首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The US vetoed a UN Security Council resolution calling on governments to observe international law. After deliberately targeting
The US vetoed a UN Security Council resolution calling on governments to observe international law. After deliberately targeting
admin
2016-01-30
42
问题
The US vetoed a UN Security Council resolution calling on governments to observe international law. After deliberately targeting the civilian public health infrastructure(建筑基础), the US military imposes a continuing economic blockade on Iraq which has directly resulted in the deaths of hundreds of thousands of children. The US government is the primary financier and arms supplier for the decade-long Israeli war against the entire Palestinian people. The US armed forces and US-organized and/or US-financed ally or proxy forces have killed millions upon millions of civilians since the end of World War II. This is the not-so-hidden meaning of the Stars and Stripes, as the vast majority of people around the world understand it.
Now the US government has begun what it bills as an open-ended "War on Terrorism" , which conveniently ignores the fact that in the late twentieth century and the beginning of the twenty-first century it is the United States of America that, by its own definition, is the most prolific terrorist force in the world. At the same time US leaders are choosing to target whichever individuals, organizations, regimes and/or nation-states — among the wide array of opponents of US policies — are deemed most convenient this week, leaving the rest for next week next year or the next decade. This is, of course, a
recipe
for a perpetual war, which is as well understood by President Bush and the other architects of the "New World Order" , as it was by the architects of a similar project of world empire that was proudly proclaimed the Third Reich(希特勒的第三帝国), under a flag with a similarly not-so-hidden meaning.
Perpetual war serves a number of purposes for the present administration. It is under wartime conditions that the US will, at least initially, face the least resistance as it finishes the now over two century-long processes of gutting the Bill of Rights and voiding the inconvenient parts of the US Constitution. It is under conditions of war that the campaign to defeat the anti-globalization movement can be fought with increasingly militant and dirty tactics. It is under wartime conditions that all opponents of US policies anywhere in the world, including within the US itself, can be most easily labeled "terrorist", at the same time that the mass media can be most easily mobilized as a total propaganda machine. And it is under conditions of war that the arms production, oil production and military technology corporations that funded President Bush’s election by the Supreme Court will be most handsomely rewarded without too many questions ever being asked. And best of all, wartime conditions lend themselves to the easy mobilization of xenophobic, politically reactionary, flagwaving patriotism.
Which of the following is NOT what the perpetual war can do for the US according to the passage?
选项
A、Facing the least resistance as it avoids the most important part of the US Constitution.
B、Keeping the flag-waving patriotism always in full swing.
C、Labeling all opponents of US policies anywhere in the world "terrorists".
D、The easy mobilization of xenophobic, politically reactionary, flag-waving patriotism.
答案
B
解析
细节事实题。根据题干的关键词perpetual war定位到原文第三段。该段中,作者揭露了美国布什政府以“反恐战争”为名而要达到的真正目的。由第三段第二句与选项A对应,故排除A;由第三段第四句与选项C对应,故排除C项;由第三段尾句与选项D对应,故排除D。B项(使爱国热情一直处于高涨状态)在文中没有提及,故答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/J9GO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Basedoneconomicstudies,itseemspossibletoforecastthatarecessionmay______depression.
Manhaslongwishedtopredictearthquakes.Recentfindingsindicatethatreliableearthquakepredictionisalmostareality.B
(中国矿业大学2006年试题)Generally,acomputerisanydevicethatcanperformnumericalcalculations.Currently,【1】,thetermusually
WhenIaskedifablackpoliticiancouldwininFrance,however,heresponded______:"No,conditionsaredifferenthere."
Despitethefactthattodayvirusareknowntocausecancerinanimalsandinplants,thereexistsagreatreluctancetoaccept
Janehastobecome______atmathematicstobesuccessfulasanengineer.
Asthesocietydevelops,interpersonalrelationshipsaregettingmoreandmoreindifferent.Pleasemakecommentonthephenomena
Informationtechnologythathelpsdoctorsandpatientsmakedecisionshasbeenaroundforalongtime.CrudeonlinetoolslikeW
A、conditionsB、situationsC、occasionsD、instancesC四个选项的意思是:A项conditions“条件,社会地位”;B项situations“境遇,位置”;C项occasions“场合,时机,机会”;D项in
HowtoGetPreservedasaFossil【M1】Unfortunatelythechangesofanyanimalbecomeafossilarenotverygreat,and【M2】the
随机试题
李贺的诗歌为什么会有怪奇的特征?
论述中国立法的基本原则。
甲国派赛德赴任其驻乙国的甲国使馆,担任行政人员,丽萨是其妻子,小阿里是他们12岁的儿子,三人均具有甲国国籍。关于甲国使馆及赛德一家的特权和豁免,依相关国际法规则,下列哪一选项是正确的?()
断面图与剖面图的区别之一是:前者是接触到的那部分;后者是要画出被剖切后剩余部分的投影,断面图()剖面图的一部分。
沥青路面粘层的适用条件有()。
“备案号”栏应填()。“收货单位”栏应填()。
甲公司现有资金中普通股与长期债券的比例为2︰1,加权平均资本成本为12%,假定债券的资本成本和权益资本成本、所得税税率不变,普通股与长期债券的比例为1︰2,则甲公司加权资本成本将()。
关于管理幅度与管理层次的说法,正确的是()。
社稷坛以五色土覆盖坛面,以象征“普天之下,莫非王土”,并祈求全国风调雨顺、五谷丰登。()
下列选项中.体现了心理防御机制中替代性防御机制的是()。
最新回复
(
0
)