首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible fo
In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible fo
admin
2014-10-11
41
问题
In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity. Others say that competition is bad, that it sets one person against another, and that it leads to unfriendly relationship between people.
I have taught many children who held the belief that their self-worth relied(依赖)on how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often life-and-death affairs. In their single-minded pursuit(追求)of success, the development of many other human qualities is sadly forgotten.
However, while some seem to be lost in the desire to succeed, others take an opposite attitude. In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players, they strongly blame competition. Among
the most vocal
are youngsters who have suffered under competitive pressures. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse: "I may have lost, but it doesn’t matter because I really didn’t try. " What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot. Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that one’s self-respect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve(缓解)can we discover a new meaning in competition.
What is the similar belief of the true competitors and those with a "desire to fail"?
选项
A、One’s worth lies in his performance compared with others.
B、One’s success in competition needs great efforts.
C、One’s achievement is determined by his particular skills.
D、One’s success is based on how hard he has tried.
答案
A
解析
文章第三段提到They seem to seek failure by not trying to win or achieve suc—cess,后面又提到belief that one’s self-respect relies on how well one performsin comparison with others。四个选项中只有A最接近。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JOxO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
InChinaitisrelativelyusualtoaskpeopletheirage,butintheWestthisquestionisgenerallyregardedasimpolite.Thisi
WhenweaccepttheevidenceofourunaidedeyesanddescribetheSunasayellowstar,wehavesummedupthemostimportantsing
Thereis______thatwell-educatedcitizensshoulddevotetheirknowledgeandskillstotheirowncountryandpeople.
Wealthypeople,however,couldaffordtotraveltosunnycountries.
Hewasaqualifieddoctorwhorarelypracticedbutinsteaddevotedhislifetowriting.Heoncesaid:"Medicineismylawfulwif
"Equalpayforequalwork"isaphraseusedbytheAmericanwomenwhofeelthattheyareunfairlytreatedbysociety.Theysayi
Therewasonethoughtthatairpollutionaffectedonlytheareaimmediatelyaroundlargecitieswithfactoriesandheavyautomob
Mr.Hal!understandsthat______mathshasalwaysbeeneasyforhim,itisnoteasyforthestudents.
Aspricesandbuildingcostskeeprising,the"do-it-yourself"(DIY)trend(趋势)intheU.S.continuestogrow."Weneededf
Itwassuchastrongearthquake______itcausedgreatdamagetothisarea.
随机试题
事业单位现行的()对应管理岗位中六级职员岗位。
关于“神经纤维瘤病”最常见、最特征的脑肿瘤为
女性,65岁,冠心病心绞痛史8年,无高血压史,夜间突发心前区疼痛8小时入院,入院时血压为150/90mmHg(20/12kPa),经心电图检查,诊断急性前壁心肌梗死第2日患者出现胸闷、大汗、面色苍白,体检心率126次/分,律齐,血压80/50mmH
狭义上的投资银行业务只限于某些资本市场活动,着重指一级市场上的()业务。
企业在确定最佳估计数时,应当综合考虑与或有事项有关的风险、不确定性,但不需要考虑货币时间价值等因素。()
背景说明:你是宏远公司的行政秘书初萌,下面是行政经理需要你完成的几项工作任务。
安慰剂效应,又称“假药效应”,指的是病人虽然没有获得有效的治疗,但却“预料”或“相信”治疗有效,而让病患症状得到舒缓的现象。下列各项,属于安慰剂效应的一项是()。
2019年全球太空经济规模增至3660亿美元,较2018年增长1.7%,其中全球卫星产业收入为2707亿美元。在全球卫星产业收入中,卫星制造业的收入为125亿美元,较上年减少70亿美元;卫星发射服务业的收入为49亿美元,较上年下降21.0%;卫星通信服务业
TaskOne-Whatmistakedidtheymake?•Forquestions13-17,matchtheextractswiththemistakethateachpersonsaystheymad
录用信说明:假设你是公司的人事经理,写信通知一名应聘者John,公司决定录用他。内容:1.看过对方的简历和推荐信之后,发现他有很好的推销经验;2.9月20日的面试给你留下了深刻印象;3.决定录用对方:4
最新回复
(
0
)