首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
One source of a poor self-concept is an inaccurate self-perception. Such unrealistic pictures sometimes come from being overly h
One source of a poor self-concept is an inaccurate self-perception. Such unrealistic pictures sometimes come from being overly h
admin
2010-02-17
54
问题
One source of a poor self-concept is an inaccurate self-perception. Such unrealistic pictures sometimes come from being overly hard on yourself, believing that you’re worse than the facts indicate. By learning to take a realistic view of yourself, it will be possible to see whether you have been selling yourself short. Of course, it would be foolish to deny that you could be a better person than you are, but it’s also important to recognize your strengths.
An unrealistically poor self-concept can also arise from the inaccurate feedback of others. Perhaps you are in an environment where you receive an excessive number of downer messages, many of which are undeserved, and a
minimum of upper messages. We’ve known many housewives, for example’ who have returned to college after many years spent in homemaking, where they received virtually no recognition for their intellectual strengths. It’s amazing that these women have the courage to come to college at all, so low are their self-concepts; but come they do, and most are excited to find that they are much brighter and more competent intellectually than they suspected. In the same way, workers with overly critical supervisors, children with cruel "friends", and students with unsupportive teachers all tend to have low self-concepts owing to excessively negative feedback.
If you fall into this category, it’s important to put the unrealistic evaluations you receive to attention and then to seek out more supportive people who will acknowledge your value as well as point out your shortcomings. Doing so is often a quick and sure boost.
Why does the author think women usually have a poor self-concept of themselves?
选项
A、because most of them work at home.
B、Because most of them have little schooling.
C、Because most of them are less competent than men.
D、Because their work is rarely praised.
答案
D
解析
此题为细节题。答案在第二段。线索词为“received virtually no recognition”,据此,D项“因为她们的工作很少受到称赞”符合题意。A项有悖常理,因为持家不是造成此问题的必要条件。B项与文中矛盾,很难想象一个没有受过教育的人能“returned to college”。C项文中未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/IwnK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
PassageTwoWhatdoestheauthormeanbysaying"buydifferently"inPara.4?
PassageOne(1)WhenMr.Marchlosthispropertyintryingtohelpanunfortunatefriend,thetwooldestgirlsbeggedtobe
PassageThree(1)Themoreresponsibilityyoutakeonatworkandinlife,themoreoftenyoufacegray-areaproblems.Thes
PassageThreeAccordingtothepassage,whatcancustomersdoinanAmericansteakhouse?
PassageThreeWhat’sthepurposeoftheauthorinwritingthispassage?
Althoughthefirstyearisreallyimportantforlanguagedevelopmentinchildren,majorlearningcontinuesthroughoutachild’s
Culturesaredifferentbecausethelocationstheyexistinaredifferent.Somepeoplelivinginthedesertaregoingto
Culturesaredifferentbecausethelocationstheyexistinaredifferent.Somepeoplelivinginthedesertaregoingto
ANewNeedforTrafficLightsSpaceisgettingcrowded.That’sthelatestworryformanyscientists.Abouttenthousando
ffyoudon’tagreewithme,feelfreeto______yourownproposals.
随机试题
临床上所指的黄疸是指血清总胆红素超过
对CT机的X线管阳极热容量的描述,错误的是
某女,50岁,体胖,患高血压病,证属脾虚湿盛、痰浊内阻,证见眩晕,头痛,如蒙如裹,胸脘闷闷。医师处以半夏天麻丸,此因该成药的()。
下列各项中,属于总分类会计科目的是()。
根据《公司法》的规定,股份有限公司的下列文件中,股东有权要求查阅的有()。
业主委员会委员除了要符合当选委员的条件外,如果有()的,经业主大会会议通过,其业主委员会委员的资格应当终止。
下列属于旅游合同标的的是()。
所谓社会投资,是指通过公共投入的方式去增大()和发展各项社会事业。
曲线y=(x≤1)的长度是
求极限.
最新回复
(
0
)