首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Eight times within the past million years, something in the Earth’s climatic equation has changed, allowing snow in the mountain
Eight times within the past million years, something in the Earth’s climatic equation has changed, allowing snow in the mountain
admin
2013-11-29
52
问题
Eight times within the past million years, something in the Earth’s climatic equation has changed, allowing snow in the mountains and the northern latitudes to accumulate from one season to the next instead of melting away. Each time, the enormous ice sheets resulting from this continual buildup lasted tens of thousands of years until the end of each particular glacial cycle brought a warmer, climate. Scientists speculated that these glacial cycles were ultimately driven by astronomical factor; slow, cyclic changes in the eccentricity of the Earth’s orbit and in the tilt and orientation of its spin axis. But up until around 30 years ago, the lack of an independent record of ice-age timing made the hypothesis untestable.
Then in the early 1950’s Emiliani produced the first complete record of the waxings and wanings of first glaciations. It came from a seemingly odd place, the seafloor. Single-cell marine organisms called "foraminifera" house themselves in shells made from calcium carbonate. When the foraminifera die, sink to the bottom, and become part of seafloor sediments, the carbonate of their shells preserves certain characteristics of the seawater they inhabited. In particular, the ratio of a heavy isotope of oxygen (oxygen -18) to ordinary oxygen (oxygen -16) in the carbonate preserves the ratio of the two oxygens in water molecules.
It is now understood that the ratio of oxygen isotopes reflects the proportion of the world’s water locked up in glaciers and ice sheets. A kind of meteorological distillation accounts for the link. Water molecules containing the heavier isotope tend to condense and fall as precipitation slightly sooner than molecules containing the lighter isotope. Hence, as water vapor evaporated from warm oceans moves away from its source, its oxygen - 18 returns more quickly to the oceans than does its oxygen - 16. What falls as snow on distant ice sheets and mountain glaciers is relatively depleted of oxygen -18. As the oxygen -18 - poor ice builds up, the oceans become relatively enriched in the isotope. The larger the ice sheets grow, the higher the proportion of oxygen -18 becomes in seawater — and hence in the sediments
Analyzing cores drilled from seafloor sediments, Emiliani found that the isotopic ratio rose and fell in rough accord with the Earth’s astronomical cycles. Since that pioneering observation, oxygenisotope measurements have been made on hundreds of cores. The combined record enables scientists to show that the record contains the very periodicities as the orbital processes. Over the past 800, 000 years, the global ice volume peaked every 100, 000 years, matching the period of the orbital eccentricity variation. In addition, " wrinkles" superposed on each cycle — small decreases or surges in ice volume — have come at intervals of roughly 23, 000 and 41, 000 years, in keeping with the precession and tilt frequencies of the Earth’s spin axis.
What can we safely infer from the text?
选项
A、Many a phenomenon might be caused by astronomical factors.
B、Any hypothesis should be abandoned unless supported by solid records.
C、Glaciers are the records keeping Earth’s astronomical cycles.
D、Oxygen isotopes are evenly distributed throughout the earth surface.
答案
A
解析
题干问:“我们可以从文章得到的推论是……”。正确选项为A“许多现象也许都是由天文因素所造成的”。这是贯穿整篇文章的中心和要点。而选项B“任何假设除非有确凿的证据来支持,否则我们都应该抛弃”,选项C“冰川是地球天文周期的记录”和选项D“氧的同位素在地球表面是相当平均的”,其中有些信息是与原文的信息相反,有些信息不能从原文中得到推论。所谓推理即从个别走到一般的现象,这篇文章除了地球的冰川年代以外,还可有许多现象可能是由天文因素所造成的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JAhO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Themostnoticeabletrendamongtoday’smediacompaniesisverticalintegration—anattempttocontrolseveralrelatedaspects
Themostnoticeabletrendamongtoday’smediacompaniesisverticalintegration—anattempttocontrolseveralrelatedaspects
Themostnoticeabletrendamongtoday’smediacompaniesisverticalintegration—anattempttocontrolseveralrelatedaspects
WhatshouldwecallthepersonwhomakesresearchintoCognitiveBehaviorAccordingtothepassage,whichofthefollowingisN
Fasterthaneverbefore,thehumanworldisbecominganurbanworld.Bythemillionstheycome,theambitiousandthedown-trodd
ThemostexcitingkindofeducationisalsothemostpersonalNothingcan【1】thejoyofdiscoveringforyourselfsomethingthati
EINinoisthetermusedfortheperiodwhenseasurfacetemperaturesareabovenormalofftheSouthAmericancoastalongtheeq
TheculturesofChinaandJapanhavesharedmanyfeatures,buteachhasusedthemaccordingtoitsnational______.
AccordingtoarecentpublicationoftheEqualEmploymentOpportunityCommission,atthepresentrateofprogress,itwilltake
随机试题
关于抗消化性溃疡药A、组胺H2受体阻断剂B、抗酸药C、硫糖铝D、西咪替丁E、铋剂可减少胃酸对溃疡面的刺激,餐后口服比餐前效果好,多提倡睡前服用的是
下列各项中关于几类典型事故主要隐患的说法中不正确的是()。
“近日,中共中央政治局委员、中央书记处书记、中央组织部部长、中央创先争优活动领导小组组长李同志在自治区《关于开展创先争优群众评议工作情况的报告》上作出批示:地区的群众评议创先争优搞得比较扎实。现将区做法刊发,供学习借鉴。”这是一份简报的按语,此按语的作用是
环境对人的影响是零星的、无计划的,甚至是互相矛盾的。()
被称为近代资产阶级科学教育学的奠基人是()。
阅读材料,回答116~120题。 2017年,国内旅游市场高速增长,入出境市场平稳发展,供给侧结构性改革成效明显。国内旅游人数50.01亿人次,比上年同期增长12.8%;入出境旅游总人数2.7亿人次,增长3.7%;全年实现旅游总收入5.40万亿元,增长
该企业网络的核心层采用了ATM技术,由三台ATM交换机互联构成。试对ATM网络技术的主要特点、协议分层结构和优点作简要叙述。图1.3中用了两台路由器,Router1,和Router2,简述路由器的技术特点,并说明Router1和Router2在本网中
设计磁盘调度算法时应考虑的两个基本因素是
InevertrustedhimbecauseIalwaysthoughtofhimassucha______character.
PaulSalopekiseditorfortheSahelassignment,belongingtoNationalGeographicmagazine.Salopeksaidthathe______toSuda
最新回复
(
0
)