首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Every object tells a story. Even the most ordinary objects can present us with powerful images. Sometimes it is the ordinary nat
Every object tells a story. Even the most ordinary objects can present us with powerful images. Sometimes it is the ordinary nat
admin
2011-03-01
64
问题
Every object tells a story. Even the most ordinary objects can present us with powerful images. Sometimes it is the ordinary nature of these objects that actually makes them so extraordinary. Such is the case with an old leather shoe in a museum in Alaska. At first glance it does not look like much. It is a woman’s shoe of a style popular in 1890s. But what is unique about this shoe is where it was found. It was discovered on the Chilkoot Pass, the famous trail used by the people seeking gold in Alaska. Who it belonged to or why it was left there is not known. Was it perhaps dropped by accident as the woman climbed up the 1, 500 stairs carved out of ice? Or did she throw away goods that she didn’t need or order to travel lighter?
Over 100, 000 people with "gold fever" made this trip hoping to become millionaires. Few of them understood that on their way they would have to cross a harsh wilderness. Unprepared for such a dangerous journey, many died of starvation and exposure to the cold weather. The Canadian government finally started requiting the gold seekers to bring one ton of supplies with them. This was thought to be enough for a person to survive for one year. They would carry their supplies in backpacks each weighing up to fifty pounds; it usually took at least 40 trips to get everything to the top and over the pass. Whoever dropped the shoe must have been a brave and determined woman. Perhaps she was successful and made it to Alaska. Perhaps she had to turn back in defeat. No one will ever know for sure, but what we do know is that she took part in one of the greatest adventures in the 19th century.
what does the author of the passage would like us to remember?
选项
A、Gold fever was not worth the lives of many people.
B、Simple objects can stimulate our imagination.
C、Lost shoes should be sent to museums for exhibition.
D、Alaska was not a place suitable for making a living.
答案
A
解析
本题考查文章的主旨。作者写本文是想让我们记住淘金热并不值得那么多人去送命。整篇文章以一只在淘金路上发现的女鞋为线索,讲述了淘金潮时期许多人希望一夜暴富而去冒险的情况。虽然作者认为这位女士的冒险精神令人敬佩,但对于淘金的做法却不苟同。B选项“简单的物体能够激发想象力”不对;C选项“丢失的鞋子应该送到博物馆展览”也不对;D选项“阿拉斯加并不是一个适合于谋生的地方”也不是作者的主旨。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/J7kd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Atpresentgroupsofscientificworkers,often【C1】______bytheirgovernments,spendtheirtimein【C2】______the【C3】______ofearth
Atpresentgroupsofscientificworkers,often【C1】______bytheirgovernments,spendtheirtimein【C2】______the【C3】______ofearth
InBritain,winteristheseasonnotonlyforvisitstothetheatre,opera,concertandballet,butalsoforshoppingorforsig
InBritain,winteristheseasonnotonlyforvisitstothetheatre,opera,concertandballet,butalsoforshoppingorforsig
Althoughonemightnotthinksofromsomeofthecriticismofit,advertisingisessentialtothekindofsocietyinwhichpeo
Althoughonemightnotthinksofromsomeofthecriticismofit,advertisingisessentialtothekindofsocietyinwhichpeopl
"Cultureconsistsofallsharedproductsofhumansociety"(Robertson,1981).Thismeansnotonlysuchmaterialthingsascitie
"Cultureconsistsofallsharedproductsofhumansociety"(Robertson,1981).Thismeansnotonlysuchmaterialthingsascitie
"Cultureconsistsofallsharedproductsofhumansociety"(Robertson,1981).Thismeansnotonlysuchmaterialthingsascitie
Howmanypeopleactuallyshowedupforthemeeting?
随机试题
议会共和制国家的总统是()
Thefatherwritesinhiswillthateverysonanddaughter______ashareofhisproperty.
Treesshouldonlybeprunedwhenthereisagoodandclearreasonfordoingsoand,fortunately,thenumberofsuchreasonsiss
以下关于喹诺酮类抗菌药物正确的说法是
人乳中免疫球蛋白含量最丰富的是人乳乳汁量最多的是
根据税法规定,下列说法错误的是()。
下列选项中,不属于实行次交易日起回转交易的是()。Ⅰ.债券竞价交易Ⅱ.权证交易Ⅲ.B股交易Ⅳ.深圳证券交易所专项资产管理计划收益权份额协议交易
将以融资租赁方式租人的固定资产视为企业的资产进行会计核算,体现了()原则的要求。
某民法典第1条规定:“民事活动,法律有规定的,依照法律;法律没有规定的,依照习惯;没有习惯的,依照法理。”问题:从法律解释与法律推理的角度分析该条规定在法律适用上的价值与条件。
以下哪些属于法律责任的产生原因()
最新回复
(
0
)