in key posts.
C、The firm keeps all of its original staff members.
D、The decrease in staff members may be balanced by the increase of firm activities.
答案
D
解析
事实细节题。A项中的“all”,过于绝对,同时根据第三段第一句可判断A错。B项也与第三段第一句中的“…a few people...employed in key posts...”文意相反。C项与文意不符,文章中说有很多人会失业。根据文章第三段最后一句话“这个减少有时会被公司里其他由于计算机的引进而显著增加的活动所平衡掉。”与D项意思相符,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IsCO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Inmodern______areas,greatchangesaretakingplaceatanacceleratingspeed.
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshaveastyleoftheirown.【C1】______theturnofthecenturywhenjazzwasborn,Americ
______everyoneelsewouldn’tgotothemountainarea,hewentwithoutasecondthought.
Willyouplease______itagaininEnglish?
Itiswrongforsomeoneinsuchahigh______inthegovernmenttobehavesobadlyinpublic.
Neatnessandpersonalcleannesshavebeenaroundforagesandhavebecomeanimportantpartofeveryone’sdailyroutine.Youmig
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopicLearningEnglish.Youshouldwriteatleast120wo
Inwhatnowseemsliketheprehistorictimesofcomputerhistory,theearlypost-warera(战后时期),therewasaquitewidespreadco
SpeakerA:Firstly,allowmetointroducemyself.MynameisJohnBrown,managerofthecompany.SpeakerB:______
Theyspentalltheirsparetime________theirsparemoney,ontheirexperiments.
随机试题
交易性金融资产
加味乌药汤组成药物中无
宜入丸散,不入煎剂的中药是( )。
某公司正在开会讨论投产一种新产品,对以下收支发生争论,你认为不应列入该项目评价的现金流量有()。
根据《基础教育课程改革纲要》的规定,我国初中阶段课程设置主要是()。
光交换的器件有()。
市净率较低的股票,投资价值较高,所以在判断某只股票的投资价值时,不需要考虑其他因素。()
结合材料回答问题:材料1新时代中国青年要锤炼品德修为。人无德不立,品德是为人之本。止于至善,是中华民族始终不变的人格追求。我们要建设的社会主义现代化强国,不仅要在物质上强,更要在精神上强。精神上强,才是更持久、更深沉、更有力量的。青年要
Insomecountrieswherethereishighlevelofpoverty,andwheremanyparentsareilliterate,"BooksinHomes"programhavebee
InAmericanhighschoolstoday,it’stakenasagiventhatextracurricular(课外的)activitiesbringstudentsofdifferentracesto
最新回复
(
0
)