首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
As the basic building block of communication, words communicate meaning, but as we have seen, the meanings of words are very muc
As the basic building block of communication, words communicate meaning, but as we have seen, the meanings of words are very muc
admin
2015-02-09
49
问题
As the basic building block of communication, words communicate meaning, but as we have seen, the meanings of words are very much influenced by culture. Meaning is in the person, not in the word, as each person is the product of a particular culture that passes on shared and appropriate meanings. Thus, if we want to learn to communicate well in a foreign language, we must understand the culture that gives that language meaning. Culture gives meaning and provides the context for communication, and the ability to communicate allows us to act out our cultural values and to share our language and our culture.
But our own native language and culture are so much a part of us that we take them for granted. When we travel to another country, it’s as if we carry along with our passports, our own culturally designed lenses(镜头)through which we view the new environment Using our own culture as the standard by which to judge other languages and cultures is called ethnocentrism(民族优越感)and although unintentional, our ethnocentric ways of thinking and acting often get in the way of our understanding other languages and cultures. The ability and willingness to change lenses when we look at a different culture is both the cure and the prevention for such cultural blindness. Studying a new language provides the opportunity to practice changing lenses when we also learn the context of the culture to which it belongs.
What does the author mean by saying that "Meaning is in the person, not in the word"(Line 2, Para. 1)?
选项
A、The person gives the real meaning to the word, not the word itself.
B、The word has no meaning.
C、We need to understand what a person says.
D、We need to know the speaker so that we may understand him
答案
A
解析
语义题。第一段首句说明词语的含义深受文化的影响,第二句后半部分又说人是特定文化的产物。综合理解可以得出,词语的真正含义是人赋予的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/J5UC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Tobeagoodteacher,youneedsomeofthegiftsofagoodactor:youmustbeableto【56】theattentionandinterestofyourstud
Thefireis______,althoughthesmellofsmokeisstillstrong.
Livinginthewesternpartofthecountryhasitsproblems,______obtainingfreshwaterisnottheleast.
Morethanfortythousandreaderstolduswhattheylookedforinclosefriendships,whattheyexpected【56】friends,whattheywer
Mostofusgrowuptakingcertainthingsforgranted.Wetendtoassumethatexpertsandreligiousleaderstellus"thetruth".
Onesummernight,onmywayhomefromworkIdecidedtoseeamovie.Iknewthetheatrewouldbeair-conditionedandIcouldn’t
In1957adoctorinSingaporenoticedthathospitalsweretreatinganunusualnumberofinfluenzalikecases.Influenzaissometi
"Happinessconsistsinthemultiplicityofagreeableconsciousness,"wroteSamuelJohnson,afamousBritishwriterandlexicogr
随机试题
男性,57岁,因急性下壁心肌梗死入院。检查:血压90/60mmHg,心率42次/分,律齐,最可能的心律失常是
临床上区分高位肛瘘与低位肛瘘的标志为
应用洋地黄治疗心衰时,幼儿心率减慢每分钟低于多少次应立即停药,并报告医师( )。
()是商业银行的一大特色。
将以下6个句子重新排列组合,最连贯的是()。(1)而大量新建筑不是增强而是削弱了城市的文化身份和特征,使城市景观变得生硬、浅薄和单调。(2)它表现出每个城市过去的丰富历程,也体现城市未来的追求和发展方向。(3)城市形象
(南京大学2015)ABC企业计划进行长期股票投资,企业管理层从股票市场上选择了两种股票:甲公司股票和乙公司股票,ABC企业只准备投资一家公司的股票。已知甲公司股票现行市价为每股6元,上年每股股利为0.2元,预计以后每年以5%的增长率增长。乙公司股票现行市
CharacteristicsofAmericanCultureI.PunctualityA.Goingtothetheaterbe(1)_____twentyminutesprior(1)______B.Eate
A、Womenwouldearnmorethanmen.B、Whitemenwouldearnmorethanblackmet.C、Therewouldbelessdiscrimination.D、Blackmen
Upto80percentoftimespentonlineatworkiswasted,accordingtoanewstudyfromKansasStateUniversity.Itsuggeststhat
A、Copperandiron.B、Copperandtin.C、Ironandtin.D、Copperandzinc.B短文提到:“过了一些时候,人类知道了如何制造我们现在称之为青铜的东西。青铜是铜和锡的合金。”B正确。具体的物质
最新回复
(
0
)