首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
I can think of no better career for a young novelist than to for some years a sub-editor on a rather conservative newspaper. The
I can think of no better career for a young novelist than to for some years a sub-editor on a rather conservative newspaper. The
admin
2012-06-10
78
问题
I can think of no better career for a young novelist than to for some years a sub-editor on a rather conservative newspaper. The man who was of chief importance to me in those days was the chief sub-editor, George Anderson. I hated him in my first week, but I grew almost to love him before three years had passed.
A small elderly Scotsman with a flushed face and laconic humor, he drove a new subeditor hard with his sarcasm. Sometimes I almost fancied myself back at school again, and I was always glad when five-thirty came, for immediately the clock marked the hour when the pubs opened, he would take his bowler hat from the coat-rack and disappear for thirty minutes to his favorite bar. His place would be taken by the gentle and courteous Colonel Maude. Maude was careful to see that the new recruit was given no story which could possibly stretch his powers, and if he had been chief sub-editor I doubt if I would ever have got further than a news in brief paragraph.
At the stroke of six, when Anderson returned and hung up his bowler, his face would have turned a deeper shade of red, to match the rose he carried always in his button hole, and his shafts of criticism, as he scanned my copy with perhaps a too flagrant headline, would have acquired a tang of friendliness.
More than two years went by, and my novel The Man Within had been accepted by a publisher, before I discovered one slack evening, when there was hardly enough news to fill the Home pages for the ten o’clock edition, that a port manqu had dug those defenses of disappointed sarcasm. When a young man, Anderson had published a volume of translations from Verlaine, he had sent it to Swinburne at The Pines and he had been entertained there for tea and kind words by Watts-Dunton, though I don’t think he was allowed to see the poet. He never referred to the episode again, but I began to detect in him a harsh but paternal apprehension for another young man, flushed with pride in a first book, who might suffer the same disappointment. When I came to resign he spent a long time arguing with me, and I think his real reason for trying to prevent my departure was that he foresaw a time might come when novel-writing would fail me and I would need, like himself, a quiet and secure life with the pubs opening at half-past five and the coal settling in the grate.
The writer thinks that Anderson tried to persuade him to stay on because
选项
A、he was afraid that he would find creative writing an unrewarding career.
B、he was afraid of losing such a valuable employee.
C、he thought the writer was too pleased with himself.
D、he was disappointed by his resignation.
答案
A
解析
文章最后一句揭示了Anderson试图劝我留下来的原因:he foresaw a time might come when novel—writing would fail me,由此可见选项[A]与原文意思相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JRmK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Thehorseandcarriagearethingsofthepast.Butloveandmarriagearestillwithusandstillcloselyinterrelated.MostAmer
Thegovernmentistobanpaymentstowitnessesbynewspapersseekingtobuyuppeopleinvolvedinprominenteases【C1】______the
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.Butinmanyothercultureschildrenareexpectedtoca
Adoctor’sobligationwhenhecannolonger______theapproachofdeathistomakethepatientcomfortable,includingeasinghi
Individualism,independence,andself-relianceareperhapsthemostdistinctiveAmericancharacteristic.American"individualism
Cancomputersreason?Reasoningrequirestheindividualtotakeagivensetoffactsanddrawcorrectconclusions.Unfortunately
Itcostthepatient£1000aweektokeepin______care.
Someprofessorsprefertocontroldiscussionwhileothersprefertoguidetheclasswithout______it.
GuiltyorNotGuiltyManyattemptshavebeenmadeinthepasttoassesstheeffectsofalcoholonroadsafety./Forseveralr
VintonCerf,knownasthefatheroftheInternet,saidonWednesdaythattheWebwasoutgrowingtheplanetEarthandthetimeha
随机试题
美术的基本语言元素就是点、线、面、()。[吉林2019]
A、Youmayendupenteringawonderland.B、Youmaygetdrownedinasuddenflood.C、Youmayexposeyourselftounexpecteddangers
分层随机抽样
下列哪项不是郁金的功效
患者男性,38岁,吸烟15年,每天30支左右,冷库工作8年。近来,右小腿持续性剧烈疼痛,不能行走,夜间加重,到医院就诊,体检:右小腿皮肤苍白,肌萎缩,足背动脉搏动消失。可能的诊断是
房地产估价师必须在取得房地产估价资质的房地产估价机构执业,由房地产估价机构统一接受委托,房地产估价师应当履行的业务有()。①接受法律、法规、行业管理规定和职业道德规范②遵守房地产评估技术规范和规程③保证估价结果客观公正④不准许他人以自己
下列关于推进主体功能区应处理好的重大关系的说法中,正确的是()。
在考生文件夹下,打开文档Word.docx,按照要求完成下列操作并以该文件名(Word.docx)保存文档。【文档开始】
A=AsthmaB=SinusitisC=HayFeverInwhichkindofallergies...AsthmaAsthmaisadiseaseoftherespirator
If10xequals0.1percentof10y,wherexandyareintegers,whichofthefollowingmustbetrue?
最新回复
(
0
)