首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Migration is usually defined as "permanent or semipermanent change of residence". This broad definition, of course, would includ
Migration is usually defined as "permanent or semipermanent change of residence". This broad definition, of course, would includ
admin
2010-01-15
44
问题
Migration is usually defined as "permanent or semipermanent change of residence". This broad definition, of course, would include a move across the street or across a city. Our concern is with movement between nations, not with internal migration within nations, although such movements often exceed international movements in volume. Today, the motives of people who move short distances are very similar to those of international migrants.
Students of human migration speak of "push" and "pull" factors, which influence an individual’s decision to move from one place to another. Push factors are associated with the place of origin. A push factor can be as simple and mild a matter as difficulty in finding a suitable job, or as traumatic as war, or severe famine. Obviously, refugees who leave their homes with guns pointed at their heads are motivated almost entirely by push factors (although pull factors do influence their choice of destination).
Pull factors are those associated with the place of destination. Most often these are economic, such as better job opportunities or the availability of good land to farm. The latter was an important factor in attracting settlers to the United States during the 19th century. In general, pull factors add up to an apparently better chance for a good life and material well-being than is offered by the place of origin. When there is a choice between several attractive potential destinations, the deciding factor might be a noneconomic consideration such as the presence of relatives, friends, or at least fellow countrymen already established in the new place who are willing to help the newcomers settle in. Considerations of this sort lead to the development of migration flow.
Besides push and pull factors, there are what the sociologists call "intervening obstacles". Even if push and/or pull factors are very strong, they still may be outweighed by intervening obstacles, such as the distance of the move, the trouble and cost of moving, the difficulty of entering the new country, and the problems likely to be encountered on arrival.
The decision to move is also influenced by "personal factors" of the potential migrant. The same push-pull factors and obstacles operate differently on different people, sometimes because they are at different stages of their lives, or just because of their varying abilities and personalities. The prospect of packing up everything and moving to a new and perhaps very strange environment may appear interesting and challenging to an unmarried young man and appallingly difficult to a slightly older man with a wife and small kids. Similarly, the need to learn a new language and customs may excite one person and frighten another.
Regardless of why people move, migration of large numbers of people causes conflict. The United States and other Western countries have experienced adjustment problems with each new wave of immigrants. The newest arrivals are usually given the lowest-paid jobs and are resented by native people who may have to compete with them for those jobs. It has usually taken several decades for each group to be accepted into the mainstream of society in the host country.
The purpose of the passage is to discuss______
选项
A、the problems of international migrants
B、the motives of international migrants
C、migration inside the country
D、migration between countries
答案
D
解析
本题询问全文的讨论范围。文章第一段讲到“Our concern is with movement between nations,not with internal migration within nations”,因此,本文讨论的是国际移民。文章讲到了国际移民的动机和存在的问题,但这两点不足以分别概括全文。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/J9nK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Becausetheyarelearninginthecontextofmorecontextualinteractions.B、Becausetheyaremorelikelytoexperimentwithun
A、Becausetheymastermorethanonelanguage.B、Becausetheyutilizelanguageswithliteracyskills.C、Becausetheydowellina
(1)Innovation,theelixirofprogress,hasalwayscostpeopletheirjobs.IntheIndustrialRevolutionartisanweaverswereswe
A、Frenchcourse.B、Artisticactivities.C、Aninternship.D、Ajoboffer.BMissChen提到,她虽然并不后悔缩短大学时光,但她本应多花点时间在戏剧和音乐活动(dramatican
Whatmightdrivingonanautomatedhighwaybelike?TheanswerdependsonwhatkindofsystemisultimatelyadoptedTwodist
Whatmightdrivingonanautomatedhighwaybelike?TheanswerdependsonwhatkindofsystemisultimatelyadoptedTwodist
A、Followingwhatarolemodeldoes.B、Learningnewwordsincontexts.C、Knowingyourownwaysoflearning.D、Recitingnewvocabu
ThroughouttheU.S.studentsaregettingouttheirNo.2pencils,readyendureastress-packedfourhoursofbubblinginanswers
(1)Youdonotneedtoplayinabandtobepartoftheburgeoning"gigeconomy".Nearlyeveryonehasskillsorassetstheyc
Yoga,theancientpracticeofpostures,breathingandmeditation,isgainingalotofattentionfromthematerialworldthatit
随机试题
可治疗牙痛的方剂有
男性,67岁。咳嗽,痰中带血丝2个月,发热10天,胸片显示右肺上叶片状阴影,呈肺炎样征象。病人1个月后出现右面部无汗,瞳孔缩小,上睑下垂及眼球内陷。复查胸片显示右胸尖部致密块影,诊断最可能是
钱某经营一家舞厅,经常为来舞厅消费的顾客联系卖淫女,中间收取一些介绍费。随着钱某舞厅的生意越来越大,居间收取的介绍费多达10万余元。对钱某的行为认定,下列选项正确的是:()
Comeon—Everybody’sdoingit.Thatwhisperedmessage,halfinvitationandhalfforcing,iswhatmostofusthinkofwhenwehear
游戏是补偿现实生活中不能满足的愿望和克服创伤性事件的手段,是儿童借助想象来满足自身欲望的虚拟活动,持这种观点的是()。
在古代的人体骨骼,甚至是在骨骼化石中,特别是在牙齿化石中抽取出脱氧核糖核酸,进行基因,排列方式的研究,可以确定研究对象的遗传关系。20世纪80年代晚期,美国的古人类学家就根据这种研究,提出了亚洲古猿并非是人类的直系祖先,东非发现的阿法种南猿才是人类直系祖先
【2012年山东省属真题】幼儿园儿童做加减法时会用数手指的方式帮助自己,这种思维类型是()。
下列关于我国传统节日的描述,与古代的说法或传说不相符的是()。
设
What’stheconversationmainlyabout?
最新回复
(
0
)