首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Visitors to St. Paul Cathedral are sometimes astonished as they walk round the space under the arch to come up a statue which wo
Visitors to St. Paul Cathedral are sometimes astonished as they walk round the space under the arch to come up a statue which wo
admin
2010-05-25
45
问题
Visitors to St. Paul Cathedral are sometimes astonished as they walk round the space under the arch to come up a statue which would appear to be that of a retired armed man meditating upon a wasted life. They are still mare astonished when they see under it an inscription indicating that it represents the English writer, Samuel Johnson. The statue is by Bacon, but it is not one of his best works. The figure is, as often in eighteenth-century sculpture, clothed only in a loose robe that leaves arms, legs and one shoulder bare. But the strangeness for us is not one of costume only. If we know anything of Johnson, we know that he was constantly iii all through his life; and whether we know anything of him or not we are apt to think of a literary man as a delicate, weakly, nervous sort of person. Nothing can be further from that than the muscular statue. And in this matter the statue is perfectly right. And the fact which it reports is far from being unimportant.
The body and the mind are closely interwoven in ail of us, and certainly in Johnson’s case the influence of the body was extremely oblivious. His melancholy, his constantly repeated conviction of the general unhappiness of human life, was certainly the result of his constitutional infirmities. On the other hand, his courage, and his entire indifference to pain, was partly due to his great bodily strength. Perhaps the vein of rudeness, almost of fierceness, which sometimes showed itself in his conversation, was the natural temper of an invalid and suffering giant. That at any rate is what he was. He was the victim from childhood of a disease that resembled St. Vitus’s dance. He never knew the natural joy of a free and vigorous use of his limbs; when he walked it was like the struggling walk of one in irons. All accounts agree that his strange gestures and contortions were painful for his friends to witness and attracted crows of starters in the streets.
But Reynolds says that he could sit still for his portrait to be taken, and that when his mind was engaged by a conversation the convulsions ceased. In any ease, it is certain that neither this perpetual misery, nor his constant fear of losing his reason, nor his many grave attacks of illness, ever induced him to surrender the privileges that belonged to his physical strength~. He justly thought no character so disagreeable as that of a chronic invalid, and was determined not to be one himself. He had known what it was to live on four pence a day and scorned the life of sofa cushions and tea into which well-attended old gentlemen so easily slip.
According to the passage, which is NOT true to Johnson?
选项
A、He once did not have enough money to live on.
B、He lived singly in the past.
C、He was a littlie cynical.
D、He received little care from his friends.
答案
D
解析
综合推断题。根据文章倒数第二句话,我们知道“He justly thought no character so disagreeable as that of a chronic invalid, and was determined not to be one himself”,他很有自知之明地认识到,没有谁会像一个慢性病人那样的废物令人生厌,所以决定不让自己成为这样一个拖油瓶;并且根据最后一句“to live on four pence a day”,每天生活开支仅仅四美分,可以看出他以前是一个人生活,这种窘境也证实了选项A 。根据“scorned the life of sofa cushions and tea...”可以排除 C ;而根据文章第二段最后一句“his strange gestures and contortions were painful for his friends to witness”,我们推知朋友还是很关心他的,所以选D 。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Iy2K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Shewillhavetofindsomewhereelsetowork,forshecan’t______thisloudnoiseanylonger.
Somepeoplesaythatphysicalexerciseshouldbearequiredpartofeveryschoolday.Otherpeoplebelievethatstudentsshould
Venus,oneofthefourinnerplanetsofoursolarsystem,istheclosestbodyintheskyapartfromtheMoon,sometimescomingo
Afterthecameramanhadtakenthreeorfourphotographsofthesoldierants,hefoundtheyhad______alloverhisfeet.
Onesourceofapoorself-conceptisaninaccurateself-perception.Suchunrealisticpicturessometimescomefrombeingoverlyh
TheRussianMilitarysaysitwill______.
Thetrainclatteredoverpointsandpassedthroughastation.Thenitbegansuddenlytoslowdown,presumablyinobediencetoa
Thesoldiersstoppedattheedgeofawood,______wastherightplaceforanambush.
Britain’spressisunusual______itisdividedintotwoverydifferenttypesofnewspapers:thequalitypressandthepopularp
Whenevertwoormoreunusualtraitsorsituationsarefoundinthesameplace,itistemptingtolookformorethanacoincident
随机试题
有关肌瘤的疼痛症状,哪项不正确:
某患者,男,30岁,症见咽中不适,如有物梗阻,咽之不下,咯之不出,胸中闷窒,兼胁痛。苔白腻,脉弦滑。请回答下列问题:针对此证,应采用的治法是
某三层钢筋混凝土框架结构位于土岩组合地基上,地基土的fak=220kPa,下卧基岩面为单向倾斜、岩面坡度大于10%,基底下的土层厚度为2.0m。下卧基岩表面坡度最大值为下列()项时,可不作地基变形验算。
背景某国污水治理工程SC-23标系亚行投资的国际招标项目,工程为直径2.5m、2.0m、1.5m等不同管径的钢筋混凝土管排水干线,长8431m,采用顶管施工;检查井采用沉井方法施工;工程地处旧城区、交通主干道,管道埋深5—10m,地层土质为淤泥质黏土。中
如果某类凭证要求必须在贷方出现某一科目,应该选择()限制类型的凭证。
作为职业道德规范—“诚信”的特征包括()
下列句子中没有语病的一项是()。
监督宪法实施的主要内容包括()。
ThepurposeofthismemoistoletyouknowthatsometechniciansfromtheITteamwillcomeinat11amthismorningtocheckt
WhichofthefollowingisNOTtheorganofspeech?
最新回复
(
0
)