首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Of all the areas of learning the most important is the development of attitudes. Emotional reactions as well as logical thought
Of all the areas of learning the most important is the development of attitudes. Emotional reactions as well as logical thought
admin
2010-07-14
58
问题
Of all the areas of learning the most important is the development of attitudes. Emotional reactions as well as logical thought processes affect the behavior of most people.
"The burnt child fears the fire" is one instance; another is the rise of despots (暴君) like Hitler. Both these examples also point up the fact that attitudes stem from experience. In the one case the experience was direct and impressive; in the other it was indirect and cumulative. The Nazis (纳粹分子) were indoctrinated (灌输) largely by the speeches they heard and the books they read.
The classroom teacher in the elementary school is in a strategic position to influence attitudes. This is true partly because children acquire attitudes from those adults whose words they respect.
Another reason why it is true is that pupils often explore somewhat deeply into a subject in school that has only been touched upon at home or has possibly never occurred to them before. To a child who had previously acquired little knowledge of Mexico, his teacher’s method of handling such a unit would greatly affect his attitude toward Mexicans.
The media through which the teacher can develop wholesome attitudes are innumerable. Social studies, science matters of health and safety, the very atmosphere of the classroom ... these are a few of the fertile fields for the introduction of proper emotional reactions.
However, when children come to school with undesirable attitudes, it is unwise for the teacher to attempt to change their feelings by sweet-talking or scolding them. She can achieve the proper effect by helping them obtain constructive experiences.
To illustrate, first-grade pupils afraid of policemen will probably alter their attitudes after a classroom chat with the neighborhood officer in which he explains how he protects them. In the same way, a class of older children can develop attitudes through discussion, research, outside reading and all-day trips.
Finally, a teacher must constantly evaluate her own attitudes, because her influence can be deleterious (有害的) if she has personal prejudices. This is especially true in respect to controversial issues and questions on which children should be encouraged to reach their own decisions as a result of objective analysis of all the facts.
The central idea conveyed in the passage is that ______.
选项
A、attitudes affect our actions
B、teachers play a significant role in developing or changing pupils’ attitudes
C、attitudes can be changed by some classroom experiences
D、the elementary school is a more effective milieu (环境) for developing wholesome attitudes than high school or college
答案
B
解析
主旨题。作者在介绍了态度的重要性和来源之后,在第三段第一句提出小学教师对学生的学习态度的发展具有战略性的影响,后面的段落都围绕这个主题展开。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/J27K777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Directions:Inthispart,youwillhave15minutestogooverthepassagequicklyandanswerthequestionsonAnswerSheet1.Fo
Africanelephantshavebeenslaughteredatalarmingrateoverthepastdecade,largelybecausetheyaretheprimarysourceofth
A、Usesofcoldseawater.B、Irrigatingdesertareas.C、Techniquesforpreservingtheenvironment.D、Techniquesofcultivatingpl
Researchersinthefieldofpsychologyhavefoundthatoneofthebestwaystomakeanimportantdecision,suchaschoosingaun
Eatingbetterandmoreadventurouslyisbecominganobsession,especiallyamongpeoplewithmoneytospend.Healthiereating—and
Asoccerreferee【B1】______forscoringagoalwhiletakingchargeforagamehas【B2】______afterbeingfoundguiltyofbringin
Asoccerreferee【B1】______forscoringagoalwhiletakingchargeforagamehas【B2】______afterbeingfoundguiltyofbringin
A、Itshouldn’tcostalottorepair.B、It’sprobablydifficulttodrive,C、Thewomancouldprobablyfixitherself.D、It’srathe
A、Itisasmallamounttopayforsomuchpreciousmetal.B、Itisdifficulttojudgethevalueofsuchanobject.C、Itisreason
随机试题
社会工作者小陈接待了前来求助的初中生小红,经过面谈和预估,小陈发现小红和母亲的沟通存在困难。针对小红的问题,小陈开展的下列服务中,属于直接介入的有()。
眼分泌物为黏稠状,分泌物中嗜酸性白细胞增多眼部有少许黏稠分泌物、黏性或白色泡沫样分泌物,结膜充血,有乳头增生或滤泡形成
从末次月经的第一天算起,阳历预产期的推测为()
香港入境货物的木质包装,使用针叶树木质包装的需提供该国《植物检疫证书》。( )
下列有关基因工程的叙述,错误的是()。
敌人已经发现我们了,这里不能久留,今晚六点出发瓦窑堡。
钟某性情暴躁,常殴打妻子柳某,柳某经常找同村未婚男青年杜某诉苦排遣,日久生情。现柳某起诉离婚,关于钟、柳二人的离婚财产处理事宜,下列哪一选项是正确的?()[2016年法考真题]
高考过后,同学们都在思考以后的发展,比如报考什么大学,选择什么专业等,而璐璐则看上去很轻松,他说这些父母都替他规划好了,只要听父母的就没错,璐璐的情况属于()。
数据流图是描述数据在软件中流动和变换的过程,而对数据流图中所包含的元素的定义则是()。
Knowledgemaybeacquiredthroughconversation,watchingtelevisionortraveling,butthedeepestandmost【B1】______wayisthrou
最新回复
(
0
)